Eu
1 aprobat
raduparvu1975@yahoo.com
5.12.176.140
Să ne imaginăm cum la cei 7 anișori ai săi în vremea respectivă, Mircea Albulescu rătăcind drumul spre grădiniță (sau clasa I), merge printre luptele de stradă unde participa armata, scăpând singurel și nevătămat (nici măcar psihic de grozăviile pe care le vedea în drumul său) și, surpriză, nimerește chiar la abator (ținea minte probabil de când fusese în vizită cu grupa de grădiniță anul anterior…), unde, cu ghiozdănelul în spate, de nimeni nu este întrebat ce caută pe acolo și, mai cu seamă, nimerește exact în locul cu pricina…incredibil, ce forță, stăpânire de sine, curaj, înțelepciune și intuiție pentru un copilaș de 7 anișori !!!
Ulterior după zeci de ani, exact la o emisiune în care se dezbăteau aspecte din perioada respectivă, inventează o poveste…
Până atunci (emisiunea cu pricina) toată viața a avut amnezie…probabil nu primise încă ordinul să toarne gogoașa.
Rectificare necesară:
Conform wikipedia – https://ro.wikipedia.org/wiki/Mircea_Albulescu – fostul actor s-a născut pe 4 octombrie 1934, prin urmare, în ianuarie 1941 avea 6 ani și puține luni, încât toată povestea devine și mai atractivă, deci Albulescu era la grădiniță, la „șoimii patriei” când o fi scăpat de bunici, ca să se plimbe prin București tocmai când era mai palpitant, adică în timpul „rebeliunii legionare”.
Obligatia oricarui evreu, cat ar parea el de decent, este sa-si serveasca
tribul, nu adevarul. Nu stiu cum tâmpiții nosti iau de bune documentele
Institutului Elie Wiesel, care sunt intr-nu evident conflict de interese cu
subiectul.
Un exemplu clasic de îmbătranire urâtă!
Fata de cine acea obligatii sa inventeze si sa minta in asemenea hal?
Imi aduc aminte una dintre ultimele povesti citite intr-un ziar despre Mircea Albulescu. Cica un batranel trecea strada pe zebra pe la Dorobanti . Miscindu-se mai incet , soferii au inceput sa claxoneze . Batranelul s-a uitat le generatia tinara care nu-l respecta si si-a zis ,” gata ne-a venit rindul si noua.” Ce mi se pare interesant este ca desi putea sa plece in Tara Sfinta sau in alta tara sfinta ca orice ovrei pus pe capatuiala, nu a facut-o . A stat in Bucuresti pina la ultima suflare. Referitor la povestea cu evreii ucisi la abator , nu era in stilul legionarilor sa faca asa ceva. Legionarii nu omorau oameni fara rost. Daca il lichidau pe vre-unul , o faceau in urma unor dovezi ca acela isi merita pedeapsa.
e perfect verosimil,
e Pistruiatu sau Roșcovanul !
Flămând și dormind printre dărâmături, Mihai Roșcovanu încearcă să se angajeze ca ucenic la un atelier de cizmărie (!!!!!!!!!!!!!)
și apoi la o băcănie, dar este dat afară deoarece nu a acceptat să fie exploatat de meșterii de acolo. În cele din urmă, el este racolat de un vagabond pe nume Lampă (Sebastian Papaiani), un fost hoț de buzunare care trecuse prin închisoare și se reprofilase ca vânzător de flori. Cei doi se duc la casa bombardată și se oploșesc acolo, iar Lampă îi promite lui Mihai că nu va mai fura.
-e o expresie,
” ne-a umplut curu de lacrimi! „