O răscruce periculoasă pentru România
Donald Trump sau Brexit se traduc în româneşte „PSD” ? Se pare că da. Deşi coaliţia PSD-ALDE, anunţată mai demult, a câştigat categoric alegerile de pe 11 decembrie 2016, cei bătuţi măr în alegeri, în frunte cu preşedintele Klaus Iohannis, nu şi-au recunoscut înfrângerea. Dimpotrivă, la ceasuri de seară, pitit, trag sfori, se întâlnesc „informal” (Iohannis dixit despre întâlnirea sa bizară cu Tăriceanu) şi încearcă să schimbe la masa verde rezultatul, altfel destul de clar, al scrutinului. Umbra scamatorului şi şmecherului de port se întinde peste Cotroceni şi mai ales peste destructuratul PNL. O nouă soluţie imorală, de fapt, iresponsabilă, nu e complet de exclus.
Nici în America democraţii, în frunte cu încă preşedintele Obama, cu candidata perdantă Hillary Clinton, cu CIA, care l-a descoperit pe Vladimir Putin personal implicat în alegerile americane, plus o mare parte a establishment-ului politic, ca şi cea mai mare parte a celui mediatic, mainstream-ul, nu recunosc încă victoria lui Donald Trump. Se fac pronosticuri catastrofiste în legătură cu preşedinţia lui Trump, care încă nu a început, şi, îşi zic adversarii, probabil nu va începe niciodată, pentru că CIA, pentru că marii electori etc., etc., etc.
America e divizată. Ca şi Franţa intrată pe turnanta alegerilor, ca şi Marea Britanie după Brexit, ca şi Italia după referendum. Şi România e divizată şi promite să se divizeze şi mai mult. Doar că în România nu atât populaţia e divizată, cât tagma jefuitorilor, pardon, a politicienilor, tagma binoamelor şi trinoamelor, plus cea a presei aservită total unei găşti a puterii sau alteia. Dar în orice caz nu aflată în serviciul populaţiei sau al interesului public.
Aşa cum alegerea lui Donald Trump nu este neapărat o ieşire a Americii din criza profundă în care se află, nici victoria categorică a PSD-ului nu ne garantează că vom ieşi din abisul în care ne-am prăbuşit în tranziţia noastră spre capitalism şi spre democraţie. Mai ales în mandatele lui Traian Băsescu, susţinut violent de majoritatea intelectualilor publici, dar şi în primii doi ani de preşedinţie ai lui Klaus Iohannis.
Liviu Dragnea, omul providenţial al momentului, după o lungă listă de alţi providenţiali dezastruoşi, a venit în faţa ziaristelor şi ziariştilor să le spună, să ne spună ce mari cheltuieli va face în anii următori PSD din banul public. Aproape nimic despre venituri, despre investiţii româneşti sau străine, absolut nimic despre legăturile cu economia mondială, din care, vrem-nu vrem, facem parte, şi nici despre opţiunile geopolitice pe termen scurt şi mediu. Putem presupune că nu ne vom apropia de Grupul de la Vişegrad şi că vom fi cei mai docili executanţi ai politicior dictate de la Berlin. Numele de prim-miniştri şi miniştri PSD-ALDE care circulă deja nu prevestesc nimic bun. Doar o împărţeală satisfăcută a prăzii, aşa cum PSD a reuşit şi în legislaturi anterioare, cele ale lui Nicolae Văcăroiu, Adrian Năstase sau Victor Ponta.
Valurile schimbărilor globale, amorsate de voinţa popoarelor, iar nu de liderii lor dispreţuiţi şi cartelaţi, lovesc şi România, iar PSD nu e de crezut că va reuşi să se îmbogăţească încă o dată. Câteva luni vor fi poate suficiente ca să le spulbere, marelui partid şi liderilor lui îmbătaţi de victorie, iluziile de înavuţire rapidă. Lumea şi România s-au schimbat şi se schimbă în fiecare zi brutal chiar dacă media românească, preocupată doar de ordinele stăpânilor săi, aduce prea puţine informaţii externe, şi acelea deturnate în direcţia intereselor proprii.
Klaus Iohannis a fost adus la putere de Traian Băsescu şi grupul său apropiat (se vede tot mai clar), de forţe oculte româneşti şi străine, livrându-i-se populaţiei o naraţiune ridicolă pe bază de Facebook, diaspora şi tineri frumoşi şi liberi. Omul însă se dovedeşte cu totul nepregătit pentru greutatea funcţiei sale şi poate deveni un real pericol pentru ţară. Pe unde vom scoate cămaşa ?
Petru Romoşan
Daca Putin ar fi intervenit prin hackerii lui, in alegerile USA cu adevarat , dovezile ar fi aduse la lumina zilei de catre CIA si aratate tuturor.
Dar acest lucru nu se intampla,( cica fiindca treaba „nu are o prea mare importanta fata de alte discutii si probleme diplomatice precum cele cu China, de exemplu.care-s mult mai importante de discutat actualmente) – adica lasa acuzatia in suspense, ca toate calomniile lasate sa pluteasca asupra adversarului si sa imputa atmosfera in jurul lui!
Dar nu tine, caci Trump este ales „for good”!
https://www.yahoo.com/news/russia-responds-reports-interference-us-161157831.html
Trump Dismisses Reports of Russian Hacking
ABC News Videos
E ABSOLUT CLAR CA MAJORITATEA ROMANILOR NU LE-AU DAT LEGITIMITATE PSD-ISTILOR!
DA, ROMANII SUNT UNITI CACI AU REFUZAT SA MAI SUPORTE BANDITII DIN CEAFA LOR !
DOAR DEMOCRATURA II SUSTINE CU LEGILE EI LIBERTICIDE !
REALITATEA NET:
Alegeri parlamentare 2016: Au votat 39,48% dintre români, la ora 21:00. Capitala – la 40% – See more at: https://www.realitatea.net/alegeri-parlamentare-2016-prezenta-la-vot-exit-poll-bec-alegeri-diaspora_2011716.html#sthash.FGDDT70M.dpuf
https://www.realitatea.net/alegeri-parlamentare-2016-prezenta-la-vot-exit-poll-bec-alegeri-diaspora_2011716.html
UPDATE: La ora 21, ora închiderii urnelor de vot, au votat 39,48% dintre români, adică peste 7,2 milioane de alegători.
103.000 de voturi au venit din diaspora.
– See more at: https://www.realitatea.net/alegeri-parlamentare-2016-prezenta-la-vot-exit-poll-bec-alegeri-diaspora_2011716.html#sthash.FGDDT70M.dpuf
ZIARE. COM:
http://www.ziare.com/alegeri/alegeri-parlamentare-2016/urmareste-in-timp-real-prezenta-la-vot-1446251
PREZENTA LA VOT: Prezenta sub 40% la inchiderea urnelor in Romania
de Alexandra Sandru; Camelia BadeaDuminica, 11 Decembrie 2016, ora 21:37
Tweet
PREZENTA LA VOT: Prezenta sub 40% la inchiderea urnelor in RomaniaFoto: Arhiva Ziare.com
Prezenta alegatorilor la scrutinul in urma caruia este desemnat viitorul Parlament al Romaniei a fost monitorizata si postata in timp real pe Internet, cu scopul prevenirii posibilelor fraude de tipul celor semnalate la alegerile de pana acum.
Ziare.com ti-a prezentat monitorizarea asigurata atat pe site-ul Biroului Electoral Central, cat si pe site-ul Guvernului.
Vezi cum a favorizat o prezenta scazuta la vot PSD.
21:37 – Prezenta la vot la inchiderea urnelor in Romania este de 39,49%. Asta inseamna ca pana la ora 21:00, ora Romaniei, au votat 7.212.022 de romani. De precizat ca mai exista sectii de vot in strainatate care nu s-au inchis inca.
20:50 – Prezenta la vot cu 10 minute inainte de inchiderea urnelor este de 39,43%. In niciun judet prezenta nu a depasit 50%. Cea mai mica mobilizare a fost in Maramures, unde nici 32% dintre alegatori nu s-au prezentat la urne.
Prezenta la vot pe judete
Bucuresti – 41,61%
20:02 – Prezenta la vot la ora 20:02, cu o ora inainte de inchiderea urnelor, este de 38,72%. Asta inseamna ca pana acum au votat 7.078.480 de romani.
19:54 – Cea mai mare prezenta la vot in judetul Constanta se inregistreaza in sectia din localitatea Furnica, acolo unde peste 83% dintre persoanele cu drept de vot s-au prezentat la urne, la polul opus situandu-se patru sectii de votare din Medgidia si Mangalia cu o prezenta de sub 20%.
19:48 – Timis, judetul contrastelor: cea mai mica prezenta la vot s-a inregistrat in localitatea Cenad, unde pana la ora 19:00 votasera doar 13,21% dintre locuitorii cu drept de vot. Cat despre cea mai mare prezenta, aceasta este inregistrata in satul Dobresti – 172,73 la suta.
19:02 – Prezenta la ora 19:02 este de 37%, potrivit BEC. Doar in Olt a fost depasit procentul de 45%, iar top 5 judete fruntase este completat de Teleorman – 44,63%, Dolj – 42,58%, Harghita – 41,82% si Mehedinti 41,27%. Pe ultimul loc ramane Maramuresul, cu 29,74% prezenta. In Bucuresti 38,25% dintre alegatori au mers la urne.
18:50 – Prezenta la urne pe tara la ora 18:00 este mai mica cu peste doua procente decat cea de la scrutinul legislativ din 2012 pentru aceeasi ora.
Daca la scrutinul de duminica prezenta a fost de 34,39%, in urma cu patru ani aceasta a fost de 36,54%, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central (BEC).
18:04 – Prezenta la vot la ora 18:04 este de 34,60%. Oltul si Teolormanul sunt singurele judete unde prezenta depaseste 40 de procente, in timp ce in Timis si Maramures nu s-au prezentat la urne nici macar 30% dintre cetatenii cu drept de vot pana la aceasta ora. In Bucuresti prezenta este in continuare peste media nationala – 35,32%.
17:26 – Doar doua persoane, din cele peste 2.100 aflate pe listele electorale permanente ale unei sectii din municipiul Vaslui, au votat pana la ora 17:00, prezenta la urne fiind de 0,61%, in conditiile in care alte 11 persoane apar in listele suplimentare. In alte 13 sectii din oras prezenta este, la aceeasi ora, sub zece procente. La nivel de judet, insa, Vasluiul sta mai bine decat Sibiul, Aradul sau Timisul.
UPDATE 17:13 – Peste 74.000 de romani au votat pana acum la sectiile deschise in afara tarii, din care peste 24.000 in Republica Moldova, peste 11.000 in Italia si peste 8.000 in Spania.
Conform datelor furnizate de Biroul Electoral Central (BEC), in Republica Moldova au votat 24.581, in Italia – 11.737, Spania – 8.039, Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord – 6.286, Germania – 4.823, Franta – 2.943, Belgia – 2.336, Ungaria – 1.457, Austria – 1.451 si Portugalia – 211.
UPDATE 17:05 – Prezenta la vot este de 31,07%, cu doar 4 ore inainte de inchiderea urnelor. Asta inseamna ca pana la aceasta ora au votat 5.697.961 de romani. In continuare Oltul si Teleormanul se mentin in fruntea clasamentului judetelor cu cele mai mari prezente la vot – peste 37%. Codase sunt judetele Maramures – 25,10% – si Timis – 26,30%.
In Capitala prezenta este putin mai mare decat media pe tara – 31,78%.
UPDATE 16:35 – Ca si fapt divers, prezenta la acest moment este mult sub cea din noiembrie 2014, in cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale. Atunci, la ora 16:00, prezenta a fost de 44,5%. In mediul urban, prezenta era de 43,75% (comparativ cu 2016 – 15%), in timp ce in mediul rural era de 45,52% (comparativ cu alegerile de azi- 11%), informeaza Mediafax.
La alegerile parlamentare din 2012, raportarea a fost facuta la ora 18:00 si era de 35,54%.
UPDATE 16:10 – Prezenta la vot a trecut de 28%. Pana la aceasta ora s-au prezentat la urne 5.149.248. In Capitala prezenta a ajuns la 28,28%. Judetele fruntase raman Oltul – 34,11%, Teleormanul – 33,96% si Botosaniul – 31,53%.
UPDATE 15:33 – Cel mai varstnic alegator prezent la urne pana la ora 13:40 este un barbat de 110 ani, care a votat la Colegiul Cantemir din Capitala, informeaza ProTV.
Cea mai varstnica alegatoare a fost o femeie de 103 ani, care a votat in Oboga (Olt).
In total, 19 barbati si 9 femei cu varste de peste 100 de ani au votat pana la ora 13:40.
UPDATE 15:32: – In localitatea Dobresti (Timis), unde s-a nascut Patriarhul Daniel, prezenta a depasit 100%. De fapt, dintre cei 33 de votanti trecuti pe listele permanente au votat doar 15, in schimb 25 de alegatori au fost trecuti pe listele suplimentare, procentul de prezenta fiind de 121,21%.
Aceste alegeri fiind pe lista, un alegator poate vota la orice sectie din circumscriptia sa, care este trasata la nivelul judetului.
UPDATE 15:05 – Prezenta la vot depaseste 24%. Astfel, pana la aceasta ora s-au prezentat la urne 4.385.047 de alegatori (24,01%)
Pe primele locuri se claseaza:
Teleorman – 28,92%
Olt – 28,91%
Botosani – 27,33%
In Bucuresti au votat 442.336 de persoane, reprezentand 24,92%.
UPDATE 14:10 – Pana la aceasta ora au votat 3.823.702 de persoane (20,94%), prezenta fiind oarecum similara cu cea inregistrata acum 4 ani, cand la ora 14 procentul la nivel national era de 20,57%, conform datelor oficiale prezentate atunci de BEC.
Pe primele locuri se afla Teleorman (25.47 %), Olt (25.39 %) si Botosani (23.68 %).
In localitatea Zlata, din Teleorman, prezenta a trecut de 94%.
La polul opus raman judetele Maramures (15.90 %), Timis (16.87 %) si Bistrita-Nasaud (16.95%)
In Bucuresti s-au prezentat la urne pana acum 389.921 de alegatori (21.97 %), iar la sectiile deschise peste hotare au votat 46.681 de persoane.
UPDATE 13:05 – Pana la aceasta ora au votat 3.091.966 de persoane (16,93%).
Prezenta a trecut de 20% in judetele clasate pe primele locuri: Teleorman (21,33%) si Olt (20,97%). Pe locul 3 in top se afla judetul Dolj (19,65%).
Cea mai buna participare la vot s-a inregistrat la Tatulesti (Olt), unde a fost trecut pragul de 50% (51,1%).
La polul opus raman judetele Maramures (12,27 %), Bistrita-Nasaud (12,73 %) si Timis (13,27%).
In Bucuresti s-au prezentat la urne pana la aceasta ora 308.964 de alegatori (17,41%), iar la sectiile deschise peste hotare au votat 35.336 de persoane.
Prezenta pe sectoare:
Sectorul 1 – 17,54 %
Sectorul 2 – 18,09 %
Sectorul 3 – 15,95 %
Sectorul 4 – 17,70 %
Sectorul 5 – 15,47 %
Sectorul 6 – 18,86 %
UPDATE 12:05 – Pana la amiaza au votat peste doua milioane de romani. Mai exact, s-au prezentat la urne 2.367.215 (12,96%).
In topul judetelor fruntase se afla Teleorman (17,91%), Olt (17,21%) si Dolj (16,11%). Cea mai slaba prezenta s-a inregistrat in judetele Maramures (8,72%), Bistrita Nasaud (8,76%) si Timis (9,88%).
In Bucuresti prezenta inregistrata la urne pana la pranz a fost de 13,25%.
UPDATE 11:10 – Prezenta la vot a urcat la 9,15% (1.671.480 de votanti).
Judetele fruntase raman Teleorman (13,54%) si Olt (12,96%), pe pozitia a treia urcand Doljul (11,90%). Capitala este pe la jumatatea clasamentului, cu 9%, cei mai harnici fiind bucurestenii din sectoarele 1 si 6.
Continua sa ramana mai mare prezenta in mediul urban si in randul alegatorilor cu varste de peste 45 de ani.
Vezi mai multe date si statistici transmise in timp real pe site-ul BEC.
UPDATE 10:00 – Pana la aceasta ora s-au prezentat la urne 992.180 alegatori (5,43%), conform datelor publicate in timp real pe site-ul Biroului Electoral Central (BEC), prezenta fiind mai buna decat cea raportata la aceasta ora la alegerile de acum 4 ani, conform datelor oficiale.
Cea mai mare prezenta a fost inregistrata in Teleorman (7,65%), pe locurile urmatoare clansandu-se judetele Olt (7,43%) si Dambovita (6,91%).
In Bucuresti prezenta a fost de 4,46%, iar la sectiile deschise peste hotare s-au prezentat 9.662 de romani.
Sectorul 1 – 4,99 %
Sectorul 2 – 4,85 %
Sectorul 3 – 4,3 %
Sectorul 4 – 4,92%
Sectorul 5 – 4,40 %
Sectorul 6 – 4,98 %
Ca si pana acum, prezenta cea mai mare a fost inregistrata in randurile barbatilor, in mediul urban si in segmentul de varsta de peste 45 de ani.
UPDATE 8:55 – Pana la aceasta ora s-au prezentat la urne 431.222 de alegatori (2,36%).
Cele mai multe voturi au fost inregistrate in Bucuresti (34.960), Constanta (18.713) si Dolj (17.314). In topul procentelor (voturi raportate la numarul de alegatori din circumscriptie) se afla Olt (3,57%), Teleorman (3,55%) si Dambovita (3,42%).
Ramai alaturi de Ziare.com pentru a afla care sunt cele mai importante momente si declaratii ale zilei.
Urmareste impreuna cu noi ce se intampla si pe retelele de socializare.
Pana la ora 8, prezenta inregistrata prin sistemul de monitorizare supravegheat de STS a fost de circa 1,18%.
Astfel, dintre cei 18.181.604 alegatori romani, din tara si de peste hotare, pana la aceasta ora se prezentasera la urne 209.422 de votanti.
Prezenta in Bucuresti era de circa 0,91%.
Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Ba romanii sunt foarte uniti caci n-au votat decat 40% dintre cei cu drept de vot !
Adica psd-istii iesiti la suprafata – prin promisiuni false pe care precis nu si le vor tine – n-au obtinut decat sub 50% din procentul celor 40% de romani care au iesit la vot din intreaga Romanie + diaspora.
N-are nicio legitimitate sa conduca Romania , nici psd, nici Dragnea nici haldaul de shobolan vanzator de copii orfani , haldau de sobolan autoales, bine poreclit involuntar „Johanul”, de isterica venetica protapita aici , in ceafa noastra , de criminalul Sorosh, impostoarea de Franta (nu e frantuzoaica, e alogena si acolo!!!!!unde misuna facaturi ca ea !!!isterice dupa bani furati ! ), cu linguri de pescuit in urechi, venita aici sa suga sangele romanilor!
Deci
NOTA BENE:
ROMANII AU FOST UNITI PRIN REFUZUL LOR DE A-SI DA VOTUL BANDITILOR CARE SFASIE TARA!
CACI 60% DINTRE ROMANI AU REFUZAT SA VOTEZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reiese ca din toate belele, psd-ul ar fi beleaua mai mica.
Ma intreb ce se intampla daca nu venea nimeni la vot, refuzau toti sa voteze. Ar fi fost ales udmr-ul de catre minoritatea maghiara si … mai primeau si restul un vot doua de la cei, care totusi nu renuntau sa voteze.
E si dilema nemtilor carecantaresc ideea de a lipsi de la vot integralmete ca sa cada guvernul!