CD denitsoc@gmail.com 75.57.36.95
Din discursul de la Sankt Petersburg ERA LUMII UNIPOLARE S-A SFÂRȘIT Președintele Putin își ține discursul la forumul anual de afaceri SPIEF. Discursul său este dedicat viitorului Rusiei și al restului lumii, ca urmare a presiunii reînnoite din partea sancțiunilor occidentale împotriva Moscovei. Președintele a adăugat că, după încheierea Războiului Rece, SUA și-au declarat interesele naționale „sacre” și ele nu trebuiesc subminate. „În ultimele decenii, pe planetă s-au format noi centre puternice […] fiecare dintre ele își dezvoltă propriul sistem politic și instituții publice, își implementează propriile modele de creștere economică și, desigur, are dreptul de a se proteja, pentru a-si asigura suveranitatea națională. Vorbim despre procese reale, despre schimbări cu adevărat revoluţionare, tectonice, în geopolitică, economie globală, sfera tehnologică, în întregul sistem de relaţii internaţionale”. Putin a acuzat țările occidentale că au subminat în mod deliberat bazele ordinii internaționale pentru a-și satisface iluziile geopolitice. El a observat că reputația afacerilor și încrederea în valute au fost subminate de acțiunile lor. Președintele a mai subliniat că SUA pot fura banii oricărei persoane, grup sau stat pur și simplu din cauza unui lucru pe care Washingtonul nu l-a aprobat. UE și-a pierdut suveranitatea și dăunează propriilor cetățeni cu sancțiuni anti-Rusia În schimb, politicienii UE au dat o lovitură gravă propriilor economii, provocând o inflație ridicată, a subliniat președintele. El a estimat costurile „febrei sancțiunilor” la aproximativ 400 de miliarde de dolari doar în acest an și a menționat că măsurile vor deveni o povară pentru umerii oamenilor obișnuiți. Putin a prezis că acest lucru va duce la adâncirea inegalităților financiare și a diviziunilor sociale în societățile europene. Este posibil ca în cele din urmă să ducă la un val de radicalism și la o schimbare a elitelor din bloc. În același timp, Putin a subliniat că previziunile țărilor occidentale cu privire la perspectivele sumbre ale economiei ruse nu s-au materializat. El a subliniat că, în ciuda sancțiunilor, presiunii externe și strategiei Rusiei de a înlocui importurile străine cu producția internă, economia rusă nu va deveni niciodată o autarhie – o economie izolată, fără legături economice externe sau limitate. Ucraina Președintele a mai afirmat că în 2014, Casa Albă ar fi trebuit să îndemne la noi alegeri în Ucraina, în loc să ofere cadouri opoziției și să susțină lovitura de stat organizată în luna februarie a acelui an. El a mai spus că trupele ruse evită să ia cu asalt fortificațiile ucrainene din Donețk pentru a evita victime semnificative și caută în schimb să le încercuiască. Putin a adăugat că forțele ucrainene ascunse în aceste fortificații le folosesc pentru a bombarda cartierele civile ale Republicii Populare Donețk (RPD). Traducerea: CD |
Via DANCHITIC:
GLOBALISMUL A MURIT!
– China anunță că va susține suveranitatea Rusiei
China will support Russia in matters of sovereignty and security (c) Chinese President Xi Jinping”
Pentru prima oară China iese din ambiguitate și se situează clar de partea Rusiei, președintele Xi Jimping spunând clar, fără echivoc, ca va sprijini Rusia in orice chestiune de suveranitate și securitate.
Asta confirma explicit tot ce v-am “profețit” pana acum. Ieșirea din ambiguitate a Chinei este anunțul oficial din partea acesteia că Globalismul a murit.
Este anunțul făcut de președintele Chinez că țara sa, China, dă banul din mână (afacerile cu SUA) pe “cioara” de pe gard – lumea multipolară, lume in care forța militară a Rusiei tocmai a căpătat ”spatele” financiar al celui mai mare PIB din lume.
Cu alte cuvinte “cioara de pe gard” nu mai e pe gard. E aici, și e mai valoroasa pr pragmatica Chină decât banul din mâna.
Mâine e azi.
Trăim vremuri interesante, prea interesante.
Din ce in ce mai interesante.
Dar și asta v-am mai spus.
Ce trebuie sa facem?
Trebuie să fim inteligenți. Și pragmatici! intr-o lume care se schimbă chiar dacă noi vrem sa nu se schimbe, chiar dacă nu este așa cum vrem sa fie.
Așa cum sunt ungurii. Sau nemții. Sau francezii!
E vremea să fim neproști!
„GLOBALISMUL A MURIT!
– China anunță că va susține suveranitatea Rusiei
China will support Russia in matters of sovereignty and security (c) Chinese President Xi Jinping”
Pentru prima oară China iese din ambiguitate și se situează clar de partea Rusiei, președintele Xi Jimping spunând clar, fără echivoc, ca va sprijini Rusia in orice chestiune de suveranitate și securitate.”
Aia e un fel de nimic. Suveranitatea Rusiei ar putea fi amenintata prin invazie, ocupare si dezmembrare, lucru pe care nimeni nu-l are de gand. Inainte de toate, asta ar duce la razboi nuclear total.
In alta ordine de idei, concluzia despre globalism e hilara, tara care a beneficiat de departe (si beneficiaza) cel mai mult de pe urma globalismului e taman China. Sa-si imagineze autorul lipsa oricarei tendinte de globalism (care include si cel economic, comercial, educational), cel putin de prin ’95-2000 incoace. Acum saci sunt in caruta, s-au scos.
Lumea nu va fi unipolara, dar nici multi-polara, ci bi-polara, dar nu cu Rusia inclusa, ea nu va mai reprezenta mare lucru pe plan mondial in 2-3 ani. Nu mai vorbim de interval de ordinul 10-15 ani, nici vorba. Cei doi poli vor fi occidentul si China, ca lider al Asiei. Rusia va fi vasalul ei, atat. Sursa de cumparat la pret de discount drastic, sau chiar la pret de dumping (exact asa cum face acum cu petrolul pe care nu are in alta parte unde-l vinde) si de colonizat cu afaceri chinezesti. Atat.
Altfel, lumea bi-polara e ok, fiecare cu parcela lui, dar probabil atunci se va petrece si separarea economica, adica fiecare companie in tara sau emisfera sa.
NOILE REGULI ALE RUSIEI
de Tom Luongo
Rusia a terminat-o cu Occidentul. Divorțul este aproape complet. În ultimele zile, am auzit de la toți liderii ruși importanți același lucru: „ACUM OCCIDENTUL VA RESPECTA REGULILE NOASTRE”.
Puteți decide singuri dacă Rusia scrie cecuri pe care nu le poate încasa, dar, în cuvintele ministrului de externe Serghei Lavrov, care a spus deschis la BBC: „Nu ne pasă de ochii Occidentului”.
Lavrov a fost întotdeauna sufletul politeții și al discreției în relațiile cu mass-media europeană.
Ostilitatea lui deschisă față de intervievatorul său de la BBC a fost nu numai palpabilă, ci și greu de argumentat.
A urmat asta cu: „Nu cred că mai este loc de manevră”. „Pentru că atât [prim-ministrul Boris] Johnson, cât și [secretarul de externe Liz] Truss spun public: „Trebuie să învingem Rusia, trebuie să îngenunchem Rusia”.
Haide-ti, atunci, faceti-o.”
Conducerea Rusiei n-a vorbit niciodată în termeni atât de deschisi.
Rusia știe că are Occidentul in fraul ei. Occidentul are nevoie de ceea ce produc ei și acum sunt hotărâți să stabilească regulile cu privire la cine le obține și la ce preț. Rusi știe că liderii europeni sunt niște marionete in mâna lui Klaus Schwab.
Și știe că Davos nu are nicio influență asupra acțiunilor Rusiei de nici un fel.
Iata declarațiile CEO-ului Gazprom, Alexei Miller, vorbind la Forumul pentru Investiții Economice din Sankt Petersburg (SPEIF), care tocmai a pus situația în cei mai duri termeni.
„Jocul valorii nominale a banilor s-a încheiat, deoarece acest sistem nu permite controlul ofertei de resurse. …Produsul nostru, regulile noastre. Nu jucăm după regulile pe care nu le-am creat.”
Declarația lui Miller ar trebui gândită ca o declarație de principiu în toate teatrele de operare pentru Rusia. Acest lucru nu se aplică doar gazelor naturale sau petrolului. Acesta este totul, toate relațiile Rusiei cu Occidentul de aici încolo vor fi în termenii si condițiile sale, nu ale Occidentului.
Acesta este în mod clar cel mai mare deget mijlociu geopolitic aratat in perioada de după al Doilea Război Mondial.
Miller stabilește în mod clar regulile pentru un nou sistem monetar, centrat pe mărfuri, unul bazat pe ceea ce Zoltan Poszar, de la Credit Suisse, a numit „bani din exterior” – mărfuri, aur, chiar bitcoin – mai degrabă decât utilizarea flagrantă de către Occident a „banilor din interior” – fiat și credit bazat pe datorii — pentru a perpetua vechiul comportament colonialist cu mult peste data limită de utilizare.
Problema de bază a fost pusa inca din martie, după ce Rusia a fixat subtil rubla la aur.
Standardul de astăzi „Inside Money”, cunoscut colocvial ca standardul rezervei de dolari, este de fapt ceea ce îmi place să numesc „Coșmarul lui Milton Friedman”. Nu este nimic altceva decât un sistem de scripturi bazate pe datorii devalorizate și umflate în mod competitiv, care circulă în jurul valorii de a bea milkshake-urile fiecăruia până când paharul tuturor este gol.
Alexei Miller este cu siguranță un tip cu pahar plin acum.
Aceste comentarii au venit după ce Gazprom a început să reducă fluxurile de gaz către Europa prin conducta Nordstream 1, folosind povestea de acoperire a turbinelor cu gaz reparate prinse în Canada fascistă, care nu au putut fi expediate înapoi la Siemens din cauza sancțiunilor.
Acum, Germania și Canada încearcă să descopere cum să eludeze sancțiunile pentru a recupera aceste turbine.
În același timp, Miller a promis mai mult gaz Chinei (în creștere cu 67% față de anul trecut până în mai), deoarece Rusia este interesată de stabilitatea energetică pentru prietenii săi, în timp ce inamicii săi pot muri de frig si foame.
Tot miercuri, președintele rus Vladimir Putin și președintele chinez Xi Jinping au susținut al doilea apel telefonic de la începutul războiului din Ucraina. Xi i-a spus lui Putin că China este „dispusă să continue să ofere sprijin reciproc (Rusiei) în chestiuni care privesc interesele esențiale și preocupările majore, cum ar fi suveranitatea și securitatea”, după cum este citat de postul de stat CCTV.
Aroganța comisarilor UE nu încetează să mă uimească. Acești oameni aproape că declară război Rusiei și apoi acționează șocați (Șocați, spun eu!) că Rusia îi tratează apoi așa, ca pe niste idioti.
În aceeași zi în care patru membri ai Comisiei UE – Franța, Italia, Germania și România – aprobă cererea de aderare rapidă a Ucrainei, francezul Emmanuel Macron îl îndeamnă pe președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy să meargă la masa negocierilor cu Rusia.
Chiar dacă Zelensky ar face aceste propuneri către Rusia, având în vedere declarațiile sale publice cu privire la condițiile sale, ar fi absolut zero șanse ca Rusia să accepte să se prezinte la discuții.
În acest moment, nu văd nimic mai mult decât Rusia care continuă să macine armata ucraineană, luând teritoriul ce le –a apartinut istoric și apoi păstorind prin alegeri locale pe teritoriul cucerit pentru a deveni fie state independente, fie parte a Rusiei.
Este probabil că acesta din urmă în acest moment, deoarece Rusia eliberează acum pașapoarte rusești în regiunile pe care le-au luat din Ucraina, pe care UE, desigur, va refuza să le onoreze până când nimănui nu-i mai pasă de ceea ce cred.
Regulile se schimbă rapid. Privind în perspectivă, există un pericol real ca ceea ce Rusia a pus în mișcare să ducă la ceva pe care nimeni nu vrea să-l contemple. Bineînțeles, Occidentul a contribuit la crearea acestei situații forțând mâna lui Putin să invadeze Ucraina, așa că cine este de vină în legătură cu unde duce totul ar putea, în cele din urmă, să fie un punct irelevant.
Să sperăm că zgomotele venite din Occident despre sancțiunile care au mers prea departe și că bătaia în piept a celor mai răi neoconi din SUA și Marea Britanie nu mai este luată în serios de nimeni cu degetele în apropierea codurilor de lansare.
Dacă acesta este cazul, aceste noi reguli vor fi acceptate cu greu numai după ce multe granițe au fost redesenate, noi alianțe formate și o altă ordine mondială stabilită.
Președintele Putin a declarat moartă vechea ordine mondială. Și-a încheiat discursul în care a detaliat modul în care Occidentul se sinucidea pentru a se potrivi dorințelor mulțimii din Davos cu următoarea declarație definitivă:
„Rusia intră în era viitoare ca o țară puternică suverană. Cu siguranță vom folosi noile oportunități enorme pe care timpul ni le deschide. Și vom deveni și mai puternici.”
Putin are dreptate aici. Rusia devine din ce în ce mai puternică pe zi ce trece. Occidentul a încercat cel mai bine să distrugă Rusia și a ratat marcajul. El i-a identificat în mod clar pe adevărații vinovați pentru problemele Europei și ale SUA, supunerea față de o clasă de oligarhi care se simt îndreptățite să conducă lumea.
Rusia a deținut toate cărțile în negocierile asupra Ucrainei și a urmat nechibzuit o politică de insulte și propagandă amatorească occidentala, refuzând să credem că Rusia va lua atitudinea ei finală.
Punând cizme la sol, avioane în aer și rachete în fundul fiecărei instalații militare ucrainene din toată țara, Rusia a dat peste cap argumentul „PUTEREA FACE DREPTATE” al SUA și al Europei.
Jocul s-a schimbat pentru că s-au schimbat regulile. Nu mai este un joc de găină alarmist si propagandista ci de semnalizare a virtuții.
Astăzi se vorbeste prin fapte, nu prin amenintari.
Când Putin a făcut mișcarea asupra Ucrainei, scopul final a fost ca Rusia să trateze Occidentul ca pe un egal și să scoată Sudul Global9Lumea a Treia) din ceea ce el a numit „vasalitate”. Motivul pentru care Putin este urât este pentru că realizează si arata că există două tipuri de țări: „suverane” și „vasale”.
A fost munca lui de viață să transforme Rusia într-un stat „suveran” liber de Occident.
Din perspectiva Rusiei, operațiunea lor militară în Ucraina a fost Declarația lor de independență față de vechea „ORDINE BAZATĂ PE REGULI” din epoca post-Al Doilea Război Mondial.
Ne indreptăm acum într-o nouă eră.
Întrebarea este acum, câți vor supraviețui în ea.
Sursa: https://tomluongo.me/2022/06/17/russia-new-rules
Traducerea: CD
Discurs pentru prostii din Rusia…probabil si pentru altii dinafara. Un KGB-ist demagog, ce-i nou?
Intre timp, Putin nu-si poate da seama de ce vanzarile auto din Rusia au scazut cu 51% (aia zice el, ceea ce inseamna ca realitatea e 3/4 sau mai rau) si de ce preturile au luat-o razna. De ce un Duster pe configuratorul rusesc, ajunge la 34 de mii de dolari (costant un pic peste 2 milioane de ruble), iar un Golf Trend 1.4 TSI costa 78 de mii de dolari (4,2 milioane de ruble). De asemnea, o gioarsa precum Lada Granta, de nivel tehnologic de anii ’80, inceput de ’90 ajunge la 13-14 mii de dolari. Pai cum, nu stie? E rubla lui stabila, de paritate 58:1 cu dolarul.
https://twitter.com/nexta_tv/status/1537707256309063680?ref_src=twsrc%5Etfw
o alta versiune decat a lui Putin
https://twitter.com/bneeditor/status/1534083738010898432
De asemenea, numai maine nu-i poimaine, pina vor incepe sa-si demonteze din flota aeriana de transport, ca sa-si asigure piese pentru reparatii-intretinere macar pentru o parte din ea.
https://www.kommersant.ru/doc/5329222