Cronica exaltată a unei cărți necitite?
surena 1 hour agoi   

De multe vreme se arunca cu noroi in Romania pe aceasta tema si este condamnata Romania pentru Holocaustul provocat de maghiari in Nordul Transilvaniei rapit in urma odiosului dictat de la Viena.
Inainte sa moara Raoul Sorban (distins de statul Israel si Yad Vashem pentru salvarea miilor de evrei din Transilvania) a gasit puterea sa-i raspunda unui evreu roman, ajuns mare istoric si „specialist in holocaust” in America, care uitand ce-i recunostinta, tot acuza Romania de masacrarea evreilor. Iata ce spunea Raoul Sorban : „ Randolph Lewis Braham (evreu roman la origine) se zbate să intre în graţiile ungurilor! Şi, pentru a-i reuşi strategia, foloseşte toate armele. Fabrică scrisori şi le expediază în toate ziarele, scrie articole, scoate cărţi, mânjindu-le, cu neruşinare, cu minciuni. Incalificabil! Mă atacă pe mine, îi pune la zid, cu neobrăzare, pe rabinii Alexandru Şafran şi Moshae Carmilly-Weinberger. Articolul «Allitólagos Mentöackcióc – förtérelem tisztogatás Romániában» („Pretinse acţiuni de salvare; Purificarea istoriei în România”) este o mostră de felul cum se pot construi minciuni, cum se pot răstălmăci fapte. Şi, toate acestea, pentru a şterge crimele Ungariei împotriva evreilor, şi a-i fabrica documente şi mărturii pentru o astfel de istorie. Bineînţeles, Braham, îi acuză pe rabinii Alexandru Şafran şi Moshe Carmilly-Weinberger că vor să scoată basma curată atât pe Antonescu, cât şi România. Mincinosul şi penibilul Braham, acest «Hopa Mitică», neagă totul. Neagă salvarea evreilor cu vapoarele, din Portul Constanţa, dar şi cu trenuri, prin Bulgaria şi Turcia, cu destinaţia Palestina”.
Acest comentariu al regretatului Raoul Sorban (care va fi atacat aici in Romania imediat dupa moarte de un alt evreu nerecunoscator, Michael Shafir) este raspunsul de ce „slujbasii” ong-stului Soros incearca periodic sa ne puna in carca „crime” care nu numai ca sunt straine de poporul roman, dar intineaza si memoria celor care au murit, au luptat sa salveze evrei in Romania, fie din mana hortistilor, fie din mana nazistilor.
In Romania nu a avut loc inainte de 1941 pogromuri, nu au avut loc masacre planificate la nivel de stat, nu au fost distruse si incendiate sinagogi, interzis accesul evreilor in scoli etc.. Sinagogile incendiate ( majoritatea a evreilor „spanioli”) si pierderile de vieti omenesti (120-150 de persoane ) din cursul evenimentelor din 21-23 ianuarie 1941 cunoscute in istografia noastra ca „Rebeliunea legionara” nu au fost studiate serios si exista multe semne de intrebare pentru ca s-au pus toate in carca legionarilor si ramane un fenomen izolat. Dar, daca Horia Sima ar fi fost implicat in masacre nu cred ca scapa de celebrul vanator de criminali de razboi Wiesenthal.
P.S Pentru cine nu stie Raoul Sorban a fost unul dintre cei mai inversunati romani in lupta cu revizionismul maghiar si falsificarea istoriei de revizionistii istorici maghiari cu sprijinul rusinos al unor evrei de origine romana.

Nota redacției: Interesantă observația dlui Surena: cum se face că Wiesenthal, neînduratul vînător de criminali care au făcut victime printre evrei, în timpul holocaustului, nu s-a arătat interesat de niciun român! De niciun legionar! Nici măcar de pedepsirea lui Horia Sima!…