surena
63 aprobate

surena_surena@outlook.com
86.122.243.249
În răspuns la Sorin.Iulian Mareș nu există operație militară, corect este termenul operațiune militară. Știu că acum e la modă Belatus în loc de Bielorusia sau Kîrkîstan in loc de Kirkizia, deși poporul e kirkiz. Militarii de pe timpul lui Sun Zi au făcut acțiuni militare cunoscute ca operațiuni militare. Acum cu HATO-NATO-OTAN ne fudulim cu operații militare. La vremuri noi, cuvinte noi .
Cum sună operație aeriană sau operație de desant? Sună ca dracu’ ! De aceea și „gheneralii doftori” folosesc operațiune aeriană și operațiune de desant aerian sau desant aerian. Tu îți dai seamă cât de ridicol ești când spui că „operația de apărare antiaeriană a Ucrainei ” nu a funcționat la capacitate in loc de operațiunea de apărare aeriană a Ucrainei. Asta cw să nu mai spun de „operație navală”… Ce „operezi” bre?
Pentru a evita ridicolul in care s-au pus „gheneralii doftori” cu „operație”, află că folosesc și operațiune și ca să fie corect politic operațiune militară nu a fost scos din limbajul militar, nici nu avea cum.
Apropo…in rusă Putin a spus clar operațiune militară pentru că rușii, mai tolomaci, folosesc operația in alte scopuri….In 2002 pe când se afla la o întâlnire HATO ( așa spun rușii la NATO) iritat de un reporter ce îl sâcâia cu drepturile omului in Cecenia, Putin i-a răspuns: ” dacă vă plac atât de mult musulmanii extremiști și vreți să vă deprepuțați, pentru asta vă invit la Moscova. Avem specialiști buni, am să recomand ca la operație să v-o taie în așa fel încât să nu vă mai crească niciodată”.