.Text primit pe Email. Text bun. Nu mă mir însă că nu este semnat. Nici eu nu l-aș semna. Dar subiectul este foarte important! Cred că manipularea și strategia anti-creștină și anti-europeană a denaturat și „locul și rolul femeii” în lumea noastră, a rasei albe!… Invit la discuții!

i.c.

 

 

         DRUMUL EUROPEAN SPRE MATRIARHAT

 

         ”Femeia sa invete in tacere, cu toata supunerea.

Femeii nu-i dau voie sa invete pe altii, nici sa se ridice mai presus de barbat, ci sa stea in tacere.”

Acestea nu sint vorbele unui misogin, ci sint versetele 11-12 din cap. 2 al primei epistole a apostolului Pavel catreTimotei.

Daca esti crestin, respecti Noul Testament chiar si atunci cind nu iti convine. Vad pe la TV tot felul de femei, parlamentare sau alt fel de demnitare, cu cruci mari pe piept (cite una umbla chiar cu bidonul cu mir  in poseta), care ne povestesc cit sint ele de crestine. Cea mai vocala este senatoarea Gabriela Vrinceanu Firea Pandele, invitata tot mai des (si promovata pentru candidatura la Primaria Capitalei) de fostii ei colegi de munca din trustul lui Dan Voiculescu. Daca ar fi fost crestina, ar fi stat acasa sa tina gospodaria, sa-si creasca si sa-si educe copii, nu sa intre in politica si sa intre (degeaba) in Parlament, nu sa vina la TV si sa-i invete pe altii, spunind prostii. Nimeni nu este obligat sa fie crestin, dar daca vrei sa-ti ridici poalele in cap, macar nu te mai declara (din motive electorale) crestina.

Ca si Sf. Pavel, nu sint nici eu misogin.  Apreciez enorm rolul femeii in societate, doar ca femeile si-au uitat acest rol. Sufragetele sint cele care arunca rolul femeii in derizoriu, rezumindu-l doar “la cratita”. Nu, rolul femeii NU este numai la cratita, dar si la cratita (eu ma consider un bucatar foarte bun, dar recunosc faptul ca o gospodina curata si toaca legumele de citeva ori mai repede decit mine – din pacate, tot mai putine tinere femei stiu sa curete si sa toace legume). Rolul femeii este de a aduce pe lume pruncii, de a-i creste, de a-i educa – nu de a-i arunca dupa nastere in bratele unei bone ori intr-o institutie de stat, pentru a fugi cit mai repede in Parlament, la Guvern, ministere, deconcentrate, multinationale, etc. Odinioara, “cei 7 ani de acasa” erau opera mamelor. Astazi, “cei 7 ani de acasa“ au disparut – si se vede. Femeile se descurca  mult mai bine decit barbatii in treburile ce necesita migala, rabdare, indeminare. Da, rolul femeii in societate si familie implica si “cratita”, dar nu numai atit. Fiindca la rindul sau, barbatul era cel care trebuia sa asigure intretinerea familiei.

Am ajuns insa sa vedem timpuri bezmetice, in care pe linga prostituate au aparut si gigolo, iar in unele familii sotii cresc copiii in timp ce sotiile aduc banii in casa (fiecare, in felul sau).

Alunecase si Nicolae Ceausescu pe panta promovarii femeilor, din cauza ambitiilor consoartei. Si ne-am ales nu numai cu Elena Ceausescu prim-vice-prim-ministru, dar si cu Suzana Gidea, Ana Muresan, Alexandrina Gainuse,  si alte ministrese de care nu aveam nevoie.

Acum, UE ne impune promovarea femeii, Sa ocupe (indiferent de valoare) un anumit numar de locuri de comisar european, sa ocupe un numar de locuri de europarlamentar (vi-o mai amintiti pe Eba?). Pe plan local, unele partide politice au stabilit cote obligatorii pe listele electorale (repet, indiferent de valoare) pentru femei – acum citiva ani, intr-o declaratie publica, Ludovic Orban a dezvaluit secretul lui Polichinelle, si anume cum ajung tinerele incompetente in Parlament sau in functii oficiale – vai! ce scandal! ce acuzatii de discriminare! Ministerul Muncii a infiintat o directie pentru egalitatea de sanse intre femei si barbati!

Mai sa fie! Egalitate de sanse doar in ce priveste posturile mari, caldute, bine platite, fara riscuri si fara raspundere? De ce UE si femeile, daca le considera pe femei egale cu barbatii, nu se lupta sa obtina dreptul de a lucre in subteran, ca minerite, ori la morga, ca brancardiere, sa adune de prin tufisuri bucati de cadavre intrate in putrefactie?

Asta imi aduce aminte de discutia dintre Stalin si cumnatul lui, Kaganovici, cind ultimul i-a spus ca a venit timpul ca in Sovietul Suprem sa intre si evrei. Iar Stalin i-a raspuns ca Sovietul Suprem este reprezentatul clasei muncitoare asa ca, daca-i arate un miner evreu, va da evreilor locuri in Soviet. Kaganovici nu stia nici un exemplu, astfel ca a renuntat. Femeile insa, nu renunta.

Ma uit la Alina Gorghiu, prima presedinta femeie a PNL dupa 140 de ani de la infiintare – este o tinara finuta, in general de bun simt, in general de buna credinta. Doar ca nu are nici o legatura cu politica!

Toata aceasta expunere imi provoaca trei ingrijorari:

– UE incearca din nou sa ne indeparteze de textele Noului Testament;

– discriminarea pozitiva, este totusi o discriminare, prin care cei competenti pot fi discriminati in favoarea incompetentelor;

– in conditiile in care in Europa partea femeiasca este majoritara, vom ajunge ca femeile sa conduca Europa; iar femeile, in pofida bunei pareri pe care o au despre ele insele, nu au o gindire politica (ultimul exemplu este Angela Merkel). Stiu, veti spune ca si in Parlamentul si Guvernul Romaniei exista si barbati incompetenti – sper sa fie un accident cit mai degrabil remediabil.