IMPOSTURA DIN ROMANIA , UNICAT IN EUROPA / HAI LA GREVA CEA ILEGALA
Yahoo
/
Inbox

Banceanu Vasile

Jan 26 at 8:19 AM

Vă semnalez din statistica CNPP ianuarie 2020:

Beneficiari de indemnizații conform Legii 8/2006 – Uniuni de creații
Persoane:12.929
Indemnizație medie:1.131

Din 5,5 milioane pensionari. E mult?

Special am menținut în extrasul din scrisoarea dechisă propunerile pe care le fac magistrații, acum, când se simt cu ștreangul la gât, pentru îndreptarea anomaliilor din dispozițiile legale care reglementează pensiile magistraților, acuzând culpa legislativului.
Unde au fost până acum? Le-a convenit culpa politicienilor. Cum puteau ei să taie ceva din drepturile exagerate ale magistraților …dacă a doua zi erau chemați la DNA?
Propagandistic, prin presa aservită i-au timorat pe politicieni cu prostiile că legile privind înfăptuirea justiției și tot ce ține de organizarea judecătorească sunt intangibile, că derivă din Constituție, că nu se modifică decât cu acordul magistraților etc.
Ar fi bine ca de data aceasta politicul să nu mai dea înapoi, să le plafoneze pensiile la limita părții contributive.
In felul acesta nu le-ar mai da mâna să se pensioneze cu numai 20 -25 ani vechime efectivă în magistratură.

In anul 1990,1991 procurorii și judecătorii aveau un salariu mai mic decât șoferii lor cu vechime mai mare,dar astăzi toți au vile sau case frumoase,cu terase,mașini de lux ,bani in conturi unii cumul salariu + pensie ce depășește 15000 euro pe lună,dar țara asta sub oblăduirea lor a fost furată, Să primească salarii în funcție de realizări.Armata română și-a sacrificat oameni i pentru a fi în NATO și datorită acestui fapt și în UE.Ei n-au făcut nimic,a Ba da MCV-UL!!!!

Pe noi militarii și în general pe românii cinstiți din țara aceasta nu trebuie să ne reprezinte nimeni în nici o situație cu excepția președintelui (prin atribuțiunile ce îi revin conform constituției ca reprezentant al României), deputaților și senatorilor în Parlamentul României ca urmare a votului acordat, să emită legi, să le respecte ca noi să nu fim obligați să ajungem prin Tribunale, Curți de Apel sau alte instanțe decât atunci când prin propriile acțiuni (cu intenție sau fără) încălcăm legea sau producem accidente, violențe, divorț, etc. Cu domnii magistrați am pățit ca și elevul la școală care îi dă colegului să copie și ia 10 iar el 8 sau 9. Așa au făcut și cu statutul nostru care a fost baza elaborării statutului lor, ei au rămas cu drepturile financiare, ale noastre le-au taxat.
“Adunarea generala a judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti a hotarat, cu majoritate, suplimentarea ordinii de zi si suspendarea activitatii de judecata incepand cu data de 22 ianuarie 2020 si pana la revenirea celorlalte puteri ale statului asupra demersului de eliminare a pensiei de serviciu a magistratilor.” (de Redactia Ziare.com / Marti, 21 Ianuarie 2020).
De ce ei Da și noi NU. Ești prezent la program și nu muncești, luăm primele măsuri și tot așa și tot așa sau vorba unui coleg la un comentariu de al meu “de ce nu vă dați demisia dacă nu vă convine” și vorba domnului Băsescu, mergeți la muncă în Europa. Vreți dreptate domnilor magistrați ?, mergeți la CEDO.
Acțiunile dumneavostră sunt “PREMATUR INTRODUSE” , Romnia este nevoită să ia “UNELE MĂSURI NECESARE ÎN VEDEREA RESTABILIRII ECHILIBRULUI BUGETAR” (Redare din Decizia nr. 5/2018 și Decizia nr. 16/2015 ale ICCJ la adresa proceselor noastre), sunt cuvintele dumneavoastră domnilor magistrați. Dacă pentru noi au valoare și pentru dumneavoastră trebuie să fie la fel, legea este egală pentru toți, nu ? Fiți demni și suportați privațiunile fincției de magistrat cum am suportat și noi privațiunile serviciului militar.

Magistratilor trebuie sa li se explice ca pe timpul activitatii primesc salariu mare pt a nu fi coruptibili, la pensie nu te mai corupe nimeni!
Mafia magistraților alături de politicieni a contribuit decisiv la ruinarea țării .Merita pensii uriase.

In anul 2016, Ilie Botos , s-a pensionat la 51 de ani. Avea un salariu de 17.100 lei dar pensia a fost calculata la 24.000 de lei. Toti magistratii au profitat si pensiile lor sunt cu mult mai mari decat salariile omologilor din activitate, unicat in Europa. Fostul presedinte al CSM, Mircea Aron, avea un salar de 20.000 de lei pe luna. In toamna lui 2016 , el a iesit la pensie cu 24.000 de lei pe luna.
In acest moment toate pensiile magistratilor sunt intre 3000 si 4000 de lei mai mari decat salariile in plata , tocmai din cauza cresterii salariului brut.
Cea mai mare pensie in Romania in 2019, era de 73890 de lei/lunar a fostului comandant al Penitenciarului Colibasi.

Lucian Duță, fostul președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), nu pare prea îngrijorat de decizia în procesul în care este acuzat că a luat mită 6.3 milioane de euro. Crede, poate, că i-a convins pe judecători să nu-l condamne la închisoare, după ce în timpul anchetei și al procesului, a admis că a primit 5,5 milioane de euro. Cum credeți că a justificat Lucian Duță o asemenea căruță de bani? Explicația sa zguduie toate instanțele cu DNA cu tot. El a afirmat că banii ar fi fost o SPONSORIZARE pentru o eventuala susținere politică. Și, cum până la pronunțarea deciziei, mai sunt doar câteva zile, Duță prânzește zi de zi la celebrul Isoletta din Herăstrău. Trebuie să-și umple și el timpul cu ceva. Și burta. L-o ajuta la asta și sticla de vin de aproape 200 de euro pe care o bea aproape zilnic la același restaurant, cunoscut ca loc de răsfăț al oamenilor de afaceri și al snobilor ci dare de mână. Procurorii DNA spun că Duță ar fi primit 800.000 de euro cash și 5.5 milioane de euro în cont. Sumele erau un comision de 10% din valoarea contractelor IT acordate de CNAS de la reprezentanții Hewlett Packard și Siveco România.