Eveniment fără Mască – ar putea Fenomenul Piaţa Universităţii să renască?

FENOMENUL PIAŢA UNIVERSITĂŢII

 82 de vizualizări

Fenomenul Piaţa Universităţii
Fenomenul Piaţa Universităţii

Eveniment fără Mască 10 octombrie 2020 – ar putea Fenomenul Piaţa Universităţii să renască?

 Sâmbăta 10 octombrie 2020 a avut loc o manifestare inedită în Piaţa Universităţii din Bucureşti, astfel începând cu ora 16.00 aici a avut loc un eveniment din seria „fără mască”. Dacă evenimentele precedente s-au axat doar pe câte o singură problemă concretă precum: redeschiderea învăţământului, sau redeschiderea economiei, în această sâmbătă a avut loc un eveniment care a adus mult cu Fenomenul Piaţa Universităţii.

 Sâmbăta bucureşteni s-au unit nu doar împotriva măştii, ci pentru a cere respectarea libertăţilor cetățenești, repornirea economiei, redeschiderea spitalelor, respectarea libertății religioase şi pentru educație. Jandarmeria a încercat oprirea instalării unei mici platforme de 2/1 m. dar oamenii au rămas uniţi şi au reuşit să protejeze platforma şi să asigure aducerea ei în siguranţă în Piaţa Universităţii.

Majoritatea televiziunilor nu au relatat aceste incident, reporterii războiul informațional au fost în Piață Universități şi am filmat şi relatat cele întâmplate.

Ar putea Fenomenul Piaţa Universităţii să renască?

 Când am fost mic, am fost în Piaţa Universităţii împreună cu tatăl meu, tatăl meu urmărea posturile de radio considerate „alternative” la vremea aceea: Europa Liberă, Vocea Americii, Radio France Internaţionale. În Piaţa Universităţii am întâlnit o atmosfera pe care nu am mai regăsit-o nicăieri, de la un microfon, de la celebrul „balcon” se adresau mulţimii oameni veniţi din diverse oraşe ale ţării precum Timişoara sau Iaşi. Discursurile lor erau întrerupte doar de acordurile muzicale ale lui Cristian Paturca care cânta nişte melodii pe care toată piaţa le cunoştea.

 Sâmbăta în Piaţa Universităţii a fost pentru prima oară când am întâlnit ceva similar cu Fenomenul Piaţa Universităţii, de la microfon au vorbit oameni din Timişoara, Cluj şi Iaşi. Tot de la microfon s-au auzit sunete minunate ale naiului măiestrului Nicolae Voiculet şi ale tulnicului celebrei tulnicărese Argentina Floca, din comună Avram Iancu din Apuseni. Spre sfârșit naționalistul Petru Borodi, venit special de la Cluj, s-a adresat mulțimii cu câteva cuvine de încurajare.

Alte asemănări frumoase

 Ca şi în Piaţa Universităţii din 1990 vorbitorii au stat departe viaţa politică iar nici un politician nu a făcut propaganda electorală partidului său. La fel ca şi în timpul Pieţei Universităţii pentru un scurt timp a existat în Bucureşti un “colţ al vorbitorului” precum în celebrul Hyde Park din Londra. La fel ca şi în timpul Fenomenului Piaţa Universităţii presa a refuzat să prezinte cele ce se petreceau, iar propagandiştii de servici s-au lansat într-o serie de atacuri furibunde.

 Identic cu “Fenomenul Piaţa Universităţi” participanţi au fost acuzaţi că sunt plătiţi de un anume partid politic şi că s-ar afla în slujba unei puteri străine. Nu în ultimul timp la fel ca în anii 90 s-a scandat “Jos Comunismul”.

Propaganda Mincinoasă începe să fie demascată.

 O uriaşă maşinărie de propagandă încearcă a acredita ideea că “doar în România” au loc astfel de proteste mergând pe mentalitatea infracţională FSN-ista din anii 1990 “ca la noi la nimeni” (doar la noi se fură, doar la noi e corupţie şi singuri vinovaţi suntem “noi”). Lucrurile nu stau aşa, avem proteste în Germania în Statele Unite sau în Australia dar şi mai aproape de casă în Serbia sau Bulgaria. Să fie peste tot mâna PSD-ului?

Tot odată se încearcă acreditarea ideii ca “vinovaţi principali” pentru creşterea numărului de îmbolnăviri sunt cei circa 1500 de oameni care protestează din 15 mai în Bucureşti.

IMG 3416 300x225 - Eveniment fără Mască – ar putea Fenomenul Piaţa Universităţii să renască?

 Însă în societatea digitală în care trăim această minciună nu mai poate să ţină, în numeroase state ale lumii “pandemia” pare să revină, cu sau fără proteste cu sau fără mască peste tot situaţia este identică.

Ontario se pregăteşte închiderea sălilor de gimnastică şi a cafenelelor.

În Ontario jurnaliştii independenţi reclama faptul că numărul pacienţilor cu boli respiratori de la terapie intensivă a rămas neschimbată, că se închid numeroase secţii pentru a face loc bolnavilor de covid-19, mai apoi spitalele sunt declarate “pline”. Jurnalişti Canadieni mai reclamă şi că un test pozitiv nu înseamnă că ai sars-2, sau că persoane care au murit de diverse alte afecţiuni sunt declaraţi morţi de Covid-19 pentru a umfla numărul morţilor în mod artificial.

Oare “tentaculele” PSD-ista să fi cu ajuns şi în Canada? Şi chiar în Germania sau în America ? Sau poate asta e minciuna folosită la noi, în timp ce în America şi Australia oameni care îşi pun întrebări sunt acuzaţi că ar fi “conspiraţionişti

Pentru sceptici voi posta mai jos un buletin de ştiri al agenţiei Australiene RebelNews:

Acefali de la Rezist, USR+PLUS, Antena3, Digi24 ar trebui să răspundă la câteva simple întrebari:

– Dacă la noi PSD-ul a “inventat” aceste teorii atunci cum se face că în Australia, Canada şi Statele Unite, pe partea cealaltă a globului, circula exact aceleaşi ipoteze?

– Dacă vorbim de nişte “conspiraţionişti” cum se face că peste tot în lume din China şi Rusia la Germania şi Statele Unite circula aceleaşi “conspiraţie” ?

Ce ne-ar mai trebui să avem un nou “Fenomen piaţa universităţii”

 Deși au fost multe asemănări interesante, mai este o cale lunga pana sa avem o mișcare civica autentica. In primul rând ar trebui să se recunoască faptului că toate partidele provin din FSN şi prin urmare trebuie reluata lupta împotriva comunismului, tendința este in continuare spre comunism. S-ar mai impune solicitarea soluţionării de urgenţă a marilor dosare, dosarul Revoluţiei, dosarele Mineriadelor şi dosarul Colectiv, dosare pe care nici o guvernare nu a dorit să le finalizeze.

Mai apoi ar trebui abordată şi problema marilor cazuri de corupţie, dispariţia flotei şi înstrăinarea resurselor strategice de gaze şi petrol. Putem fi la începutul unei frumoase mişcări cetăţeneşti care să ne ducă spre eliberarea ţării, vom urmări fenomenul şi vom prezenta pe sit şi pagina de youtube cum vor evolua lucrurile.

P.S.

Oooo. Ar mai fi nevoie si de implicarea cetățenilor … nu doar pe facebook