Mihai
327 aprobate

mihai@yahoo.com
82.77.225.41

 

 

SUA/Israelul propun ca o parte semnificativă a datoriei externe a Egiptului prin intermediul Băncii Mondiale să fie iertată dacă Egiptul ia pe toți cei 2,4 milioane de palestinieni și îi pune în tabere egiptene
VT condamnă CURATĂȚIA ETNICĂ A PALESTINIENILOR de către SUA/Israel
280 MILIARDE DE USD DE DOLARI DE LA CONTRIBUIBILUL SUA INVESTIȚI din 1948 în operațiunea de curățare etnică și ocupație din SUA/Israel; 150 de miliarde de dolari „ajutor” direct și 130 de miliarde de dolari în contractele de „infracțiune”. Sursa: Ambasada Israelului, Washington, D.C. și Departamentul de Stat al SUA. Defense Security Asia raportează că Israelul a propus ca o parte semnificativă a datoriei externe a Egiptului prin intermediul Băncii Mondiale să fie iertată dacă guvernul condus de președintele Abdel Fatah el-Sisi permite intrarea (sau expulzarea) rezidenților palestinieni din Fâșia Gaza prin Rafah.
Această propunere către guvernul egiptean a fost raportată de un site web israelian influent.
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a făcut presiuni pe mai multe țări europene să exercite presiuni asupra Egiptului pentru a fi de acord cu propunerea sa de a permite intrarea (sau expulzarea) rezidenților palestinieni din Gaza. Poziția financiară a țării arabe este extrem de slabă în acest moment, iar Cairo are nevoie de împrumuturi de la Fondul Monetar Internațional (FMI) și țările arabe bogate din Golf pentru a-și finanța economia. De la debutul conflictului din Fâșia Gaza, guvernul egiptean și-a declarat în repetate rânduri poziția de a nu permite intrarea rezidenților palestinieni din Fâșia Gaza, chiar și temporar, în timp ce Israelul conduce operațiuni militare în regiune.
În ciuda presiunii crescânde din partea țărilor occidentale pentru a deschide granița Rafah pentru intrarea palestinienilor, președintele Abdel Fatah el-Sisi rămâne reticent în a face acest lucru. El a declarat că Egiptul respinge toate eforturile de a „ucide problema palestiniană, fie militar, fie prin expulzarea forțată a rezidenților palestinieni din patria lor, care ar afecta și țările regionale”. O mare parte din reticența Egiptului și a țărilor arabe regionale față de propunerea de a permite deschiderea graniței Rafah pentru populația palestiniană din Fâșia Gaza provine din memoria evenimentelor Nakba din 1948, cand militanții sioniști au expulzat cu forța peste 700.000 de palestinieni din patria lor din Palestina și i-au împiedicat pe ei și pe descendenții lor să se întoarcă. Evenimentele din 1948 din Nakba i-au văzut pe militanții sionişti ștergând existența a peste 500 de sate palestiniene și transformând 80% din teritoriul palestinian inițial, în Israel. Acest eveniment este, de asemenea, caracterizat ca un efort de curățare etnică împotriva populației palestiniene. Egiptul și țările arabe regionale sunt îngrijorate că, dacă granița Rafah va fi deschisă pentru intrarea rezidenților palestinieni, Israelul îi va expulza cu forța din Fâșia Gaza pentru a fi plasați temporar în deșertul Sinai, fără a le permite să se întoarcă în patria lor chiar și după ce conflictul se încheie.
În prezent, guvernul egiptean a deschis granița Rafah pentru intrarea ajutorului umanitar pentru a aborda catastrofa umanitară în curs din Fâșia Gaza din cauza atacurilor aeriene severe ale Israelului.