caroline gunderode
374 aprobate

google.bex
caroline.gunderode@gmail.com
109.133.42.42
DEBUNKING:

SCRISOARE DESCHISĂ

adresată Președintelui României, domnul Klaus Werner Johannis și Primului-ministru, domnul Nicolae Ciucă, în legătură cu sărbătorirea la Budapesta a zilei de 4 august

Prin aplicarea principiului reciprocității în relațiile cu Ungaria și după participarea unui număr însemnat de unguri la manifestările naționaliste și șovine de la Șumuleu Ciuc și Băile Tușnad, Președintele României, Guvernul Ciucă, majoritatea parlamentarilor și un număr mare de patrioți români au șansa de a fi prezenți la Budapesta, în ziua de 4 august a.c., pentru a sărbători eliberarea poporului maghiar de regimul comunist al evreului ungur Bella Kun instalat și finanțat de la Moscova de comuniștii evrei ruși conduși de Vladimir Ilici Lenin.

După Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 de la Alba Iulia, Ungaria s-a aliat cu Rusia și a pornit un război împotriva României Mari cu scopul de a ocupa Ardealul. În câteva luni, Armata Română a câștigat războiul și la 4 august 1919 a ocupat Budapesta. Pentru a-i salva de la foame pe locuitorii din capitala Ungariei, zilnic, Armata Română a trimis la Budapesta, din rezervele de stat ale României Mari, câte 60 de vagoane cu grâu și 30 de vagoane cu cartofi.

La solicitarea Marilor Puteri participante la Primul Război Mondial, Armata Română a eliberat teritoriul Ungariei, dar a lăsat ca la Budapesta să fluture drapelul roșu, galben și albastru moștenit de unguri și arborat de circa 900 de ani în cetatea Getică Buda, de la care se trage numele capitalei.

Autoritățile Statului Român, împreună cu cele ale Ungariei au ocazia și obligația să organizeze la Budapesta o mare adunare populară românească pentru a sărbători marea victorie, cu multiple semnificații, din ziua istorică de 4 august 1919.

Dr.Gheorghe Funar

Președintele Partidului România Noastră

Cluj-Napoca,

26 iulie 2022