Adrian
105 aprobate

agoia2000@gmail.com
185.163.105.89
Roosevelt și Stalin (despre Churchill nu prea știu ce minciuni o mai fi spus și ăsta) erau foarte amatori de propagandă împotriva nazismului, dar au construit-o prin minciuni.

Prima referire la „holocaust” s-a făcut în propaganda americană din presă, în anii 1930, pe când lagărele de muncă din Germania nici nu existau. Se spunea acolo că naziștii împingeau evreii în mari gropi cu lemne aprinse (am văzut un facsimil dintr-un ziar american, pe site-ul lui Vincent Reynouard). Bineînțeles, era o invenție.

La „eliberarea” lagărului Auschwitz, în ianuarie 1945 (de fapt intrarea trupelor sovietice în lagăr, pentru că el fusese abandonat de germanii în retragere), propaganda rusească spunea că s-au găsit o mulțime de cadavre ale evreilor asasinați de nemți. În realitate, oamenii muriseră de boli și de alte suferințe din cauza bombardamentelor aliaților, care au făcut imposibilă întreținerea lagărului.

Compozitori evrei remarcabili există: Mahler, Mendelssohn, probabil și alții. E de remarcat însă că, în timp ce muzica unui Beethoven exprimă energie, bucurie, optimism, muzica cestorlalți exprimă o tristețe nesfârșită. O fi întâmplător?