CD
800 aprobate

denitsoc@gmail.com
66.71.243.131
CALITATEA SLABĂ A ARMELOR GERMANE AU EȘUAT IN UCRAINA
– la fel ca cele turcesti

Sectorul german de apărare a făcut eforturi considerabile pentru a câștiga o cotă de piață mai mare la nivel internațional și a concura cu lideri înrădăcinați din industrie precum Statele Unite și Rusia, deși adesea cu un succes îndoielnic. Au fost puse în repetate rânduri întrebări referitoare la calitatea armamentului german cu performanțele mai multor tipuri de sisteme citate ca exemple.

Cel mai recent, mass-media germană “Der Spiegel” a raportat pe 29 iulie că tunurile de artilerie autopropulsate Panzerhaubitze 2000, prezentate pe scară largă de surse occidentale drept cele mai capabile din lume, dădeau semne semnificative de „uzură” după doar o lună de serviciu – cu armele fiind livrate doar la sfârșitul lunii iunie. Acest lucru a dus la defectarea armelor, forțând Ucraina să se bazeze mai mult pe artileria sa achiziționată din alte surse. Cu toate acestea, a fost un noroc pentru armata ucraineană că piesele de artilerie nu au fost desfășurate pe scară largă alaturi de sisteme non-germane, în special cele din Statele Unite și Uniunea Sovietică, care formeaza cea mai mare parte a unităților sale.

O altă problemă cu Panzerhaubitze 2000 a fost compatibilitatea sa slabă cu muniția din alte state membre NATO, în ciuda unui accent puternic în alianță pe interoperabilitate.
Performanța gravă a Panzerhaubitze 2000 este departe de a fi fără precedent, cu celălalt sistem de război terestru lider al Germaniei, tancul Leopard 2, având o performanță similară foarte slabă atunci când a fost desfășurat de armata turcă împotriva insurgenților islamiști și turci atât în Irak, cât și în Siria.

Presa britanică a raportat că tancul a arătat „numeroase defecte expuse într-un mod letal”, Stars and Stripes evaluând că reputația tancului „a luat o lovitură în luptele cu militanții Statului Islamic”. “National Interest” magazine a subliniat că performanța sa de luptă „a ilustrat în mod șocant” că „nu erau armuri atât de bune până la urmă”.

Liderii militari turci au descris angajamentele timpurii ale unităților lor Leopard 2 cu militanții Statului Islamic drept „traumă” din cauza amplorii pierderilor suferite, performanțele tancurilor susținute pe scară largă a fi cele mai capabile din lumea occidentală împotriva organizației non-statale ușor armate. forţe ridicând din nou întrebări serioase cu privire la calitatea armamentului german în general.

Odată cu dezvăluirea în iunie a primului design de tanc occidental post-1990, Panther și sectorul său de apărare caută aparent să valorifice războiul ruso-ucrainean și creșteri ale cheltuielilor de apărare pe tot continentul pentru a-și crește producția, performanța armamentului său în lupta efectivă ar putea fi un impediment serios pentru astfel de ambiții.

Un semn precoce notabil al acestui lucru ar putea fi decizia Ministerului polonez al Apărării de a nu achiziționa mai multe tancuri Leopard 2 sau de a investi în Panzerhaubitze 2000 și de a achiziționa în schimb de la concurenții lor, de la sud-coreeni tancul K2 și obuzierul K9, ambele fiind aproape unanim considerat a fi mult mai capabile și de încredere.
Tancurile antiaeriene germane Gepard donate Ucrainei au suferit și ele probleme de compatibilitate cu muniția de la alți membri NATO.

AVIZ:
“Military Watch” este un furnizor de top de analiză fiabilă în afacerile militare din întreaga lume. Acestea includ evenimente pe câmpul de luptă în diferite zone de război, evenimente strategice în regiunile de tensiune militară și noi tehnologii dezvoltate sau introduse în serviciu. Sunt acoperite și știrile legate de armată. Acoperirea nepartizană este esențială pentru dezvoltarea evoluțiilor legate de armată și, cu multe surse majore lipsite de sau astfel de acoperire, „Military Watch” încearcă să ofere acest serviciu. Acoperirea noastră nu este nici centrată pe Occident, nici anti-occidentală sau altfel aliniată cu vreo națiune, cauză sau ideologie în special. Într-un moment în care au loc fără schimbări precedente în echilibrul global al puterii și schimbări în modul în care este luptat războiul, căutăm să prezentăm evenimentele în mod obiectiv în contextul lor regional sau global relevante.
Vezi si: https://blog.feedspot.com/military_magazines https://www.similarweb.com/website/militarywatchmagazine.com/#overview

Sursa: https://militarywatchmagazine.com/article/german-weapons-poor-failing-ukraine-turkey

Traducerea: CD