CDN
7 aprobate

carpathia_rex@yahoo.com
78.96.85.127
„The Moscow Times” nu este a Rusiei şi face diverse jocuri.
Noul Drum al Mătăsii şi alte investiţii chinezeşti au devenit problematice ca viabilitate după izbucnirea conflictului ruso-ucrainean (începând de la redobândirea Crimeei de către Rusia).
Pe de altă parte, în ediţia engleză, The Moscow Times (care nu aparţine Rusiei, ci unui olandez) arată că sprijinirea Rusiei de către China în privinţa conflictului cu Occidentul, pe plan strategico-militar, abia urmează:
„Președintele Xi Jinping l-a asigurat miercuri pe Vladimir Putin de sprijinul Chinei pentru «suveranitatea și securitatea» Rusiei, ceea ce a determinat Washingtonul să avertizeze Beijingul că riscă să ajungă «pe partea greșită a istoriei». China a refuzat să condamne atacul militar masiv al Moscovei asupra Ucrainei și a fost acuzată că a asigurat acoperire diplomatică Rusiei prin aruncarea sancțiunilor occidentale și vânzările de arme către Kiev.
China este «dispusă să continue să ofere sprijin reciproc (Rusie) în chestiuni care privesc interesele esențiale și preocupările majore, cum ar fi suveranitatea și securitatea», a anunțat postul de stat CCTV, potrivit lui Xi, în timpul unei convorbiri cu președintele Putin… Xi a mai lăudat şi «impulsul bun de dezvoltare» în relațiile bilaterale de la începutul anului «în fața tulburărilor și schimbărilor globale». Beijingul a fost dispus să «intensifice coordonarea strategică între cele două țări», a mai spus liderul chinez.
https://www.themoscowtimes.com/2022/06/15/china-vows-support-for-russia-drawing-us-ire-a78010
=*=
The Moscow Times are un limbaj şi o atitudine pro-ucrainenă şi ostilă Rusiei de multe ori, iar a nu arăta că nu este o publicaţie rusă nu indică obiectivitate, căci numele publicaţiei poate induce uşor în eroare şi manipula publicul.