Scrisoare deschisă
Dnei Maia Sandu, candidat cu orientare Europeană,
la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova
 
Republica Moldova trăieşte acum un moment decisiv al destinului său. Are de ales între orientarea spre civilizaţia Europeană şi regimul din Rusia, al ţărilor aservite acesteia.
            În turul unu al alegerilor prezidenţiale din acest an, ati dat o lecţie lui Igor Dodon şi protectorului său Putin, dovedindu-le că nu pot face ce le place lor în R. Moldova. Performanţa de a intra în turul doi, este extraordinară, îmi exprim întreaga admiraţie pt. lupta dusă, dar trebuie să vă spun că pe umerii Dv. apasă răspunderea pentru ce se va petrece în turul doi. Cu toată modestia, dar şi cu experienţa unei lupte anticomuniste de mai bine de 60 de ani, îmi îngădui să vă sugerez câteva idei pentru organizarea luptei pentru câştigarea  turului doi.
1.      Este necesar să convingeţi cel puţin 60% din votanţi, să vină la urne. Adresaţivă acestora amintindu-le ce a însemnat opresiunea rusească pentru populaţia R. Moldova, între anii 1940-1990 :
a.      sute de mii de deportaţi în Siberia, dintre care foarte puţini au supravieţuit şi s-au întors în ţară ;
b.      pericolul ca R.Moldova să aibă aceeaşi soartă ca şi Crimeea şi să fie ocupată şi anexată Rusiei;
c.      nivelul de viaţă în ţările aparţinând spaţiului rusesc este dramatic de scăzut, mai scăzut chiar decât cel din R. Moldova.
2.      Ţările care s-au eliberat de asuprirea sovietică în 1989, construiesc   treptat.dar sigur o viaţă liberă şi prosperă, apropiată de cea din marile democraţii occidentale.
Toate cele de mai sus, este bine să le spuneţi alegătorilor răspicat, precum şi contracandidatului Dv. Igor Dodon.
Întreaga suflare românească este alături de Dv. şi fie ca Dumnezeu să vă dea puterea să învingeţi în lupta grea care vă aşteaptă.
 
Prof. Universitar Emerit, Gheorghe Boldur-Lăţescu,
fost detinut politic, anticomunist, intre anii 1949-1951, membru fondator al Asociației Deținuților Politici și ai Alianței Civice. Autor a numeroase cărți și comunicări științifice, precum și a lucrării „Genocidul comunist în România”, 6 volume ( peste 1200 pag) apărută în București și în SUA, cât și numeroase articole publicate în presă, privind analiza efectului tragic al comunismului în România.