caroline gunderode
100 aprobate
gmail.comx
caroline.gunderode@gmail.com
109.133.42.42
MAFIOTII UE SABOTEAZA ENERGIA NUCLEARA
Stiu in direct de la doi amici fizicieni cu doctorate in fizica atomica activi in Germania de un sfert de secol ca:
energia nucleara este cea mai curata si eficienta forma de energie, comparativ vorbind . Energia solara si eolienele sunt total ineficiente . BANDITII EXTERMINATORI DIN EU, O STIU SI EI :

Comisia Europeană nu va acorda subvenții pentru energia nucleară
Autor(i)
Lauriane Bernard, France-Soir
Publicat pe 26 martie 2023 – 17:55
Imagine
Uzina Golfech
Centrala nucleara Golfech, 9 februarie 2023.
MATTHEW RONDEL / AFP

În timp ce Franța a adoptat pe 21 martie un proiect de lege care vizează accelerarea construcției de noi reactoare nucleare, Ursula von der Leyen a subliniat joi, 23 martie, limitele sprijinului UE pentru energia nucleară în cadrul politicii sale de orientare energetică. Nuclearul nu face parte din strategia „zero-net” și scapă de finanțarea europeană.

Președintele Comisiei Europene a luat cuvântul în cadrul unei conferințe de presă în prima zi a summitului european de la Bruxelles, care a avut loc pe 23 și 24 martie.
Uniunea Europeană își implementează strategia de decarbonizare

Peste Atlantic, Actul de Reducere a Inflației (IRA) semnalează sfârșitul comerțului liber cu energie. Într-adevăr, acest text prevede plata a 369 de miliarde de dolari subvenții către industriile verzi care sunt produse pe pământ american.

Ca răspuns la aceste subvenții masive, Comisia a introdus săptămâna trecută Legea privind industria net-zero. Asemenea Statelor Unite, cei 27 vor la rândul lor să subvenționeze o nouă politică energetică, mai ecologică, fără a dori totuși să-l umbrească prea mult pe Unchiul Sam. , de ambele maluri ale Atlanticului, se întăresc reciproc și nu concurează între ei” , a explicat. Ursula von der Leyen.

O alegere politică a cărei principală consecință este abandonarea în mare măsură a atomului strategiei sale de decarbonizare.
„O contribuție semnificativă la decarbonizare” pentru nuclearul avansat

În acest moment, Net-Zero Industry Act citează energia nucleară drept una dintre cele opt tehnologii care se estimează că vor aduce  „o contribuție semnificativă la decarbonizare” în Europa.

Cu toate acestea, proiectele de reglementări iau în considerare doar energia nucleară avansată, sub forma „tehnologiilor avansate de producere a energiei din procese nucleare cu un minim de deșeuri din ciclul combustibilului” și  „reactoare modulare mici”.

Mai mult, energia nucleară nu apare în definiția  „tehnologiilor strategice cu emisii zero” care  „vor beneficia de un sprijin deosebit” . Pentru că, pe lângă faptul că este neglijat în noua orientare de producție a UE, este exclus și din modurile de energie subvenționate.
Energia nucleară exclusă din finanțarea publică europeană

Până în 2030, Uniunea Europeană și-a stabilit obiectivul de a avea mai multe tehnologii „zero-net” fabricate pentru a acoperi 40% din nevoile sale. Pentru a realiza acest lucru, Bruxelles-ul intenționează să pună mâna pe portofel.

„ O gamă largă de tehnologii curate – inclusiv cele nucleare avansate – au acces la reguli și stimulente simplificate  ”, a spus președintele Comisiei, înainte de a adăuga „dar doar tehnologiile cu emisii zero pe care le considerăm strategice pentru viitor – cum ar fi panourile solare, bateriile și electrolizoarele, de exemplu – au acces la toate avantajele și beneficiile”.

Conform analizei efectuate de Comisie, necesarul total de investiții pentru energia verde este de așteptat să se ridice la aproximativ 92 de miliarde EUR în perioada 2023-2030. Între 16 și 18 miliarde de euro incluse în această sumă ar reprezenta nevoile de investiții publice. UE intenționează să mobilizeze o parte din fondurile din planul european de redresare pentru a le obține.

În iulie 2020, Uniunea Europeană a furnizat un plic de 390 de miliarde de euro subvenții care să fie distribuite între fiecare stat membru. O parte din resurse trebuie să fie dedicată finanțării creșterii energiilor curate. Din aceste 390 de miliarde de euro, Franța s-a angajat să ramburseze aproape 67 de miliarde.

Prin excluderea energiei nucleare din energiile fără dioxid de carbon, Franța ajută la finanțarea tranziției ecologice a vecinilor săi europeni, dar nu va beneficia de subvenții europene pentru a-și implementa politica de revigorare a atomului.
Contra curentului strategiei energetice franceze

Momentul prost pentru Franța, care tocmai a adoptat la prima lectură un proiect de accelerare nucleară marți, 21 martie. Franța intenționează să construiască șase noi reactoare EPR și să lanseze studii pentru alte opt. La începutul lunii martie, ministrul francez pentru tranziție energetică a profitat chiar de acest impuls pentru a iniția o alianță nucleară în Europa alături de alte 11 state membre.

Odată cu aprobarea acestui text, ministrul s-a bucurat să transmită „un semnal clar unui sector care a suferit în trecut de ordonanțe contradictorii” , adăugând că relansarea energiei nucleare „este a fi un ecologist” și că se opune „energiei nucleare și regenerabile”. energiile au fost climaticide”.
După ce a convins Adunarea Națională, Agnès Pannier-Runacher va trebui să convingă Bruxelles-ul.

sursa:
https://www.francesoir.fr/societe-economie/la-commission-europeenne-n-accordera-pas-de-subventions-l-energie-nucleaire
La Commission européenne n’accordera pas de subventions à l’énergie nucléaire
Auteur(s)
Lauriane Bernard, France-Soir
Publié le 26 mars 2023 – 17:55