Giorgia Meloni, discurs vehement împotriva globalismului. „Nu o să fim niciodată sclavi, simpli consumatori la mila speculanţilor financiari”
„Vă rog răspundeţi la următoarele întrebări. Sunt despre ceea ce facem azi aici: De ce este familia un inamic? De ce este FAMILIA aşa înspăimântătoare? Este un singur răspuns la aceste întrebări. Pentru că ne defineşte. Pentru că defineşte identitatea noastră. Pentru că tot ce ne defineşte acum este un inamic… Pentru că ei îşi doresc ca noi să nu mai avem o identitate şi să fim nişte sclavi, consumatori perfecţi. Deci ne atacă identitatea naţională, identitatea religioasă.
Ne atacă identitatea de gen, ne atacă identitatea familiei. Nu mă pot defini ca italiană, creştină, femeie, mamă, NU. Trebuie să fiu cetăţeanu X, genul X, părintele 1, părintele 2. Trebuie să fiu un număr. Pentru că atunci când sunt doar un număr, când nu mai am o identitate sau rădăcini, atunci o să fiu sclavul perfect, la mila speculanţilor financiari.
Acesta este motivul pentru care inspirăm atât de multă frică. Pentru că noi nu vrem să fim nişte numere. O să apărăm valoarea fiinţei umane. Fiecare om. Pentru că fiecare om are un cod genetic unic, care nu se repetă. Şi fie că vă place sau nu, acest lucru este sacru. O să-l apărăm pe Dumnezeu, ţara şi familia. O să ne apărăm libertatea! Pentru că noi nu o să fim sclavi niciodată şi simpli consumatori la mila speculanţilor financiari”.
GIORGIA ÎN MINTEA NOASTRĂ[1]
De Pepe Escobar
Serviți Negronis și Aperol Spritz[2]; a venit timpul spectacolului.
Este tentant să interpretăm rezultatele electorale italiene de duminica trecută, în timp ce alegătorii aruncă veseli un castron de papardelle luxuriante cu ragu de mistreț peste fețele colectiv-tâmpe ale eurooligarhiei toxice nealease care se află la Bruxelles.
Ei bine, este complicat.
Sistemul electoral al Italiei se bazează pe coaliții. Troica de centru-dreapta Meloni-Berlusconi-Salvini este obligată să strângă o majoritate substanțială atât în Camera Inferioară a Parlamentului, cât și în Senat. Giorgia Meloni conduce Fratelli d’Italia („Frații Italiei”). Celebrul Silvio „Bunga Bunga” Berlusconi conduce Forza Italia.
Și Matteo Salvini conduce La Lega.
Clișeul stabilit în cafenelele din Italia este că Giorgia a devenit prim-ministru a fost o potrivire perfectă: la urma urmei, este „blondă, cu ochi albaștri, minionă, viguroasă și drăguță”. Și un comunicator expert pentru a porni.
Dimpotrivă, partenerul lui Goldman Sachs și fostul uber-ECB Mario Draghi, care arată ca unul dintre acei împărați însângerați ai vremurilor decadenței Romei. În timpul domniei sale de prim-ministru, el a fost larg batjocorit si poreclit – în afară de cercurile interesate/financiare – ca liderul „Draghistanului”.
Pe frontul financiar, acea entitate de altă lume, Zeița Pieței, echivalentul post-adevăr al Oracolului Delphi, pariază că premierul Giorgia va insista pe aceeași veche strategie: stimularea fiscală finanțată din datorii, care se va transforma într-o explozie în italiană. datoria (deja uriașă, la 150% din PIB). Toate acestea plus o nouă prăbușire a monedei euro.
Deci marea întrebare acum este cine va fi noul ministru de Finanțe al Italiei. Partidul Giorgiei nu are pe nimeni cu competența necesară pentru asta. Așadar, candidatul preferat va fi „aprobat” de către suspecții obișnuiți ca un fel de executor al „Draghistanului ușor”.
Draghi, apropo, a spus deja că este „gata să colaboreze”.
În afară de minunile gastronomiei, viața în cea de-a treia economie ca mărime a UE este un obstacol. Perspectivele de creștere pe termen lung sunt ca un miraj în Sahara. Italia este extrem de vulnerabilă când vine vorba de piețele financiare. Așadar, o piață de OBLIGAȚIUNI a-“go-go selloff” la orizont este practic un dat.
În cazul unui meci financiar – aproape inevitabil – între echipa Giorgia și Christine „uită-te la noua mea eșarfă Hermes” Lagarde la BCE, Banca Centrală Europeană va „uita” să cumpere OBLIGAȚIUNI italiene și apoi, Auguri!
Bun venit la o nouă rundă de criză a datoriilor suverane a UE.
Pe traseul campaniei, viguroasa Giorgia s-a angajat necontenit să țină sub control datoria masivă. Acest lucru a fost cuplat cu mesajul necesar pentru a calma cripto-„Stânga” trezită și proprietarii săi de bănci neoliberale: sprijinim NATO și trimitem arme în Ucraina. De fapt, toată lumea – de la Giorgia la Salvini – susține armonizarea, după ce au semnat o scrisoare în legislatura precedentă, în vigoare până la sfârșitul anului 2022.
Deconstruirea unui „semifascist”
Sfera trezită/neoliberală atlantistă, de previzibil, se înfurie cu apariția Italiei „post-fasciste”: o, acești oameni votează mereu în mod greșit… Mulțimea dezorientată a think tank-ului indică cel mai recent dintr-un ciclu de valuri populiste din Italia. ; ei nici măcar nu știu ce înseamnă „populist”. Dar nu pot fi prea isterice, deoarece Giorgia, la urma urmei, este un produs al Institutului Aspen.
Giorgia este un caz complex. Ea este în esență o transatlantică. Ea detestă UE, dar iubește NATO. De fapt, i-ar plăcea să submineze Bruxelles-ul din interior, asigurându-se în același timp că UE nu întrerupe acel flux crucial de fonduri către Roma.
Așa că ea confundă „experții” americani primitivi, cripto-„de stânga”, care o acuză în cel mai bun caz pentru „semifascism” – și, prin urmare, mai periculoși decât Marine Le Pen sau Viktor Orban. Apoi ea primește mântuirea imediată pentru că cel puțin vocal proclamă a fi anti-Rusia și anti-China.
Dar, din nou, tentația de a o arde pe rug este prea mare: la urma urmei, este apreciată de Steve Bannon, care a proclamat în urmă cu patru ani că „dai o față rezonabilă populismului de dreapta, ești ales”. Și ea îi ține companie groaznică: Berlusconi este respins de americanii treziți/neoliberali drept „prieten lui Putin” și Salvini drept „naționalist infocat”.
Este imperativ să absorbiți o doză puternică de realitate pentru a vă forma o imagine clară a Giorgiei.
Așadar, să ne întoarcem la un bun intelectual și autor din Torino, Claudio Gallo, care acum beneficiază de faptul că este departe de ceața toxică a mass-mediei italiene, în mare parte un fief al temutei familii Agnelli/Elkann.
Iată principalele concluzii ale lui Gallo.
Despre apelul popular al Giorgiei: Sprijinul ei „în rândul muncitorilor este un fapt. Putem vedea asta în fiecare sondaj. Totuși, aceasta nu este o tendință nouă și a început pe vremea lui Berlusconi. În acest moment, clasa muncitoare a început să voteze pentru partidele de dreapta. Dar cred că aceasta nu este o tendință exclusiv italiană. Dacă te uiți la Franța, majoritatea reprezentanților clasei muncitoare tradiționale votează pentru Le Pen, nu partidele socialiste. Este un trend european.”
Pe „agenda Draghi”: „Îți poți da seama ce fel de guverne tocmai am avut ca troică europeană cu un singur om – Mario Draghi. Ei au propus cele mai brutale reforme economice inspirate de Bruxelles, cum ar fi flexibilitatea extremă și austeritatea fiscală. Acestea sunt politici care afectează în principal clasele de mijloc și oamenii săraci (…) Guvernul Draghi a redus cheltuielile pentru asistență socială cu 4 miliarde de euro anul viitor și cu alte 2 miliarde în doi ani. Înseamnă că 6 miliarde mai puțin vor fi disponibile pentru asistență medicală în doi ani.
Au fost reduceri și în sistemul școlar. Sondajele arată că peste 50% dintre italieni nu l-au susținut pe Draghi și programul său. Draghi provine din partea cea mai puternică a societății, sectorul bancar. În mass-media italiană de top, este imposibil să găsești critici la adresa acestei agende.”
Despre un posibil joc de putere lui Berlusconi: „Are un public destul de mare. El este acreditat cu aproximativ 8% din voturi. După toți acești ani și toate dificultățile sale judiciare, este încă bine (…)
La câteva luni de la alegeri, ne putem imagina o situație în care Giorgia Meloni este nevoită să demisioneze pentru că nu poate face față iernii aspre (costul traiului). de control, tulburări sociale).
Va fi timpul unui Grosse Koalicion pentru a salva țara, iar Berlusconi, cu atitudinea sa puternică față de NATO și Europa, este gata să-și joace cărțile. Berlusconi ar fi cheia unei noi coaliții. El este întotdeauna gata să facă orice compromis.”
Despre „firebrand” Salvini: „El este liderul unui partid foarte divizat. Avea o agendă populistă, dar în fruntea partidului său poți găsi și câteva figuri tehnocrate precum Giancarlo Giorgetti, un apărător ferm al intereselor Confindustria nord-italiană.
Salvini pierde consensul în baza sa electorală, iar Meloni i-a furat voturile împreună cu Movimento Cinque Stelle. Partidul său este împărțit între vechi politicieni care visau la o oarecare federație care să întărească autonomia regiunilor nordice și alții mai inspirați de dreapta lui Marine Le Pen. Este un amestec volatil.”
Despre Giorgia sub presiune: „Presiunea problemelor economice, inflația, prețul gazului și așa mai departe, o va face pe Meloni, un politician foarte dur, dar nu un om de stat expert, probabil să demisioneze.
În Italia, există un impas politic; ca peste tot în Occident, democrația nu funcționează corect. Toate petrecerile sunt aproape la fel, cu unele diferențe cosmetice; oricine poate face în continuare o coaliție cu oricine altcineva, fără a ține cont de principii sau valori.”
„Cu cât lucrurile se schimbă mai mult…”: „Omul din spatele politicii externe a Fratelli d’Italia este un fost ambasador în SUA și Israel, Giulio Terzi di Sant’Agata. Nu văd cum diferă părerea lui de cea a lui Draghi. Același fundal neoliberal și atlantist, același CV tehnocrat.
Meloni pur și simplu valorifică faptul că nu a participat la ultimul guvern, chiar dacă nu oferă nicio alternativă. Meloni repetă că nimic nu se va schimba; vom trimite bani și arme [în Ucraina]. Ea trimite o mulțime de semnale NATO și UE că se pot baza pe ea când vine vorba de politică externă. Cred că este sinceră: este înconjurată de oamenii care vor face realitate.
Ea este foarte diferită de situația de acum câțiva ani când Meloni a publicat o carte în care spunea că trebuie să avem o relație bună cu Putin și să construim o nouă ordine europeană. Acum și-a schimbat complet poziția. Ea vrea să fie văzută ca un viitor premier de încredere. Dar sondajele spun că 40-50% dintre italieni nu le place să trimită arme în Ucraina și susțin orice măsură diplomatică pentru a pune capăt războiului. Criza costului vieții va consolida această poziție în rândul oamenilor. Când nu-ți poți încălzi casa, totul se schimbă.”
Adevăratul meci în cușcă
Nimeni nu a pierdut vreodată bani pariând pe oligarhia UE care se comportă mereu ca o grămadă de ticăloși auto-intitulați, încăpățânați, nealeși. Ei nu învață niciodată nimic. Și întotdeauna dau vina pe toți, în afară de ei înșiși.
Giorgia, urmându-și instinctele, are o șansă decentă să le îngroape și mai adânc.
Este mai calculată și mai puțin impulsivă decât Salvini. Ea nu va merge pentru o ieșire din euro și cu atât mai puțin pentru un Italexit. Ea nu va interveni cu ministrul ei de Finanțe – care va trebui să aibă de-a face cu BCE.
Dar ea rămâne o „semi-fascistă”, așa că Bruxelles-ul îi va dori scalpul – sub forma tăierii creditelor bugetare ale Italiei. Acești eurocrați nu ar îndrăzni insă niciodată să o facă împotriva Germaniei sau Franței.
Și asta aduce la structura politică a Consiliului European – extrem de nedemocratic.
Partidul lui Giorgia este membru al blocului conservatorilor și reformiștilor europeni, împreună cu doar alți doi membri, premierii Poloniei și Republicii Cehe.
Blocul Socialiști și Democrați are șapte membri. La fel și Renew Europe (foștii „liberali”): care include președintele Consiliului European, extrem de mediocru Charles Michel.
Partidul Popular European de centru-dreapta are șase membri. Aceasta o include pe Ursula „My Grand Dad was a nazi” – “Bunicul a fost nazist” von der Leyen, dominatria sadomasochistă responsabilă de Comisia Europeană.
Primul meci de luptă cu pisici pe care trebuie să-l urmăriți este, de fapt, Giorgia împotriva dominatricei Ursula.
Încă o dată, mediteraneanul se înfățișează împotriva tehno-barbarilor teutoni. Cu cât mai multă hărțuire de la Bruxelles asupra Giorgiei, cu atât va contraataca mai mult, cu sprijinul deplin al legiunilor sale romane post-adevăr: alegătorii italieni.
Luați Negronis și Aperol Spritz; a venit timpul spectacolului.
Sursa: https://strategic-culture.org/news/2022/09/27/giorgia-on-our-mind
NT:
1. “Georgia On My Mind” – “Georgia in mintea mea ..” este titlul melodiei cantate de Ray Charles
2. Aperol Spritz – Iată rețeta de Aperol:
Acest cocktail necesită patru ingrediente de bază, plus gheață.
– Aperol – Numai Aperol va face treaba. Aperol este un aperitiv portocaliu strălucitor. Brandul descrie aromele ca fiind „portocale gustoase cu arome complexe de plante, armonizate cu o notă de vanilie”. Căutați Aperol lângă lichioruri sau amaros la magazinul de băuturi alcoolice.
– Prosecco – Prosecco este un vin spumant italian ieftin, asemănător cu Cava spaniol sau cu șampania franceză. Vă recomand să alegeți un Prosecco sec(brut), astfel încât ce beți să nu fie prea siropos sau dulce.
– sifon pentru o diluție gazoasă. Orice apă spumoasă fără aromă va funcționa.
– o felie de portocală proaspătă este garnitura clasică pentru un spritz Aperol.
https://cookieandkate.com/classic-aperol-spritz-recipe
Traducerea: CD
De ce nu pot sa distribui pe telegram?
Viva. E femeie puternica, pe treaba ei. Dar are si un „inconvenient” : pe pro-Ucraina tare de tot. „Gutural” chiar, dupa cum e descrisa.
Pe de alta parte insa, astuia:
https://pbs.twimg.com/media/FMWnCSJXsAQgvsW?format=jpg&name=900×900
i se cere demisia de la conducerea Ligii. A obtinut un foarte jalnic 9%, fata de 35% data trecuta.
Excelent discursul Georguei Mel9ni. In 2024 vom castiga alegerile tot de oe astfel de pozitii.