RĂZBOIREA CIBERNETICĂ A SUA
De Finian Cunningham

Afirmațiile occidentale că China desfășoară atacuri cibernetice masive sunt o înscenare. Nu numai asta, dar adevărații autori ai criminalității cibernetice sunt chiar acuzatorii însasi, ceea ce este auto-proiecția clasică a vinovăției. “Hotii striga: Hotii!”
Acest joc periculos de fum cibernetic și oglinzi starnesc până si tensiunile internaționale într-un mod care devine incontrolabil și în cele din urmă, deplorabil, vine cu riscul tot mai mare de adevarat război.

China și Rusia sunt acum defăimate în mod deschis pentru presupuse crime cibernetice împotriva țărilor occidentale. Ambele națiuni resping vehement ceea ce ei numesc afirmații „calomnioase”. Beijingul și Moscova cer în mod rezonabil prezentarea dovezilor. Niciuna o dovada nu este prezentata, doar mai multe acuzații nefondate. Aceasta este o spirală nesăbuită.

Semnul indicator al înscenării este modul coordonat în care Statele Unite și așa-zișii săi aliați și-au lansat săptămâna aceasta acuzațiile împotriva Chinei. SUA și națiunile sale satelit Cinci Ochi – Marea Britanie, Canada, Australia și Noua Zeelandă – au fost toate rulează o campanie globală de demonizare China.
Cele mai recente afirmații că China pătrunde în infrastructura occidentală fac parte dintr-o serie de acuzații menite să submineze și să izoleze Beijingul. Alte frotiuri includ încălcări ale drepturilor omului în Hong Kong, genocid împotriva poporului uigur, agresiune împotriva Taiwanului, expansionism militar în Marea Chinei de Sud, abuzuri comerciale, manipularea monedei și furtul tehnologiei occidentale.

Este vorba despre încercarea Washingtonului de a contracara ascensiunea Chinei ca putere economică și politică formidabilă. Din păcate, americanii au control asupra minionilor lor Five Eyes și a lacheilor europeni – posibil din șantajul obținut de spionaj – în așa fel încât să dea impresia falsă că există un „consens” care implică China de malfeasance.

O alta inscenare sunt acuzațiile în această săptămână coordonate de Washington si, ca de obicei, fara dovezi. Cele mai mincinoase instituții de pe planetă – agențiile americane de informații – acuză China de hacking în sistemele Microsoft.
Există o mulțime de vorbe despre „50 de tactici” utilizate pentru hacking și de modul în care guvernul chinez foloseste „contractori penali”, ca intermediari. Dar nu există nici o dovadă prezentată.
Ideea despre revendicarea intermediarilor penali este că face imposibilă pentru guvernul chinez pentru a infirma afirmația. Dacă, de dragul discuției, americanii au acuzat direct agențiile de stat din China, atunci ar putea fi posibil ca Beijingul să furnizeze date care ar respinge în mod verificabil acuzația.

Aceasta este aceeași tactică de frotiu pe care Washingtonul a folosit-o împotriva Rusiei. Președintele Joe Biden a susținut că atacurile cibernetice asupra infrastructurii americane sunt conduse de bande criminale ruse care sunt protejate de Kremlin. Această narațiune complicată îngreunează expunerea acesteia de către Rusia ca pe o minciună.

Ceea ce face ca infowarul/razboiul informatic să fie cu atât mai periculos cand faptul că alianța militară NATO condusă de SUA a stipulat în mod oficial că atacurile cibernetice sunt echivalente cu ofensivele militare convenționale.
După summitul anual de luna trecută, comunicatul final al NATO a declarat că atacurile cibernetice asupra oricăruia dintre cei 30 de membri ai săi vor fi privite în conformitate cu prevederile sale comune în domeniul apărării și ar putea declanșa un răspuns militar.
După ce a citat un editorial din China Global Times în această săptămână: SUA stârnește noi dispute geopolitice prin transformarea fricțiunilor cibernetice în conflicte majore între țări.

Este aproape ridicol, dacă nu ar fi atât de serios. Statele Unite și agențiile sale sunt cei mai mari infractori cibernetici, spionându-și ilegal proprii cetățeni și restul lumii. Se folosește de huliganii săi Five Eyes și de alți lachei, cum ar fi Danemarca, pentru a accesa comunicațiile private ale aliaților săi. SUA a creat o armată cibernetică clandestină pentru a monitoriza și distorsiona fiecare conversație online. A creat instrumentele digitale pentru a-i falsifica și incrimina pe alții atunci când propriile agenții sunt cei care încalcă legea, după a dezvăluit avertizorul de integritate Edward Snowden.

Dar cel mai grav, Statele Unite sunt pornite pentru crearea unui casus belli de la propria lor dezinformare și minciuni.

Atât Rusia, cât și China au negat categoric comiterea de atacuri cibernetice și au cerut în mod repetat SUA și aliaților săi să participe la un forum internațional pentru a stabili un tratat de securitate cibernetică.
Statele Unite au respins în mod repetat apelurile rezonabile la cooperare internațională pentru a învinge criminalitatea informatică și pentru a îmbunătăți securitatea colectivă.
Aceasta este cea mai grăitoare proba care indubitabil indica pe cel care este braconierul care si se dă drept paznicul de vânătoare aici.

Finian Cunningham scrie pe larg despre afacerile internaționale, cu articole publicate în mai multe limbi. Este absolvent cu Master în Chimie Agricolă și a lucrat ca editor științific pentru Royal Society of Chemistry, Cambridge, Anglia, înainte de a urma o carieră în jurnalismul de investigatii. El este, de asemenea, un muzician și compozitor. Timp de aproape 20 de ani, a lucrat ca editor și scriitor în principalele organizații media de știri, inclusiv The Mirror, Irish Times și Independent.

Sursa: http://www.informationclearinghouse.info/56665.htm
Traducere:CD

Vezi si: https://www.national.ro/stiri-externe/scandalul-spionarilor-la-varf-telefonul-lui-macron-in-baza-de-date-pegasus-729661.html