Pixelu Albastru
259 aprobate
mariusneh@yahoo.com
89.39.81.85
De la Dan Diaconu cetire:
„Tot sunt unii care au dileme referitoare la aurul nostru din tezaur și la destinația sa germană. Toți bizonii care nu au creierul acasă ar trebui să revadă termenii Armistițiului din 11 Noiembrie 1918, rămas în istorie ca Armistițiul de la Compiègne. Documentul este de o importanță excepțională pentru noi deoarece are în clauzele sale finale următoarea prevedere: „Restitution de l’or russe ou roumain pris par les Allemands ou remis à eux”, care după umilele mele cunoștințe de franceză se traduce cu „Restituirea aurului rusesc sau românesc preluat de germani sau predat lor”.
Ce ne spune nouă asta? În primul rând că se știa despre niște aur „rusesc sau românesc” luat de nemți. De unde se știa? Din acordul germano-rus semnat sub formă de corolar al Tratatului de la Brest-Litovsk, care prevedea restituirea către Germania a două tranșe de aur: de 42.860 kg şi de 50.676, adică a unui total de 93.536 Kg aur. Cât aur a trimis România în Rusia țaristă spre păstrare? 93.540 kg. Nu vi se pare coincidența prea mare?
Cretina de Ursula nu are habar că, intrând în toată această retorică, nu face altceva decât să-și taie creanga de sub picioare. De fapt știm cu siguranță că Germania nu ne-a restituit niciun gram de aur. Cu rușii nu știm dacă s-a făcut vreo tranzacție, dar nici nu contează deoarece nemții au făcut potlogăriile de la București pe vremea în care se făcuseră stăpâni pe Banca Națională a României.
Istoria e întortocheată și tare mi-ar plăcea ca idioții eroici să se trezească din nou cu o datorie-bombă de-a Germaniei către România. Să te ții atunci tango!”
Dar e problema noastra cum l-au instrainat rusii, muscalii, bosevicii, oculta mondiala…etc?
Cui l-ai dat, de la ăla il ceri inapoi!
Tezaurul trebuie cautat in Noua Zeelanda. A ajuns acolo din Germania Anglo-Franceza, via Italia -> Israel -> Elvetia. Rusia doar a detinut rezerve de palinca.
@ Sorin: Ca un rusofob patologic Sorin intervine, iar cu oistea,n gard si cu o subtilitate de elefant in magazinul de faianterie se da rotund cu totul.
Rusii prin diplomatia lor de peste un secol dovedesc un umor subtil si nu vor sa ne spuna ca latram la porti straine, sunt politicosi. Ei, rusii au avut si mai au inca ideea ca o prietenie temeinica cu Germanii ar duce la o EurAsie care poate domina cu usurinta orice alta alianta. Asta a facut ca Rusia sa astepte 2 ani pana sa de-a in judecata Germania, in ultima clipa inainte de a expira termenul de reclamatie. Din aceste motive nu ne-au aratat ca aurul a ajuns la un moment dat in Germania sau ca de acolo a disparut misterios in Franta, dar se mai gasesc totusi hartiile de transfer peste granita.
S-a mai scris despre asta si totusi Sorin a ramas cu problema aurului la rusi ca o obsesie patologica de nezdruncinat.
Daca Romania va deveni vre-o data suverana poate isi va lua inima in dinti si va restudia toate tratatele din 1916 pana ieri ca sa vada pe unde s-a plimbat aurul din Tezaur si cine este raspunzator de returnarea lui.
Pana atunci Sorin poate avea vise umede cu razbunari contra rusilor si tot ce il mai excita pe el.
La-la Land.
Nenea rusopat patologic, „Romaniei nu i s-au perceput despagubiri de razboi, iar URSS n-a primit vreodata asa ceva din partea ei” e tot politete? Ca avem datorii la ei „de 25 de ori valoarea tezaurului” e tot politete? Am inteles demult ca rahatul muscalesc e ciocolata fina pentru voi, da’ stomacul ala al vostru nu se umple la un moment dat, nu mai cere o pauza?
Ce treaba aveti/avem cu DEU, RFG sau RDG…etc?
Vagoanele cu tezaurul au plecat spre Berlin cumva sau aproape ca rusii au zis: trimiteti-l la noi ca sa nu vi-l fure altii?
corectie : „Noi am hotarat ca e al nostru in 1918”.
Coincidenta e o pura speculatie. Aurul a ajuns la ei. Realitatea e ca niciun rus (ma refer la oficalitati, la aia care se fac auziti), nu neaga ca detin sau au detinut tezaurul, ci doar prin prisma puterii pe care si-o aroga, spun „si ce-o sa faceti in privinta asta? Noi am hotarat ca e al nostru in 2018….veti veni dupa el?”. N-au negat-o niciodata si nu ne trimit sa-l cautam in alta parte.
Nu, nu putem merge dupa el la Moscova si nimeni altcineva n-o va face. Dar cu siguranta vor fi folosite cele peste 300 de miliarde de dolari, rezerva valutara a Rusiei, care e propita (de fapt nu era toata rezerva, ci un pic mai mult de jumatate). Din aia, 5,4 miliarde, contravaloarea acelui tezaur, fara dobanzi, va putea constitui compensatia.