Mihai
129 aprobate
mihai.remion@yahoo.com
86.122.182.113 În răspuns la Surena.
Iar tu l-ai citit degeaba, n-ai inteles nimic. Al. Dutu spune asa: ca situatia tarii era foarte grea si ca trebuia facuta o schimbare; ca armata romana nu putea sa reziste pe termen indelungat in fata armatei sovietice. Da, are dreptate.
Iar cel care a inceput sa faca aceasta schimbare a fost chiar maresalul.
Si nici nu credea ca va putea sa ii infranga pe sovietici. Altfel de ce ar mai fi incercat din 43 sa negocieze armistitiul?
Vezi, e greu sa si intelegi, citesti mult, fff mult, dar nu pricepi.
Ii tot dai inainte cu Dutu si razboiul pana la capat alaturi de Hitler. Prin cartile citite de tine, ai gasit vreo marturie credibila, vreun document care sa demonstreze ca maresalul chiar voia asta?
Sa nu-mi vorbesti de declaratia regelui, stim ca asta a fost justificarea lui pt ca l-a arestat pe maresal, numai ca nu tine, e vrajeala.
Daca chiar te duce mintea, pune cap la cap urmatoarele:
-in dimineata de 23 august maresalul cere armistitiul
-in prealabil luase anumite masuri, le-am expus deja
-vine la rege si vorbeste despre armistitiu in contextul obtinerii acelei scrisori din partea celor 2 lideri Maniu si Bratianu
-regele il aresteaza si seara spune tarii ca Romania a acceptat armistitiul
-pe 12 sept la Moscova, Molotov ii spune lui Patrascanu: „Pt ca Antonescu reprezenta poporul roman, pe cand voi sunteti niste aventurieri”; oare in ce context i-a spus asta, asa din senin sau cand romanii au intrebat de ce nu se respecta conditiile negociate?
-pe 15 sept in cadrul sedintei de guvern, Maniu spune – iar aici sunt chiar stenogramele, sunt publicate:”Avem deosebite marturii si documente din care reiese felul cum am pregatit noi armistitiul. A avut niste tentacule si dl. Mihai Antonescu, raspandite in mai multe parti ale Europei. Intre altele, a avut sugestia si i s-a pus in vedere ca, daca va face armistitiul, se va asigura O ZONA NEUTRA in care sa nu poata patrunde aliatii.
Am vazut eu textul si va puteti inchipui in ce situatie suntem noi azi, guvernul acesta, regimul acesta, si in special noi, care am lucrat efectiv in pregatirea acestui armistitiu, cand ni se va pune in fata, maine-poimaine, ca Antonescu a avut promisiunea lui Molotov – O ZONA NEUTRA pe care noi nu o avem…”
Ce rezulta de aici? Gandeste, nu mai asimila mecanic.
Spui ca maresalul nu trebuia sa aiba onoare fata de Hitler? Daca te referi doar la individ si la dezastrul provocat noua si de catre el, atunci nu trebuia. Dar cine era Hitler, ce reprezenta el? Nu crezi ca relatia cu el trebuia menajata pt a nu degenera intr-un conflict? Si daca Hitler a fost un om fara onoare, trebuia si maresalul sa fie la fel? Buna gandire!
A salvat viata unor soldati care n-au murit pe front dar au murit in Siberia, evident asta nu are importanta, nu?
Regele nostru a slavat viata „Celor doua milioane de soldati sovietici si celor 300000 de soldati anglo-americani si celor 2000000 de soldati germani.Daca ii punem la socoteala pe chinezi si japonezi mai obtinem cateva milioane.”!!!
Asta ma incanta cu adevarat, nici n-as fi putut sa dorm fara sa stiu ca a slavat viata celor care urmau sa ne ocupe si sa ne distruga tara.
Ai niste argumente…vai de tine!
Mereu eviti subiectul, dai niste explicatii penibile, faci paralele intre situatii care nu au legatura, dar niciodata nu raspunzi la obiect.
Ia lumineaza-ne tu pe toti, ca noi nu stim nimic, n-am citit si nici n-o sa o facem.
De ce regele nu a semnat armistitiul inainte de a ordona incetarea focului, de ce nici macar nu a incercat?
De ce regele nu a dat ordin ca maresalul sa fie protejat, sa nu fie dat pe mana comunistilor?
De ce nu a avut demnitatea sa refuze decoratia lui Stalin si nici invitatia la Moscova in 2010?
De ce a aprobat Declaratia de la Budapesta?
De ce nu si-a invatat familia limba romana?
De ce nu l-a gratiat pe maresal?
De ce regele a mintit mereu?
Cateva minciuni:
-motivul arestarii maresalului
-regele ne spunea in filmul „documentar” „Razboiul regelui” ca pt pregatirea actului de la 23 august a organizat mai multe intalniri in palatul regal cu sefii celor 2 partide istorice si alte persoane independente. Nu a spus nimic despre comunistii care veneau la palat.
-regele ne-a spus i-a telefonat maresalului si l-a intrebat de ce nu a fost informat cu privire la inceperea razboiului.Minciuna, deoarece in acel moment maresalul sa afla IN TREN catre front, iar posibilitatile tehnice ale momentului nu permiteau o astfel de legatura telefonica. Acest lucru este afirmat si de istoricul Ioan Scurtu.
-in acelasi film, regele a spus ca dupa 23 august ofensiva sovietica s-a oprit; tocmai de-asta a intrat armata sovietica in capitala pe 30 august, pt ca s-a oprit ofensiva???
-nu a negat niciodata transportul din oct 47, dar mereu ne-a spus despre scotocirea bagajelor in ian 48.
– a muncit din greu sa-si intretina familia dar avea un ceas Patek Philippe, un model foarte rar, care era foarte scump, peste 1 milion de dolari; crezi ca pastra ceasul si nu-l vindea, daca intr-adevar regina lui trebuia sa mearga cu flori la piata sau sa munceasca in gradina de legume? doar erau de spita nobila, s-ar fi injosit dar pastra ceasul la mana? evident ca resursele lor erau suficiente, altfel l-ar fi vandut.
Mai gaseste tu si alte minciuni, ca doar esti citit.
Alte prostii spuse de propaganda regala si asumate de rege si familia lui:
-in faimosul film amintit mai sus – „Victoria a fost umbrita de masacrarea a mii de evrei la Odessa”; nimic despre aruncarea in aer a comandamentului militar roman cand au murit 138 de militari.
-„Intre 270.000 si 370.000 de evrei au murit in Holocaust din cauza Romaniei.” ca tot auzim ca regele a afirmat mereu ca romanii nu au omorat evrei. Atata timp cat aceasta afirmatie este facuta in acest film dedicat regelui iar familia l-a lansat cu mare fast acum 2 ani, a organizat proiectii, este evident ca isi asuma aceste idei, chiar daca nu au fost spuse direct de rege.
-„Pentru el, varianta iesirii din razboi era legata de cuvantul pe care si-l daduse lui Hitler, care era mai presus de interesul tarii.” Hai sictir, majestate!
-„Oamenii ma acuza ca nu i-am comutat pedeapsa cu moartea. Dar NU CRED ca Aliatii, SUA, Marea Britanie si Rusia ar fi acceptat sa nu fie executat.” dar macar a incercat, a intrebat? NU!
Hai ca te las sa raspunzi, dar de data asta incearca sa le iei pe rand si sa le demontezi.
Poti? Eu sunt convins ca nu!