Proiect electoral:

UN PRESEDINTE CURAT!

A sosit vremea ca societatea civilă să se implice propriu zis în viața politică, asumându-și răspunderi și obligații la care partidele nu au fost în stare să le facă față. Avem în vedere în primul rând neputința partidelor de a impune criterii morale în alegerea și desemnarea liderilor, a persoanelor de care sunt reprezentate partidele în momente precum alegerile, de orice fel, dar mai ales cele prezidențiale!

Această implicare a noastră se poate face în mai multe feluri, deja încercate sau pe care le vom imagina noi, din nevoia de a găsi răspunsul cel mai bun la o problemă / situație social-politică cu care România nu s-a mai confruntat: dezastrul generalizat spre care ne îndreptăm cu pași siguri! Am făcut în 1990 greșeala de a lăsa soarta Țării pe mâna unor partide care nu erau și nu sunt nici acum altceva decât găști de impostori, adunați la un loc de dorința arzătoare de parvenire și îmbogățire… Am dat toată puterea unor entități inexistente, unor veritabile „forme fără conținut”! Cât am putut să fim de naivi, de inconștienți?!

Pentru început, propun celor care umblă pe acest site să se gândeasă cum am putea edita mai curând și mai bine un site pe care eu l-aș numi UN PREȘEDINTE CURAT. Sau CU MÂINILE CURATE.

Site-ul va rămâne să funcționeze și după alegerea noului președinte și îi va avea în vizor pe toți politicienii.

Așadar, un site care i-ar lua „în vizor” deocamdată pe toți candidații care se înscriu în cursa prezidențială. Cu ajutorul dumneavoastră vom scotoci în trecutul candidaților, pentru a găsi, dacă e cazul, tot ce nu ar dori să se știe despre ei.

În primul rând fapte reale, confirmate, dar „uitate”!… De care este bine să ne aducem aminte înainte de a pune ștampila pe buletinul de vot! Fapte care compromit candidatura, dar și fapte care dau consistență candidaturii respective. Nu numai partea urîtă, controversată a candidatului să ne intereseze, ci și meritele acestuia, motivele care îl fac prezidențiabil!

În al doilea rând, vom inventaria acuzațiile ce li s-au adus vreodată și la care candidații au răspuns au ba. Verificăm seriozitatea răspunsului dat sau, dacă e cazul, vom soma public candidatul să răspundă acelor acuzații. În acest scop vom stabili o legătură strânsă cu staf-ul de campanie al candidatului.

Dacă cercetăm CV-ul, prezentarea biografică pe care au postat-o pe Internet cei trei președinți ai României de după 1990, vom constata că nu ni se oferă mai nimic despre indivizii în cauză! Mai nimic din ce ar trebui să știm despre o persoană care aspiră la funcția supremă în stat. De aceea, îi invit pe colegii de blog să pună cât mai multe și mai corecte întrebări la care să pretindem să fie dat un răspuns în CV-ul unui candidat prezidențiabil. Vă propun așadar, stimați colegi, să alcătuim, să concepem un CV standard pentru un candidat la cele mai importante funcții politice: președinte, prim ministru, parlamentar, ministru…

Evident, pe site va fi găzduită orice intervenție din partea candidatului vizat ori a reprezentanților săi, a partizanilor săi etc.

Un subiect care trebuie să ne preocupe este mediatizarea site-ului UN PREȘEDINTE CURAT. Ideal este să găsim un post TV cu acoperire națională care să ne preia, care să se pună la dispozița noastră. Dar și folosirea integrală a posibilităților pe care ni le oferă Internetul poate fi suficientă și decisivă.

Până la deschiderea noului site, îi invităm pe colegii noștri să intrăm în legătură prin comentarii la acest text făcute pe site sau prin Email, la adresa pe care o găsiți pe site, la Contact… Până la deschiderea site-ului nou, vom desfășura provizoriu activitatea propusă pe site-ul care există, www.ioncoja.ro, textele legate de aceste subiect urmând să se adune la categoria UN PREȘEDINTE CURAT.

Prima chestiune ce trebuie rezolvată: cine plătește pentru deschiderea site-ului și cine îl face? A doua: cine să fie proprietarul site-ului? Pentru plata site-ului poate fi acceptată și o contribuție anonimă, a oricui, dar ne trebuie un proprietar de care să fim siguri că nu va închide site-ul când ne va fi lumea mai dragă!

Deocamdată, atât!
Doamne, ajută!

Ion Coja

Buriaș, 1 septembrie 2014

POST SCRIPTUM, ora 00.14
Am aflat că deja există un site cu numele CU MÂINILE CURATE, așa că schimbăm și noi, site=ul / blogul nostru se va numi WWW.UNPRESEDINTECURAT.RO