Mihai
131 aprobate

În răspuns la Surena.
Problema nu este daca acea cifra este reala sau nu, ci ca vorbesti de salvarea vietii soldatilor sovietici care ne-au ocupat; as fi preferat sa salveze viata soldatilor romani, apoi pe a celorlalti; pana una-alta, urmarea directa a actului de la 23 august a fost deportarea a peste 160.000 de militari romani; as fi preferat ca ei sa moara aparandu-si tara, nu prin Siberia.
Ti-am indicat sursa referitoare la stenograme, 15 sept 44, sunt publicate – daca chiar vrei, „Guvernarea Constantin Sanatescu – Stenogramele sedintelor consiliului de ministri” de Dumitru Marcel Ciuca; aici apare declaratia lui Maniu referitoare la zona neutra.
Gheorghe Buzatu a vorbit despre replica lui Molotov, ai aici un articol scris de el.

Ioan Scurtu a spus-o in cadrul unui interviu, l-am vazut.
Crezi tu ca nu stiam de carte; de unde puteam sa am acele citate, de unde stiam ca a fost scrisa in 78 si publicata in 79? Iar tu ai vorbit de alt titlu, cartea lui se numeste, asa cum am mai scris dar nu ai citit cu atentie, „In uniforma pt totdeauna”.
Textul Declaratiei de la Budapesta spune, printre altele, ca Transilvania este spatiul in care natiunile romana si maghiara s-au nascut(natiunea maghiara s-a nascut acolo!!!) si ca este un spatiu de complementaritate pt cele 2 natiuni. Intelegi?? SPATIU DE COMPLEMENTARITATE!
La inceputul lunii iulie 89, la 2-3 saptamani dupa semnarea la Budapesta a declaratiei,o „delegatie”(oare pe cine reprezentau ei) formata din cativa dintre cei care au elaborat-o, a mers la rege, i-a prezentat textul declaratiei IAR EL A APROBAT-O IN TOTALITATE.
Se gaseste pe net, caut-o si o sa vezi ca asa e.
Daca tu vorbesti cateodata doar din auzite, eu nu o fac in cazul regelui. Crezi ce vrei, ca am auzit si eu fara sa o citesc, putin imi pasa de asta. Oricine poate afla ce am scris despre acest act al regelui.
Normal ca ii spun sictir; maresalul sa fie acuzat ca a pus interesul tarii mai prejos decat cuvantul dat lui Hitler? Maresalul care a fost un patriot adevarat, care a luptat in ambele razboaie pt tara sa, care a venit la conducerea tarii cand toti au fugit si in conditiile respective? Si de catre cine? De catre cel care s-a pupat cu sovieticii si cu Iliescu?
Deci, HAI SICTIR! Din nou!
Ca de obicei, eviti sa raspunzi, vorbesti despre lucruri tangentiale, nimic concret, nici un raspuns la intrebari.
Tocmai din cauza asta nu poti fi crezut, indiferent de cat de mult ai citit, eviti esentialul – minciunile si greselile regelui.

Nota redacției: Mulțumim dlui Mihai pentru precizarea bibliografică privind autenticitatea spuselor lui Maniu referitoare la „zona neutră” pe care sovieticii o accesptaseră la insistențele lui Antonescu, adică o zonă bine delimitată prin care Armata Roșie să traverseze România, iar nu s-o ocupe! Despre așa ceva nu a mai putut fi vorba în armistițiul încheiat în septembrie de regele trădător și gașca lui de degenerați!
Citez:
„Ti-am indicat sursa referitoare la stenograme, 15 sept 44, sunt publicate – daca chiar vrei, „Guvernarea Constantin Sanatescu – Stenogramele sedintelor consiliului de ministri” de Dumitru Marcel Ciuca; aici apare declaratia lui Maniu referitoare la zona neutra.
Gheorghe Buzatu a vorbit despre replica lui Molotov, ai aici un articol scris de el.

Ioan Scurtu a spus-o in cadrul unui interviu, l-am vazut.”
Domnilor care-l mai apărați pe acest rege care și-a făcut de rușine și de batjocură rangul, de unde această încăpățânare de a sfida evidența?!
i.c.