În răspuns la
Trimis pe
Selectare comentariu sarmis
29 aprobate

În răspuns la Gheorghe Ioana.
@ Gheorghe Ioana

N-are nimeni nimic cu lucrurile lui personale, fie ele maşini sau bijuterii, este vorba de minciună şi de furtul acelor valori care nu erau ale lui! Minciuna, la vârsta copilăriei este de înţeles, dar la 70-80-90 de ani, nu!
Dacă a primit rentă viageră, cu siguranţă nu era de doar 5000 de dolari (la valoarea dolarului de atunci!). Renta era doar pentru el, când a plecat era … single! Că s-a însurat şi a făcut 5 copii, era strict treaba lui…! Înseamnă că şi-a permis!
Iar pentru regimul comunist, cel de care scrii că ne-a scos de pe o hartă a civilizaţiei, trebuie să-i mulţumim în cea mai mare măsură lui! El le-a deschis larg porţile…!
Ni se tot inoculează ideea că monarhiei îi datorăm multe…, greşit! Datorim totul oamneilor politici care au guvernat sub primii regi! Erau cu adevărat oameni politici şi patrioţi! Ia guvernările din vremea lui Carol I, apoi pe cele ale lui Ferdinand, o să vezi că lor le datorăm, nu regilor!
Şi dacă nu ştiai, în legătură cu averea şi proprietăţile familiei regale, odată pentru totdeauna: Carol I a venit în ţară cu un geamantan…!
Tot, dar absolut tot ce posedă ei în România, se datorează poporului român!

Iar acum, suntem intoxicaţi de către păpuşarii din umbră cu: casa regală, familia regală, custodele coroanei, principi şi principese, majestăţile lor, Margarete, Dude, prinţişori, Nicholas Medforth-Mills, succesiuni, chiar şi prinţul Charles etc.

Mi-aduc aminte de versurile cântecului:
„O ceată de ciocoi străini,
Haini la suflet şi păgâni,
Stăpâni la noi ei au ajuns…”