mihai
161 aprobate
ioncoja.rox
mihai.remion@yahoo.com

Ca răspuns la Iulian MARES.
Imi pare rau, dar tu nu intelegi si aplici dubla masura: ce e normal pt americani, nu e si pt rusi sau ce e rau pt rusi, nu e rau pt americani.
Le iau pe rand.
Argumentele istorice sunt cele mai importante, in baza lor statele au revendicari si – cel mai important – ele au stat la baza crearii statelor nationale. Ca granitele nu au fost perfecte, ca invingatorii si-au spus cuvantul, dar drepturile istorice au primat in decizii.
Si atentie! Drept istoric nu inseamna doar granite etnice, inseamna si detinerea unui teritoriu de-a lungul istoriei, statalitatea creata in acel teritoriu.
Dreptul international?? Glumesti!
SUA au actionat in Iugoslavia in baza lui? Pt ca au respectat dreptul international au dat cu rachete in Belgrad? Pt ca sunt foarte „drepti international” au scris pe bombe Paste Fericit? La fel si cand au creat Kosovo?
A, stiu, dreptul international i se opune numai rusului, americanul e scuzat!
Ucraina e recunoscuta pt ca exista interese, granita cu Rusia. Daca Ucraina nu ar fi alunecat catre SUA si ar fi avut un regim identic cu cel de la Moscova, daca ar fi aplicat aceleasi metode impotriva oponentilor politici, ar mai fi fost recunoscuta de mai marii lumii? Eu am mari indoieli.
Si, chiar daca vrei sau nu vrei, chiar e un stat artificial creat din teritorii care apartin de drept altor state printre care si Romania. Ce anume le da dreptul sa detina N Bucovinei si Basarabia? Evident, in afara de dreptul celui mai puternic -URSS- care le-a ocupat si le-a facut cadou Ucrainei?
Pt ca esti militar ar trebui sa stii ca exista si razboaie preventive; si exact asta a facut Rusia – ti-am explicat ieri de ce. Si din nou aici functioneaza dubla masura: SUA au avut dreptul sa faca praf N Africii si Orientul Mijlociu, ca de, aveau „informatii” ca acolo sunt arme de distrugere in masa, arme pe care niciodata nu le-au gasit/aratat, ba – mai mult – au si recunoscut ca s-au inselat. Aici unde a fost dreptul international? Aud?
Raspunde tu la intrebarile de ieri: Euromaidanul a fost opera americanilor? Au fost 3 tururi pt alegerea presedintelui? Au inarmat Ucraina si au trimis instructori militari din 2014 pana azi incluziv? Laboratoare biologice aveau tot ei in Ucraina? Pt ce???
Faptul ca Rusia a invadat tarile romane de multe ori de-a lungul istoriei nu inseamna ca azi Rusia nu are dreptate in relatia cu Ucraina. Da, Rusia este un imperiu si cauta sa se extinda, LA FEL CA TOATE IMPERIILE. Sunt singurii? Tot dubla masura aplici si aici.
Ca americanii nu au granita cu Europa si au gasit alta modalitate de a se extinde e altceva, dar tot ocupatie e.
Si, pana la urma, unde se extinde Rusia? In teritoriile lor detinute de-a lungul istoriei?
Chiar mai credeti ca Rusia vrea sa ocupe toata Ucraina, ca asta a fost scopul de la inceput? Eu nu.
Posibil sa faca asta in functie de ce va urma, de pierderile care ii vor fi provocate.
Dar, ce e foarte clar, daca voia, o facea pana acum. Uiti ca dupa cateva zile se plimba cu tancurile prin Kiev? Ce l-a oprit sa vina cu mai multe si cu trupe? Uiti ca in max o ora in dimineata de 24 feb 2022 tot sistemul AA al Ucrainei a fost lovit de rachete? Pai ii ocupa in maxim 7 zile.
De altfel, de 2 ani Putin tot repeta obiectivele lor, ca tu nu vrei sa crezi e alta; si, pana acum cel putin, e clar ca asta urmareste.
Anume: denazificare(ca aici e si ceva parsivenie e adevarat dar vezi si explicatiile din interviul cu Tucker), demilitarizare – si asta face pt ca le distruge dotarea armata si mai ales trupele, efectiv ii macelareste, neutralitate – nu va accepta niciodata Ucraina in NATO.
Sincer, tocmai pt ca esti militar, ar trebui sa vezi diferenta intre cele 2 armate si ca Rusia este mult peste Ucraina si ca, cu toate armele americanilor, Rusia nu va pierde atata timp cat se confrunta NUMAI cu trupele ucrainene.
Ai un stil ciudat de a duce discutie; bine, nu numai tu, mai sunt pe aici.
Daca cineva spune ca Rusia are dreptate strict in relatia cu Ucraina, e clar prorus. La fel si invers.
Te-ai gandit ca una e ce crezi, ce consideri corect, si alta e ce simti si ce iti doresti?
Nu imi plac rusii, nici ucrainenii, sunt aceiasi pt noi. Nu ma lasa istoria noastra ca sa ii plac sa sa imi doresc sa castige Rusia.
Nu imi doresc granita cu Rusia, tot istoria imi arata de ce nu e bine.
Dar asta nu ma impiedica sa judec corect ce se intampla.
Iti aduci aminte de perioada in care Rusia isi masa trupele la granita Ucrainei ce declaratii dadeau amerlocii? Ai vazut vreo invitatie la dialog? Nu!
In schimba amenintau: nu vom permite, reactia noastra va fi imediata! Vad…
Au facut summit pt pace fara Rusia… adica joc de glezne si prosteala pe fata! Cum sa faci pace fara acordul Rusiei??? Pai Rusia e parte din conflict si e tocmai partea puternica!
Si, dupa cum ti-am mai spus, nimic bun nu va veni pt noi nici de la Ucraina. Nu trebuie decat sa vezi cum traiesc romanii de acolo si ce drepturi au si ce apucaturi au ucrainenii fata de romani.
Iti readuc aminte ca in 2014 au vrut sa ii trimita DOAR pe romani sa lupte in E. Nu era decretata mobilizarea, nu erau soldati din toate etniile. Pe astia ii vrei la granita, sunt buni nu?