Din “beneficiile” tzivilizatiei occidentale
Pentru cei care nu-nteleg engleza (s-o fi dat stirea si-n Romania, nu stiu), a murit cel mai obez om din lume (la varsta de 48 de ani; deh, batran!), care cantarea la un moment dat 560 de kg. A trait in SUA (my “love”) si a inceput cu pizza (de-a lor, ceea ce n-are nici o treaba cu ideea de pizza italiana, ca de-ar avea, ar fi si italienii obezi) si burgeri (of course), dupa care s-a mutat in Mexic (o tzara ocupata 100% de amerikani pentru cei care nu stiu). Se pare ca in ultimul timp cantarea “numai” vreo 390 de kg…Pentru ca nu s-a gasit nici un cosciug marimea lui, n-a putut fi ingropat, a fost carat intr-o cutie enorma si ars la crematoriu…
Pentru cei care nu cunosc “binele” din “visul american”, ideea este ca astia mananca pe aici numai organisme modificate genetic si deseuri chimice, de aceea obezitatea este ceva absolut normal aici. Nu ai voie cumva sa-i spui cuiva ca e gras, ca esti calificat drept sicanator si poti fi dat in judecata sau amendat. Obezilor li se spune mereu ca sunt ok, frumosi si nu-i nimic in neregula cu ei. Marimea hainelor a fost modificata asa incat daca eu aici port marimea M, in Romania, cu marimile europene port XL…(jenant, stiu!)
Scriu astea aici si cu orice ocazie o sa demasc “visul american”, pentru cei care, in necunostintza de cauza mai cred in el, mai asteapta amerikanii si mai cauta modele pe aici. Din pacate amerikanii au venit in Romania si vede oricine ce fac, iar mult trambitzatul “vis amerikan” este de multa vreme un cosmar! Iar ceea ce am prezentat aici este doar o mica fatzeta.
NR Comentariu de pe site, semnat GABRIELA
Statistici despre obezitate, in raspuns domnului „vinereanu” si altora care au avut tendintza sa creada ca ceea ce am scris eu sunt aberatii. Cred ca majoritatea criticilor inteleg engleza chiar mai bine decat mine…;) Deci nu e cazul sa ne ascundem dupa deget!
http://rt.com/news/162180-america-obesity-global-health/
http://health.usnews.com/health-news/health-wellness/articles/2014/05/28/america-tops-list-of-10-most-obese-countries
http://www.nbcnews.com/health/diet-fitness/cheap-food-blamed-americas-obesity-crisis-n112141
Un citat din ultimul articol il contrazice pe domnul „vinereanu” si spune cam asa: toata lumea, indiferent de rasa, grup etnic sau status socio-economic, ia in greutate cam in aceeasi masura. Afirmatia este sustinuta de grafice. Vezi citatul mai jos:
„Sturm reviewed the all the available research for a study published in CA: Cancer Journal for Clinicians and concluded that everyone, regardless of race, ethnicity or socio-economic status, is gaining weight at about the same rate. His graphs clearly show parallel tracks of increasing flab among all groups.”
Acest din urma articol sustine ca obezitatea se datoreaza ieftinirii mancarii, mai ales a celei procesate. Daca in 1930 o familie de americani dadea 1/4 din venit pe mancare, acum da mai putin de 1/10…deci de la un sfert la o zecime. Deci se adevereste vorba „ieftin si bun”…;)
Am postat aceste statitici oficiale si articole din presa oficiala pentru toata lumea care vrea sa inteleaga fenomenul real si nu asa cum il viseaza frumos unii sau altii inclusiv in comentariile de la aceasta postare…Bineinteles ca internetul este plin de din astea, accesibile oricui. Pentru mine vorbeste si aspectul strazii, dar se vede ca unii se invart numai prin cercuri inalte de intelectuali fini, care au mare grija ce mananca si fac sport chiar mai mult si mai des decat mananca…
Dar deh…din pacate pentru aia, lumea nu se compune numai din intelectuali fini…si norocul nostru al plebeilor, ca mai suntem tolerati sa traim un timp…
In atentia lui Calin: in poza din link-ul de mai jos, doctorul se pregateste sa faca o operatie de liposuctie…ar trebui sa-i atraga atentia Calin ca aceea nu este grasime, ci apa! ;)
http://www.reuters.com/article/2014/05/28/us-health-obesity-idUSKBN0E82HX20140528
După ONU 2013, primele țări cu cei mai mulți grași:
1 Mexico 32.8
2 United States 31.8
3 Syria 31.6
4 Venezuela 30.8
4 Libya 30.8
6 Trinidad & Tobago 30.0
7 Vanuatu 29.8
8 Iraq 29.4
8 Argentina 29.4
10 Turkey 29.3
11 Chile 29.1
12 Czech Republic 28.7
13 Lebanon 28.2
14 New Zealand 27.0
14 Slovenia 27.0
16 El Salvador 26.9
17 Malta 26.6
18 Panama 25.8
18 Antigua 25.8
20 Israel 25.5
21 Australia 25.1
21 Saint Vincent 25.1
22 Dominica 25.0
23 United Kingdom 24.9
23 Russia 24.9
25 Hungary 24.8
in America sant destui obezi (peste greutatea normala), dar ca sa afirmi ca aproape toti sant grasi, sau obezi este o exagerare. cei grasi peste masura sant de obicei dintre cei needucati din familii sarace (sic) si se ingrase ca au dereglari hormonale sau mananca prea mult si mancare cu multe calorii. cineva spunea aici ca pizza din America este cu totul altceva decat cea din Italia. ii spun acestui neinformat ca in marea majoritate, pizzeriile din America sant tinute de italieni. daca italienii sant mai slabi asta nu se datoreste consumului de pizza. nu am vazut altfel de americani sa tina pizzerii. americanii cu o anumita educatie sant putini care sa fie grasi (obezi aproape de loc. multi dintre ei sant foarte atenti cu ce mananc si merg la salile de gimnastica sau fac altfel de sport. multi dintre cei din generatia tanara sant vegetarieni (sau vegan). vegan inseamna sa nu mananci nimic ce provine de la animale, nici macar miere. nici eu nu cred in visul American (cred ca nu am crezut niciodata), dar este bine sa nu batem campii. cred ca cei care spun vrute si nevrute care nu corepsund realitatii nu au vazut niciodata America. ca oriunde America are si bune si rele, depinde ce stii sa alegi.
mierea este sanatate curata!
Domnule „vinereanu”,
Avand in vedere ca d-nul Coja a facut un mic articol dintr-un comentariu de-al meu adaugat la „ce te doare”(nici nu am stiut ca nu prea mai intru), va spun eu cum e pe aici: as vrea sa vad ce (mai) are bun Amerika…traiesc in Canada si nu vad nimic bun venind de acolo. Nu cred ca stiti ce vorbiti cand vorbiti despre pizza asa cum o fac astia pe aici, incepand cu marele lantz Pizza Hut, ajuns si in Romania de mult, in care pizza n-are nici o treaba cu pizza italiana pe care o poti manca prin toata Europa facuta de italieni autentici si nu paratzi. Pizza din lantzurile de pizzerii de aici NU SE POATE MANCA! Este o mizerie! Este o mizerie facuta pentru astia (si italienii aia sunt comersanti si executa ce li se cere). Am incercat in multe lantzuri sau chiar pizzerii mai mici cu un anumit renume, dar nu se poate manca, de aceea acum cumpar pizza congelata MADE IN ITALY…
Din populatia Amerikii, vreo 60% sunt obezi si supraponderali. Reprezinta astia o majoritate sau nu? Degeaba incercati sa le luati apararea, ca „scroafa-i moarta-n papusoi”. De la o vreme toate emisiunile „marelui” Doctor Oz sunt pe tema slabitului si absolut toate revistele glossy sunt pe aceeasi tema (in sfarsit constientizeaza si ei ca au o problema).
Nu mai dati obezitatea in curul celor „inculti”…de ce nu-s asa si europenii??? Or fi europenii niste genii si astia niste inculti?
Am o vecina englezoaica aici si e slaba, desi trecuta de 70 de ani, exact cum trebuie sa fie si nu-i suporta pe obezi. Mi-a spus ceva de bun-simtz evident: „astia nu s-au trezit asa peste noapte”…deci au trecut printr-un proces caruia puteau sa-i puna capat.
Mai incearca unii s-o dea in comunitatea negrilor…sa vedeti pe aici prin sudul Ontario unde majoritatea sunt albi, fete de 15-20 de ani si 100 de kg foarte blonde si „ariene”…Exista carucioare electrice pentru ooameni atat de grasi incat nu se mai pot deplasa pe propriile picioare…si aia vin cu ele in magazinele de mancare si le incarca cu pungi de carne…
Vedeti pe undeva comentariul lui „Akritas”…astora li se da paine si circ si cel mai exploatat viciu este LACOMIA! Viciu care de altfel pune stapanire si pe foarte multi romani emigrati pe aici, nu neaparat lacomia de mancare, dar LACOMIA DE BANI…ca astia „te fac om” (si lacomia de bani n-are nici o treaba cu capacitatea intelectuala, educatia si cultura, ba parca loveste mai rau prin „elite”)…
P.S. Dupa cum arata peisajul nord-amerikan (statistica postata de Calin este destul de edificatoare, dar promit sa mai caut si eu statistici oficiale si sa le postez), americanii cu o anumita educatie, care merg la sala si au mare grija ce mananca, sunt o extrem de „rara avis”…
400 agenti AMERICANI din NEW YORK implicati in razboiul criminal impotriva UCRAINEI pentru a crea razboi civil intre ortodocsii UCRAINENI si cei RUSI
http://www.youtube.com/watch?v=ki5alr1vzwM
Figuratie gen Brad Pitt, cu ochelari de smecheri, echipament Rambo, sanchi Mission Impossible,…deh, acum sa vedem daca baieteii de la NY vor fi de acord sa si moara pentru aceleasi lovele, deoarece moartea mai devreme sau mai tirziu(speram) se va napusti in zona DIN NOU ca in RM II cu o furie nemaivazuta asa cum au experimentat-o dintodeauna rusii in razboaiele pentru aparara PATRIEI, ei nepierzind nici un razboi cind de cite ori au fost INVADATI
Lipsa fericirii adevarate ne omoara pe toti
Ati vazut vreodata oameni obezi in virsta?
Przint în continuare, luat de pe Internet, un articol al valorosului preofesor, economist român Ilie Şerbănescu, despre „binefacerile” aderării9 României şi Bulgariei la UE.
…”Ilie Serbanescu:
Doi într-o barcă: România şi Bulgaria (I)
UE a aruncat România şi Bulgaria într-o aceeaşi barcă. Nu se ştie dacă este o barcă a salvării sau dimpotrivă a scufundării. Dar nimeni nu va mai scoate România şi Bulgaria din această aceeaşi barcă, în ciuda strâmbăturilor din nas de pe la Bucureşti, aşa ca din partea celui care se consideră mai mare şi mai frumos, şi în ciuda chiţăielilor de pe la Sofia când simte că pe la Bruxelles se pretinde că Bucureştiul a cam dat-o cu bâta în baltă.
La o analiză atentă, plasarea într-o aceeaşi barcă a României şi Bulgariei nu este deloc exagerată. România şi Bulgaria se află la aceeaşi periferie estică a UE. Ambele sunt cele mai sărace state din Europa. Îşi dispută în orice clasamente europene ultimele două locuri. Li s-a prescris de către Occident acelaşi program de distrugere a economiei, îndeosebi a industriei, cu specificităţi mai mult sau mai puţin semnificative. Amândurora li s-a programat dezechilibrarea şi destabilizarea sistemului energetic. În ambele distribuţiile de energie (de unde se colectează banul din sistemul energetic) au fost preluate de străini.
De altfel, capitalul străin deţine în ambele ţări controlul în axa majoră a economiei şi în sectorul financiar-bancar. În sistemul centru-periferie al UE ambele au ajuns clasice colonii de la periferie ale centrului vest-european. Sunt tratate în bloc. Au fost acceptate împreună în Uniune, după o procedură identică. Sunt respinse împreună să facă parte din spaţiul Schengen. Cu aceleaşi diversioniste argumente! Sunt tratate împreună ca ţări de rangul doi.
Toate discriminările – unele strigătoare la cer – din UE vizează cele două ţări. Le-au fost impuse deopotrivă aşa-zise mecanisme de verificare, un fel de şantaj oficial. Fermierii lor primesc cele mai mici subvenţii din UE. Muncitorii lor sunt practic singurii neacceptaţi oficial în mai toate ţările vestice ale UE.
Cele două ţări sunt vinovaţii de serviciu în tot ceea ce se întâmplă rău prin Uniune, de la cetele de ţigani acuzate că distrug Parisul sau Londra la suspiciunea că se livrează carne de cal în loc de carne de vită. Tot felul de bandiţi occidentali fac tot felul de nereguli şi malversaţiuni comerciale şi financiare fără griji pentru că, fără repercursiuni, pot arunca vina pe bulgari şi români. Toate acestea, dincolo de esenţa problemei: din cauza statutului ce le este rezervat în imperiu, bulgarii şi românii sunt plătiţi, indiferent dacă la ei acasă sau prin cine ştie ce alte ţări ale Europei, cel mai slab, în timp ce acasă la ei preţurile sunt la fel ca peste tot în UE. Si, ca atare,trăiesc cel mai prost din imperiu şi, în cerc vicios, vor trăi mereu mai prost, rezervându-li-se pe veci statutul de paria în imperiu.
La nivelul guvernelor şi claselor lor politice, România şi Bulgaria par să nu conştientizeze că se găsesc în aceeaşi barcă şi că normal ar fi să conlucreze în sărăcia şi nefericirea lor, în loc să-şi dea ghionturi, ba chiar să încerce a ieşi separat din barca cea comună, spre satisfacţia stăpânilor care îşi văd sclavii certându-se.”
…”Doi într-o barcă: România şi Bulgaria (II)
Un singur lucru deosebeşte România de Bulgaria în tot acest concert de frustrări şi discriminări guvernate de la centrul vest-european. Bulgaria, spre deosebire de România, este mai săracă în resurse minerale. Si a nu avea resurse minerale în UE este astăzi un avantaj imens, pentru că eşti mai puţin în bătaia samsarilor vest-europeni (fie că aceştia sunt bănci sau aşa-zişi investitori energetici). În schimb, a avea resurse minerale este un uriaş handicap.
Prin intermediul brokerilor lor – care sunt FMI şi Comisia de la Bruxelles – samsarii vest-europeni vor să acapareze toate resursele coloniilor de la periferie şi să-i lase coate goale pe adevăraţii posesori ai acestor resurse, astfel încât aceştia să nu mai aibă alte opţiuni decât văcsuirea ghetelor celor de pe la Bruxelles. Un instrument principal al acestei acţiuni de anvergură este aşa-zisa liberalizare a preţurilor în energie, impusă de la Bruxelles României şi Bulgariei, în favoarea numai şi numai a monopolurilor vest-europene care au pus mâna pe sistemele energetice ale celor două ţări.
După vulnerabilizarea acestor sisteme, Bruxelles-ul pretinde acum consumatorilor din ţările respective să plătească aceleaşi preţuri pentru energie ca în Occident. Cu totul pe nedrept acest lucru, deoarece aici costurile sunt mai mici şi consecinţa este doar aceea că se realizează profituri nemeritate de către companiile vest-europene care au pus mâna pe distribuţiile din sistemele energetice ale acestor ţări! Nemaivorbind de impactul economic şi social, căci salariile mici de aici nu pot face faţă unor asemenea preţuri. În cazul României se atinge paroxismul pentru că obiectul preţurilor forţate artificial la niveluri fabuloase îl constituie propriile resurse lăsate de Dumnezeu românilor şi nu altcuiva!
Este extrem de important a se insista asupra acestor aspecte, pentru că, după cum s-a evidenţiat, explozia economico-socială inevitabilă s-a produs deja tocmai în acest domeniu! De jos în sus, bulgarii, spre cinstea lor, au spart buba. Au ieşit în stradă. Fără programe şi fără conducători! Cu alte cuvinte, s-a ieşit în stradă din mânie, din nevoie, ţintind nu pe cineva anume, ci starea de lucruri. Nu împotriva unui guvern anume sau unui partid anume, ci împotriva stărilor de lucruri! „Să dăm foc monopolurilor” a fost sloganul predilect.
Si era vorba îndeosebi de companiile străine care au confiscat, ca şi în România, distribuţiile din sistemul energetic – nu întâmplător cele care culeg banii din acest sistem – şi care au mărit fabulos preţurile în numele aşa-numitei liberalizări în energie dictate de la Bruxelles. La salariile mici din Bulgaria, factura energetică poate ajunge chiar să le depăşească! În medie, factura energetică a urcat la peste 100 euro, în timp ce salariul mediu este de 300 euro şi pensia medie de 150 euro. Fără să-şi dea seama, bulgarii au transformat protestele lor în primele manifestări antisistem – de fapt, anticolonialistespre a le spune chiar pe nume – din UE.
Doi într-o barcă: România şi Bulgaria (III)
Mişcările de stradă din Bulgaria sunt primele contestări anticolonialiste din UE pornite de jos! Primele, pentru că acelea anterioare din Grecia, au avut un alt caracter. Au izvorât din frustrarea faţă de tăierile din ceea ce exista la dispoziţie. Dar acest ceva la dispoziţie fusese luat de la alţii şi nu era din sudoarea sau competitivitatea proprie. Fusese luat de la alţii cu minciunele sau pur şi simplu cu împrumut. A fost supărarea că a cam înţărcat bălaia. La bulgari însă a fost din mânie, mânia de a-i lua omului de la gură, din munca lui! Este o mare deosebire!
Impactul pe care îl pot provoca aceste mişcări şi revendicările lor este superior discursurilor anticolonialiste ţintite ale guvernului Orban de la Budapesta şi măsurilor anticolonialiste luate de acesta (naţionalizarea sistemului de pensii private, suprataxarea băncilor, telecomului, retailului şi distribuţiilor de energie, toate confiscate ca şi în România de capitalul străin). Este superior pentru că vine de jos şi nu de sus!
Impactul, cu o posibilă contagiune în Est, produce fiori reci la Bruxelles. Mai ales că în primele rânduri ale protestelor au fost tinerii, conştienţi că în ţara lor nu-i aşteaptă decât sărăcia şi umilirea de către străini.
În asemenea circumstanţe, confruntările electorale nu au de fapt o miză reală, căci nu rezolvă nimic. Bulgarii nemulţumiţi, mai ales cei tineri, nu au (ca şi românii) cu cine vota de fapt! Nici un partid principal nu le prezintă o autentică alternativă, ci doar acelaşi drum cu alte figuri! O alternativă reală n-ar putea oferta decât o forţă politică cu un program având tente de eliberare naţională de sub colonialism, şi nu nişte partide care nu au altă preocupare decât să-şi îmbogăţească liderii şi, ca o garanţie în acest sens, să cumpere oblăduirea stăpânilor de la Bruxelles.
Similaritatea României cu Bulgaria duduie şi în această privinţă. România a putut evita deocamdată protestele de stradă de amploare pentru că în plan politic lucrurile s-au învârtit de o asemenea manieră încât nemulţumirile – de fapt şi pe fond aceleaşi cu cele ale bulgarilor – au fost absorbite de înfruntarea dintre forţa politică ce a impus austeritatea şi forţele politice pe care soarta le-a ocrotit prin faptul că atunci erau în opoziţie. La alegeri, prima a pierdut în mod strălucit, în favoarea celor din urmă care au preluat neuzualul 70% din voturi. Ajunsă la guvernare, fosta opoziţie nu poate face de fapt nimic pentru a combate marile nemulţumiri ale românilor, care sunt aceleaşi cu cele ale bulgarilor: sărăcia, umilinţa de la Bruxelles, practicile coloniale ale monopolurilor (bănci şi companii) vest-europene care au luat în stăpânire ţara. Este de discutat în termenii „nu poate” doar admiţând că ar vrea! Dar, de fapt e mult mai rău: nici nu vrea să facă ceva, fiindu-i mai comod politic să nici nu crâcnească, probabil considerând că, făcând sluj la Bruxelles, îşi asigură spatele la Bucureşti.”
Przint în continuare, luat de pe Internet, un articol al valoarosului preofesor, economist român Ilie Şerbănescu, despre „binefacerile” aderării9 României şi Bulgariei la UE.
…”Ilie Serbanescu:
Doi într-o barcă: România şi Bulgaria (I)
UE a aruncat România şi Bulgaria într-o aceeaşi barcă. Nu se ştie dacă este o barcă a salvării sau dimpotrivă a scufundării. Dar nimeni nu va mai scoate România şi Bulgaria din această aceeaşi barcă, în ciuda strâmbăturilor din nas de pe la Bucureşti, aşa ca din partea celui care se consideră mai mare şi mai frumos, şi în ciuda chiţăielilor de pe la Sofia când simte că pe la Bruxelles se pretinde că Bucureştiul a cam dat-o cu bâta în baltă.
La o analiză atentă, plasarea într-o aceeaşi barcă a României şi Bulgariei nu este deloc exagerată. România şi Bulgaria se află la aceeaşi periferie estică a UE. Ambele sunt cele mai sărace state din Europa. Îşi dispută în orice clasamente europene ultimele două locuri. Li s-a prescris de către Occident acelaşi program de distrugere a economiei, îndeosebi a industriei, cu specificităţi mai mult sau mai puţin semnificative. Amândurora li s-a programat dezechilibrarea şi destabilizarea sistemului energetic. În ambele distribuţiile de energie (de unde se colectează banul din sistemul energetic) au fost preluate de străini.
De altfel, capitalul străin deţine în ambele ţări controlul în axa majoră a economiei şi în sectorul financiar-bancar. În sistemul centru-periferie al UE ambele au ajuns clasice colonii de la periferie ale centrului vest-european. Sunt tratate în bloc. Au fost acceptate împreună în Uniune, după o procedură identică. Sunt respinse împreună să facă parte din spaţiul Schengen. Cu aceleaşi diversioniste argumente! Sunt tratate împreună ca ţări de rangul doi.
Toate discriminările – unele strigătoare la cer – din UE vizează cele două ţări. Le-au fost impuse deopotrivă aşa-zise mecanisme de verificare, un fel de şantaj oficial. Fermierii lor primesc cele mai mici subvenţii din UE. Muncitorii lor sunt practic singurii neacceptaţi oficial în mai toate ţările vestice ale UE.
Cele două ţări sunt vinovaţii de serviciu în tot ceea ce se întâmplă rău prin Uniune, de la cetele de ţigani acuzate că distrug Parisul sau Londra la suspiciunea că se livrează carne de cal în loc de carne de vită. Tot felul de bandiţi occidentali fac tot felul de nereguli şi malversaţiuni comerciale şi financiare fără griji pentru că, fără repercursiuni, pot arunca vina pe bulgari şi români. Toate acestea, dincolo de esenţa problemei: din cauza statutului ce le este rezervat în imperiu, bulgarii şi românii sunt plătiţi, indiferent dacă la ei acasă sau prin cine ştie ce alte ţări ale Europei, cel mai slab, în timp ce acasă la ei preţurile sunt la fel ca peste tot în UE. Si, ca atare,trăiesc cel mai prost din imperiu şi, în cerc vicios, vor trăi mereu mai prost, rezervându-li-se pe veci statutul de paria în imperiu.
La nivelul guvernelor şi claselor lor politice, România şi Bulgaria par să nu conştientizeze că se găsesc în aceeaşi barcă şi că normal ar fi să conlucreze în sărăcia şi nefericirea lor, în loc să-şi dea ghionturi, ba chiar să încerce a ieşi separat din barca cea comună, spre satisfacţia stăpânilor care îşi văd sclavii certându-se.”
…”Doi într-o barcă: România şi Bulgaria (II)
Un singur lucru deosebeşte România de Bulgaria în tot acest concert de frustrări şi discriminări guvernate de la centrul vest-european. Bulgaria, spre deosebire de România, este mai săracă în resurse minerale. Si a nu avea resurse minerale în UE este astăzi un avantaj imens, pentru că eşti mai puţin în bătaia samsarilor vest-europeni (fie că aceştia sunt bănci sau aşa-zişi investitori energetici). În schimb, a avea resurse minerale este un uriaş handicap.
Prin intermediul brokerilor lor – care sunt FMI şi Comisia de la Bruxelles – samsarii vest-europeni vor să acapareze toate resursele coloniilor de la periferie şi să-i lase coate goale pe adevăraţii posesori ai acestor resurse, astfel încât aceştia să nu mai aibă alte opţiuni decât văcsuirea ghetelor celor de pe la Bruxelles. Un instrument principal al acestei acţiuni de anvergură este aşa-zisa liberalizare a preţurilor în energie, impusă de la Bruxelles României şi Bulgariei, în favoarea numai şi numai a monopolurilor vest-europene care au pus mâna pe sistemele energetice ale celor două ţări.
După vulnerabilizarea acestor sisteme, Bruxelles-ul pretinde acum consumatorilor din ţările respective să plătească aceleaşi preţuri pentru energie ca în Occident. Cu totul pe nedrept acest lucru, deoarece aici costurile sunt mai mici şi consecinţa este doar aceea că se realizează profituri nemeritate de către companiile vest-europene care au pus mâna pe distribuţiile din sistemele energetice ale acestor ţări! Nemaivorbind de impactul economic şi social, căci salariile mici de aici nu pot face faţă unor asemenea preţuri. În cazul României se atinge paroxismul pentru că obiectul preţurilor forţate artificial la niveluri fabuloase îl constituie propriile resurse lăsate de Dumnezeu românilor şi nu altcuiva!
Este extrem de important a se insista asupra acestor aspecte, pentru că, după cum s-a evidenţiat, explozia economico-socială inevitabilă s-a produs deja tocmai în acest domeniu! De jos în sus, bulgarii, spre cinstea lor, au spart buba. Au ieşit în stradă. Fără programe şi fără conducători! Cu alte cuvinte, s-a ieşit în stradă din mânie, din nevoie, ţintind nu pe cineva anume, ci starea de lucruri. Nu împotriva unui guvern anume sau unui partid anume, ci împotriva stărilor de lucruri! „Să dăm foc monopolurilor” a fost sloganul predilect.
Si era vorba îndeosebi de companiile străine care au confiscat, ca şi în România, distribuţiile din sistemul energetic – nu întâmplător cele care culeg banii din acest sistem – şi care au mărit fabulos preţurile în numele aşa-numitei liberalizări în energie dictate de la Bruxelles. La salariile mici din Bulgaria, factura energetică poate ajunge chiar să le depăşească! În medie, factura energetică a urcat la peste 100 euro, în timp ce salariul mediu este de 300 euro şi pensia medie de 150 euro. Fără să-şi dea seama, bulgarii au transformat protestele lor în primele manifestări antisistem – de fapt, anticolonialistespre a le spune chiar pe nume – din UE.
Doi într-o barcă: România şi Bulgaria (III)
Mişcările de stradă din Bulgaria sunt primele contestări anticolonialiste din UE pornite de jos! Primele, pentru că acelea anterioare din Grecia, au avut un alt caracter. Au izvorât din frustrarea faţă de tăierile din ceea ce exista la dispoziţie. Dar acest ceva la dispoziţie fusese luat de la alţii şi nu era din sudoarea sau competitivitatea proprie. Fusese luat de la alţii cu minciunele sau pur şi simplu cu împrumut. A fost supărarea că a cam înţărcat bălaia. La bulgari însă a fost din mânie, mânia de a-i lua omului de la gură, din munca lui! Este o mare deosebire!
Impactul pe care îl pot provoca aceste mişcări şi revendicările lor este superior discursurilor anticolonialiste ţintite ale guvernului Orban de la Budapesta şi măsurilor anticolonialiste luate de acesta (naţionalizarea sistemului de pensii private, suprataxarea băncilor, telecomului, retailului şi distribuţiilor de energie, toate confiscate ca şi în România de capitalul străin). Este superior pentru că vine de jos şi nu de sus!
Impactul, cu o posibilă contagiune în Est, produce fiori reci la Bruxelles. Mai ales că în primele rânduri ale protestelor au fost tinerii, conştienţi că în ţara lor nu-i aşteaptă decât sărăcia şi umilirea de către străini.
În asemenea circumstanţe, confruntările electorale nu au de fapt o miză reală, căci nu rezolvă nimic. Bulgarii nemulţumiţi, mai ales cei tineri, nu au (ca şi românii) cu cine vota de fapt! Nici un partid principal nu le prezintă o autentică alternativă, ci doar acelaşi drum cu alte figuri! O alternativă reală n-ar putea oferta decât o forţă politică cu un program având tente de eliberare naţională de sub colonialism, şi nu nişte partide care nu au altă preocupare decât să-şi îmbogăţească liderii şi, ca o garanţie în acest sens, să cumpere oblăduirea stăpânilor de la Bruxelles.
Similaritatea României cu Bulgaria duduie şi în această privinţă. România a putut evita deocamdată protestele de stradă de amploare pentru că în plan politic lucrurile s-au învârtit de o asemenea manieră încât nemulţumirile – de fapt şi pe fond aceleaşi cu cele ale bulgarilor – au fost absorbite de înfruntarea dintre forţa politică ce a impus austeritatea şi forţele politice pe care soarta le-a ocrotit prin faptul că atunci erau în opoziţie. La alegeri, prima a pierdut în mod strălucit, în favoarea celor din urmă care au preluat neuzualul 70% din voturi. Ajunsă la guvernare, fosta opoziţie nu poate face de fapt nimic pentru a combate marile nemulţumiri ale românilor, care sunt aceleaşi cu cele ale bulgarilor: sărăcia, umilinţa de la Bruxelles, practicile coloniale ale monopolurilor (bănci şi companii) vest-europene care au luat în stăpânire ţara. Este de discutat în termenii „nu poate” doar admiţând că ar vrea! Dar, de fapt e mult mai rău: nici nu vrea să facă ceva, fiindu-i mai comod politic să nici nu crâcnească, probabil considerând că, făcând sluj la Bruxelles, îşi asigură spatele la Bucureşti.”
STIREA MOMENTULUI:
RADU GOLBAN S-A IMPACAT CU VE CE TUDOR PRM!
http://www.ziartricolorul.ro/un-cunoscut-membru-al-diasporei-radu-golban/
fratilor,OBEZITATEA e problema nationala in ANGLIA si in America!!
nu mai are ARMATA pe cine sa recruteze din cauza obezitatii!! plus ca statul trebuie sa sponsorizeze costurile operatiilor de micsorare stomac,pentru obezii in faza terminala,care depasesc 200 kile,pentru a le salva viata(pentru ca si acolo statul asigura existenta cetatenilor)
Ganditi-va cata SUFERINTA aduce obezitatea,de aceea incercati sa evitati ce scrie mai sus: Fast food, burgeri, si alte prostii de import.
Mai bine mancare romaneasca traditionala,sanatoasa,cu ceapa usturoi,rosii ardei….
http://asdasdasdasdfffff.wordpress.com/
Nu-i vorba de mâncare.
Trupul, din anumite pricini, ține apa în țesutul adipos.
Tot ceea ce mișcă ca piftia pe om nu-i precum grăsimea/slănina ce-o vedem de pildă cînd tăiem porcu.
După dr Geerd Ryke Hamer cănd sîntem părăsiți sau/și ne simțim precum peștele pe uscat, canalele colectoare ale rinichilor/rărunchilor se astupă iar apa rămâne-n trup în țesutul adipos/grăsime.
Din privința evoluției îi vorba de un fel de conflict/necaz arhaic cînd viața iera marină. A eșua pe uscat iera o treabă de viață și de moarte din pricina deshidratării; de aici blocarea canalelor colectoare și ținerea apei în trup.
Felul de a trăi al omului în lumea occidentală – copii dați la creșă la citeva luni, ambii părinți la muncă pînă seara tîrziu, divorțuri, șamd – pare a fi baiul nu mâncarea.
Cei ce au vreme de dietă au vreme și de familie cei ce mănâncă-n fugă la fest-fud, nu.
Cumva, avem un punct de vedere asemanator. Corpul uman nu este numai un suport fizic al mentalului, ele fiind strans legate unul de altul. Starile mentale influenteaza functionarea biochimica si invers, chiar daca armate intregi de oameni de stiinta se chinuie de decenii sa afle de ce si in ce fel, nereusind inca decat sa zgarie suprafata acestei interactiuni. Ceea ce e, insa, grav, este ca apar tot felul de dieteticieni, unii din ei medici, si avand o greutate a opiniei data de calificarea pe care o poseda, dar care nu reusesc sa ne dea decat sfaturi superficiale si, oricum, inutile si ineficiente. Un singur exemplu: Imensa majoritate a acestora ne spun ca un foarte sanatos comportament este sa bem in fiecare zi 2 litri de apa…O tampenie crasa, care, la fel ca in multe alte cazuri de sfaturi sfertodocte, confunda causa cu efectul, rezultand o bulibaseala de numa-numa. Zilele trecute, lucrand in gradina, pe o caldura de 28 de grade, am realizat ca povestea asta cu apa este de fapt un efect firesc al efortului fizic in aer liber. Ce se intampla este usor de inteles. Prin efort si transpiratie, corpul se deshidrateaza si cere apa, cei doi litri teoretici fiind consumati de mine in doua ore. Alt efect este ca apa dizolva acizii gastrici, scazand concentratia acestora, si intarzie aparitia senzatiei de foame. Iar un alt efect pozitiv este ca prin transpiratie se elimina diverse toxine, iar functia renala nu mai este, astfel, suprasolicitata. Concluzia e clara, nu apa e causa causarum, ci efortul fizic. Firesc, de altfel, corpul omenesc fiind construit astfel in mii de ani, si neputand sa se adapteze la apasarea pe buton si statul pe scaun de azi…
Dom’ Calin,
Hai ca esti simpatic…deci astia de pe aici sunt de fapt un fel de saltele pline cu apa (trebuie doar sa-i „storci” si se rezolva)…recunosc ca si eu retin apa, dar detin si o portie buna si nedorita de grasime…pe care macar o constientizez si ma chinui sa scap de ea…Bine…trebuie sa marturisesc ca fatza de majoritatea femeilor de pe aici, eu par balerina…Chinezi grasi n-am prea vazut pe aici. In rest sunt din toate natiile.
Cum adica mancarea nu e o problema in Amerika? Organismele modificate genetic nu sunt o problema? Antibioticele si hormonii nu sunt probleme? Pasarile si animalele facute si nu nascute,injectate cu hormoni de crestere sau de lactatie nu sunt problema? Metalele grele din alimentatie nu sunt problema? Pesticidele??? Adevarul este ca, din ce inteleg si eu problema, industria alimentara care pompeaza tot felul de deseuri chimice in populatie evolueaza atat de rapid, incat stiintza medicala nu mai poate tine pasul cu cercetarea, sa vada de ce si cum se produc aceste fenomene…
Or fi fost valabile teoriile dvs. cand oamenii mancau mancare normala. Evident ca stresul, traumele, mediul s.a. isi spuneau cuvantul. La astia 98% din porumbul cultivat este modificat genetic. Din porumb se obtine siropul de porumb care se foloseste ca indulcitor fiind ieftin (totul aici este gretzos de dulce, pur si simplu simti ca isi sta in gat) si nu numai…din porumb se fac o multime de chestii care se adauga in mancare sau medicamente…aici OMG-urile sunt peste tot!
Unii zic că pînă la 50% din țesutul adipos ieste apă:
„Human adipose tissue obtained from cadavers was analyzed by Bozenraad [1911], who found that the water content ranged from 7 to 46 per cent. Mitchell [1945] analyzed adipose tissue taken from a single cadaver and found that 50 per cent of fatty tissue was water, 42-4 per cent ether extract and 7.1 per cent crude protein, the remainder being ash.”
De aceea cînd asudăm tare, la muncă, saună sau gim, cîntărim mai puțin pentru scurtă vreme.
Din cîte vă cunosc ieu de pe acest sait, cel puțin un necaz/conflict din cele înșirate mai jos în engleză, „refugee conflict” vi se potrivește:
– EXISTENCE conflict” („having lost everything”, „my life or livelihood is at stake”)
– refugee conflict (feeling like „in the desert” or a like „fish out of water”)
– profound abandonment conflict (feeling isolated, excluded, or utterly alone)
– hospitalization conflict (a fear of being hospitalized, feeling isolated from the family)
Da, multumesc. Mi se potriveste un fel de combinatie a celor de mai sus. Mi-e frica de spitalizare ca de moarte din cauza sistemului medical de aici in care, printre altele, se practica eutanasierea mascata a bolnavilor terminali; de izolata si exclusa, mai mult eu m-am autoizolat si autoexclus din cauza ca nu am intalnit oameni de calitate aici, adica de caracter si de cuvant (printre romani), iar printre ceilalti nu prea am ce impartasi cu ei; simt ca am pierdut un statut de om (asa cum era) si l-am dat pe unul de imigrant. Cum vad astia imigrantii: unii veniti din tari sarace, fara educatie, bigoti (de fapt ei ii numesc pe cei care cred in Dumnezeu bigoti, c-asa-i propaganda), care asteapta ajutoare sociale si programe de integrare, care le iau lor locurile de munca, care fac prea multi copii, care ar trebui sa se duca inapoi acasa, care ar trebui sa li se inchine si lor si „celei mai bune tzari din lume” pentru ca au ajuns aici…etc…etc… Or eu personal am vazut cu totul altfel emigratia cand am plecat. Nici vorba de drepturi egale, egalitate de sanse si alte gogoritze…
Deci in concluzie, da…sufar de o combinatie a celor pe care le-ati insirat, dar am si noroc de multe, printre altele de faptul ca le constientizez si ca imi permit sa vin in Ro in fiecare an…asa ca „ne revedem” in vara asta…:)
nu are nici un rost, a scoate in evidenta un procent mic, nereprezentativ, devreme ce majoritatea traiesc asa(„vrem sa aparam modul nostru de viata” -urla isterizati satanic marionetele iudeomasonilor) ca urmare a politicii impuse :paine si circ. ei acolo, in occidentul european in special si America, au si paine si circ din belsug, pentru ca exploateaza prin corporatiile lor „lumea a treia”- denumire cinica data totde ei(colonii de sclavi, democratizate prin investitori, privatizari, liberalizari….din Europa de Est, Asia, Africa….), carora le ofera numai circ din belsug, indobitocire totala, spalare de creier, zi de zi la tv, radio, ziare…toate in mana lor. „crize”, control total informatic,financiar, prin banci, carduri, cip….si totul merge conform planului.
….adica acolo unde merge le dam paine si circ din belsug pentru a tine sub control turma de porci, pentru ca porcul nu prea are aspiratii idei, identitate….el vrea sa zaca in mocirla toata ziua, si sa-si satisfaca lacomia. insa acolo unde animalul e mai neascultator, e mai rebel, un porumbel care ar vrea sa zboare, un vultur…pai, acesta trebuie atras in capcana cu alte viclesuguri….in primul rand constrangeri, privatiuni, „crize”, il controlam la sange, il manipulam, minciuni, diversiuni, viclenii….si bineinteles circ cit cuprinde…
……bun venit la modul de viata occidental : societatea de consum paine si circ impus de iudeomasoni.
Permiteti sa va recomand un flm :
http://www.imdb.com/title/tt1368440/?ref_=fn_al_tt_1
Și dacă ar fi făcut un grafic, pe bază de procente, există sau NU, o parte, cât de mică de populație care nu are acest stil de viață? Dacă DA, de ce? Mulțumesc!
nu are nici un rost, a scoate in evidenta un procent mic, nereprezentativ, devreme ce majoritatea traiesc asa(„vrem sa aparam modul nostru de viata” -urla isterizati satanic marionetele iudeomasonilor) ca urmare a politicii impuse :paine si circ. ei acolo, in occidentul european in special si America, au si paine si circ din belsug, pentru ca exploateaza prin corporatiile lor „lumea a treia”- denumire cinica data totde ei(colonii de sclavi, democratizate prin investitori, privatizari, liberalizari….din Europa de Est, Asia, Africa….), carora le ofera numai circ din belsug, indobitocire totala, spalare de creier, zi de zi la tv, radio, ziare…toate in mana lor. „crize”, control total informatic,financiar, prin banci, carduri, cip….si totul merge conform planului.
….adica acolo unde merge le dam paine si circ din belsug pentru a tine sub control turma de porci, pentru ca porcul nu prea are aspiratii idei, identitate….el vrea sa zaca in mocirla toata ziua, si sa-si satisfaca lacomia. insa acolo unde animalul e mai neascultator, e mai rebel, un porumbel care ar vrea sa zboare, un vultur…pai, acesta trebuie atras in capcana cu alte viclesuguri….in primul rand constrangeri, privatiuni, „crize”, il controlam la sange, il manipulam, minciuni, diversiuni, viclenii….si bineinteles circ cit cuprinde…
……bun venit la modul de viata occidental : societatea de consum paine si circ impus de iudeomasoni.
Încerc să fiu cât mai explicit. Din spusele dragilor mei prieteni, care au ales calea pribegiei peste ocean, sunt, în mare, 2 categorii de cetățeni, ce sunt vizibili, pe pietonalele metropolelor americane, pentru că în rest, trafic înseamnă orice altceva pe roți sau în aer. Din cele văzute pe viu, categoria ce se prezintă la cote normale pare a fi a oamenilor corect informați, cu studii peste medie și bineînțeles cu discernământ pe măsură. Reprezintă un procentaj foarte mic, dar fenomenul este vizibil. Mi ales că diferențele sunt mari. Sunt și altfel de aprecieri, d.p.d.v. al imaginii și modului de exprimare vestimentară, capitol la care populația afro-americană și mexicană face exces de strălucire, ceva de genul nunților ce se iscă din palatele cu turnulețe din România.
Sunt elemente ce ne aseamănă sau ne fac diferiți, chiar dacă gândim global, dar cea mai bună apreciere și cea mai sănătoasă, este aceea în care se ține cont doar de o singură graniță, limita dintre Cer și Pământ.
Așa că, avem o bogăție ce nu ne-o poate lua nimeni, o rânduială a postului, chiar dacă nu ne obosim cu rugăciunea, rânduială ce ne formează niște obiceiuri alimentare ce sunt bune pentru o viață sportivă, de exemplu. Avem o apă bună, chiar dacă limita scade din ce în ce mai mult în adâncime. Ce să ne dorim mai mult? Să nu fim cotropiți, subjugați și exploatați așa cum suntem în ultimii ani, ultimii 35, nu mai mult, din diverse motive. Poate fi o societate de consum dar nu de pâine și circ. Poate fi … dar nu este!
Cel puțin în privința alimentației, este un element ce oferă și crează dependență; acela este mono-glutamatul de sodiu, o simplă substanță ce oferă satisfacție gurmandului dar asigură și o continuitate în obicei. Sunt controverse, tocmai din crearea a două tabere ce își apără fiecare interesul. Una dintre ele ne reprezintă pe noi, consumatorii. Cealaltă reprezintă o forță ce trece puternic prin legislația românească și nu întâlnește nici o reacție.
Monsanto este una dintre forțele ce ne măsoară puterea de a rezista unei curse a îmbogățirii a câtorva zeci de oameni, pe o perioadă de cel mult 100 de ani, pe spinarea a câtorva zeci de milioane de oameni, în numele, ghici, a cui, a foamei. Păi, de ce nu s-a apelat la sutele de milioane de africani subnutriți? Pentru că nu au pământ fertil și ”nu se rentează” experimentul dacă nu e făcut cu materialul clientului, exceptând semințele. Americanii nu au habar prin ce au trecut, sunt ei mulți dar au experiența a 100 de ani de cobai pentru ”binele” întregii omeniri.
Adnan Muhieddine isi ucide pacientele prin MALL… 1 min John Stuart 1
Adnan Muhieddine terrorist arab 1 min John Stuart 1
Adnan Muhieddine a violat o pacienta