La Bruxelles domnesc rețele vechi, specializate în jocuri măsluite …”,

Cand se aduna pentru DECIZII , toți se prefac surprinși când ” nu apare nicio companie estică la întâlnirile de stabilire a standardelor”, spune un oficial ceh : ”Asta este pură ipocrizie. Firmele noastre sunt prea mici și nu fac parte din rețelele băieților cu state vechi de la Bruxelles. De fiecare dată, regulile sunt stabilite de aceiași oameni, înainte să ajungem și noi la masă”.
Pentru că nu are mari grupuri industriale, Estul nu are acces la miliardele oferite de UE pentru proiectele high-tech. Vestul
cheltuiește pentru proiecte spațiale, de apărare, de cercetare și dezvoltare
. Deși are peste o cincime din populația UE, Europa Centrală și de Est a primit doar a 12-a parte din cele 65 de miliarde pentru cercetare și dezvoltare pe perioada 2014-2020. Petru ca fie și mai mare, țări extra-UE, precum orvegia, Insrael și Elveția au primit mai mult.
Lucrurile se vor agrava pe măsură ce UE va investi …pe fatza , tot mai mult în campionii industriali din Vest.
Trebuie să ne așteptăm ca Vechea UE să pună mâna pe cea mai mare parte din cele 56 de miliarde de euro sub forma de granturi pentru recuperarea după pandemie.
Estul a primit 13%, ceea ce este din nou discriminare…
Apoi intervine absurditatea emisiilor zero de carbon. Regiunea estică nu-și permite așa ceva. Cu toate astea, Bruxellesul va interzice fara rusine sursele ieftine de energie. Competitivitatea Estului va fi din nou zdrobită, iar contribuabilii estici vor fi obligați să ofere subsidii…
companiilor vestice care produc turbine eoliene și alte tehnologii de acest soi.
Șansele ca firmele estice să poată concura la scară globală sunt infime… Între timp, străinii vor profita de orice ocazie pentru a
mulge aceste țări prin companiile implantate aici, fără să le ofere acces la cea mai bună tehnologie.
Europa Centrală și de Est va intra într-o capcană a venitului mediu, si va fi blocată pentru totdeauna, ATENTIE: în acest timp tzarile cu economii anacronice ale Vechii UE se vor lupta să țină pasul cu China și SUA.
Crevasa economică din UE va conta pe mai departe. Ea este deja prea mare și vor apărea și mai multe resentimente, regiunea se va depopula și ar putea face implozie în orice moment. Pentru a reduce acest risc,
Bruxellesul ar trebui să pună la cale un New Deal pentru imperiul său.
Ar trebui să ajute afacerile din Est să se extindă. Cât îi privește pe politicienii din Est, aceștia ar trebui să denunțe
colonialismul și să obțină libertate de acțiune pentru firmele autohtone.
Dacă nu se va produce o schimbare radicală, Vechea Europă ar trebui să pregătească pentru noi forme de populism grosolan.
Dar și alte consecințe ale ” Realitatii ruperii în două a Europei…”Chinezii abia asteapta !!