Diana Șoșoacă în Parlament – Eu cer Ro-EXIT! România nu mai are ce căuta în Uniunea Europeană!
Incorect Politic
Septembrie 2, 2022
Diana Șoșoacă în Parlament – Eu cer Ro-EXIT! România nu mai are ce căuta în Uniunea Europeană!
Via NapocaNews:
Senatorul Diana Șoșoacă susține că actuala coaliție de guvernare a predat întreaga economie românească către țările din Uniunea Europeană din cauza PNRR. Șoșoacă a cerut RO-Exit, adică ieșirea României din Uniunea Europeană.
”Nu pot să spun decât RO-Exit, dacă voi asta faceți! Dacă cedați tot ce mai are România în favoarea Uniunii Europene, eu nu pot decât să cer ieșirea din UE. Cât vreți să mai furați? Ați vândut tot din România pentru acest PNRR!”, a spus Diana Șoșoacă.
Senatorul a spus că vânzarea Termocentralei Mintia reprezintă ”un furt pentru România” și a cerut ca cei vinovați să fie trași la răspundere.
NapocaNews
Nu-mi mai amintesc cind a fost referendumul de aderare la UE si NATO
.
Stie cineva?
Să oprim martiriul ucrainenilor: urgența unei conferințe pentru pace în Europa
Autor(i)
Pierre-Antoine Pontoizeau, pentru FranceSoir
Publicat pe 03 Septembrie 2022 – 10:45
Imagine
Ucraina
„Fără consultarea Parlamentului, președintele Macron devine foarte personal, zi de zi, comun responsabil pentru martiriul ucrainenilor”
AFP
TRIBUNE – Sunt bellici care tot vor război din ură, răzbunare, pentru a-l face pe dușman să renunțe la gât. Totuși, din 1990, poporul ucrainean trăiește o coborâre în iad, un adevărat martiriu care se accelerează sub efectele unui război pe care puterile occidentale îl încurajează, în toată inumanitatea.
Nu-mi pasă dacă Putin este un feudal sau dacă Zelensky este un manipulator sinistru, după părerea mea, ambele. Nu-mi pasă dacă Imperiul Rus beneficiază sau dacă NATO și Statele Unite visează să-l aducă în genunchi pe ursul rus. Această dezbatere este sordidă și iresponsabilă, chiar inumană. Singura realitate este coborârea în iad a unui popor care trebuie oprit pentru ca dezvoltarea, cooperarea și pacea să-și recapete în mod firesc drepturile.
Copiii martiri ai Ucrainei contemporane
Indicele de realizare a drepturilor copilului, în conformitate cu Convenția Internațională a Drepturilor Copilului la care Ucraina este semnatară, este foarte mediu, chiar înainte de război. ONG-urile, inclusiv Humanium , raportează o situație foarte dificilă. Câteva puncte.
Ei sunt primele victime ale sărăciei, care afectează aproape 35% din populație. Rata mortalității infantile este una dintre cele mai ridicate din regiune. Transmiterea SIDA de la mame la copiii lor este încă foarte prezentă și nu s-a diminuat. Violența împotriva copiilor este de mare îngrijorare. Minorii sunt, de exemplu, victimele serviciilor de poliție: violență fizică, tortură. Nu are nimic de-a face cu războiul. Copiii cu dizabilități sunt victime ale discriminării, iar ONG-urile, inclusiv Humanium, subliniază clar discriminarea rasistă împotriva copiilor din minorități, inclusiv a romilor. Sunt victime ale violenței organizate. Martiriul copiilor se datorează și faptului că 8 până la 10% muncesc, sau chiar sunt supuși traficului clandestin: prostituție, sclavie, rețele pornografice etc. Fenomenul copiilor străzii este considerat grav, fără acces la îngrijire, la școală, expuși la boli, droguri și trafic. Populația infantilă este și ea victimă a consecințelor de la Cernobîl: malformații, îmbătrânire prematură, pneumonie. Și această situație se înrăutățește odată cu războiul. Copilul ucrainean este deja un martir în multe cazuri și acest război sporește efectele dăunătoare.
Mizeria și sărăcia unui popor martirizat zilnic
Populația este din ce în ce mai săracă. PNUD (Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare) avertizează asupra sărăciei extreme care devastează Ucraina. Deja, 35% din populație era în sărăcie înainte de război. Una dintre cele mai sărace țări din regiune. PNUD se teme că un război care va dura mai multe trimestre va duce până la 90% din populația ucraineană la sărăcie extremă. Un coșmar. Estimarea azi este de peste 60%. Întreaga Ucraina cade în mizerie, spune PNUD.
Analiza vine de la organizațiile ucrainene înseși. Institutul de Demografie anunță o rată a sărăciei de 50% chiar în acest moment. Regizorul Ella Libanova descrie această tendință. În mod similar, comisarul pentru drepturile omului al Ucrainei, Lyudmila Denisova, a anunțat că un sfert dintre ucraineni se află într-o stare de mizerie. Iar războiul precipită mișcarea cu pentru această iarnă un risc de hrană, lipsă de energie și mortalitate legate de malnutriție și frig. Se profilează o tragedie.
Emigrare în masă, evadare din iadul ucrainean
Întreaga presă, de toate convingerile, de la La Croix la Lutte Ouvrière, de la Le Monde la Figaro în Franța, împărtășește teribilul raport al unei țări care și-a pierdut un sfert din populație în treizeci de ani. Iar războiul sporește acest fenomen de depopulare. Din cele 41 de milioane anunțate înainte de război, țara ar avea mai puțin de 37 de milioane de locuitori. Erau 51 de milioane la momentul independenței. Prin urmare, această prăbușire este atribuită în mare parte politicilor ucrainene și faptului războiului de șase luni. Numai numeroase decizii politice au accelerat această emigrare masivă. Cateva exemple.
Lutte Ouvrière notează șomajul în masă, dezindustrializarea masivă, căutarea de muncă în Polonia, Rusia sau Europa de Vest. Zelensky a susținut că 10 milioane de oameni trăiau sub pragul sărăciei, provocând această emigrare economică. Partidul tocmai a ratificat pe 17 august legea 5371 de desființare a drepturilor lucrătorilor din companiile cu mai puțin de 250 de salariați: desființarea contractelor colective printre altele. Uităm să spunem că Zelensky a distrus rămășițele protecției muncitorilor din epoca sovietică în numele liberalismului. A autorizat cedarea pământurilor către străini, cerute de puterile străine. Cine a spus că există colonizatori care să-și însuşească pământul? Războiul pământurilor fertile a început și acolo cu exploatarea muncitorilor, confiscarea pământului, deposedarea și pierderea veniturilor de subzistență dintr-o economie de turmă. ONUavertizând asupra consecințelor acestei depopulări masive. Factorul demografic fiind decisiv pentru dezvoltarea economică: investiția, forța de muncă, consumul, depopularea accelerează colapsul economic, de unde și certitudinea falimentului descrisă de toți observatorii economici internaționali.
Certitudinea falimentului cataclismic
Deja foarte fragile, Banca Mondială, FMI, Coface, Fitch, Standard & Poors , Moody’stoate bancnotele emise cu previziuni de faliment pe termen scurt. PIB-ul se va înjumătăți până la sfârșitul anului 2022, războiul fiind o nebunie distructivă pură. Ucraina trăiește cu ajutorul unui ajutor internațional estimat în prezent la aproximativ 85 de miliarde. Dar cum rămâne cu situația economică? Finanțarea actuală este estimată la 5 miliarde pe lună pe care economia ucraineană nu le mai produce. Chiar și economiștii locali, Volodymyr Vakhitov, economist la Școala de Economie din Kiev, explică că ajutorul extern ajută la evitarea falimentului. Cele mai delirante, acestea sunt țări ale căror economii sunt, de asemenea, foarte îndatorate și unde o parte din ce în ce mai mare a populației cade în sărăcie care vine să susțină un stat ucrainean devastat. Statele Unite dau 43 de miliarde, Franta ar fi dat 2 miliarde etc.în La Croix : „ Efectul actual al războiului este de a amplifica flagelul corupției în Ucraina, deoarece a contribuit la întărirea rețelelor criminale și a economiei gri și la destabilizarea structurilor de combatere a criminalității. La ce ne jucăm, dacă nu creăm mizerie în Ucraina și în curând acasă?
Instituțiile financiare descriu o țară ruinată, fără activitate, incapabilă de a produce veniturile fiscale esențiale, parazitată de corupția masivă și endemică care datează cu mult înainte de război. Datoria externă explodează, ajungând la 130 de miliarde. Inflația va fi de cel puțin 20% pe parcursul anului de război, nesustenabilă pentru populații. Notele acestor organizații financiare menționează, de exemplu, un mediu de afaceri în strânsoarea corupției, inclusiv sistemul judiciar, monopoluri oligarhice dăunătoare și servicii publice ineficiente. Și războiul crește puterea acestor corupători într-un stat și mai puțin organizat. Astăzi, deținătorii de obligațiuni ucraineni amână plata dobânzilor datoriei. Dar pentru cât timp? Pentru că notele economice subliniază că nu există speranță, mai ales dacă războiul durează. Țara este deci în mod obiectiv falimentară. Fiecare lună de război este un dezastru uman și economic. Acestea sunt analizele comune ale celor trei instituții: Moody’s, Fitch și Standard & Poors.
Un partid politic guvernamental în declin, chiar înainte de război
Uităm prea mult să analizăm „trădările” succesive ale guvernului Zelensky, între promisiunile sale electorale și realitatea deciziilor care au provocat o erodare masivă a încrederii ucrainenilor. Războiul este atunci o goană cinică, care nu este imposibil de imaginat că servește, pe termen foarte scurt, ambițiilor politice ale unui partid care este în mare măsură respins de opinia publică. În timp ce a promis să lupte împotriva corupției, nu s-a făcut nimic. Agenția internațională Transparency International, specialist în corupție, ocupă Ucraina pe locul 122 în 2021din 180 de țări, cu 32 de puncte pe o scară de la 0 la 100. Rețineți că 0 indică faptul că corupția înlocuiește statul de drept. Cu 32, scorul este elocvent. Război sau fără război, țara este martirizată de câteva zeci de familii oligarhice care vampirizează întreaga economie în beneficiul lor. Și doar pentru că Rusia este atât de prost clasată nu înseamnă că subiectul nu există.
Urgența unei conferințe internaționale pentru pace în Europa
Războiul trebuie oprit, pentru că poporul ucrainean și copiii lor trăiesc de treizeci de ani un martiriu, care nu face decât să se înrăutățească. Este de datoria oamenilor păcii să ceară încetarea războiului, iar Zelensky are puterea de a face acest lucru cu ajutorul țărilor europene. Cu excepția faptului că suntem în această escaladare a urii, în această nebunie distructivă împotriva rușilor, cu toții trebuie să cerem pace. Și este la latitudinea populațiilor să decidă liber dacă vor fi rusofone sau ucrainene, ruse sau ucrainene, polone sau chiar maghiare. Popoarele sunt libere, nu reprezentanții care pretind că își impun punctele de vedere. Că naționaliștii ucraineni, de altfel o minoritate în țară, acceptă verdictul libertății urnelor pentru a ști dacă națiunea ucraineană este o ficțiune sau o realitate trăită și dorită de populații. Trebuie să sprijinim încetarea luptelor, să cerem referendumuri de autodeterminare a populațiilor din Oblastele lor, sub egida instituțiilor internaționale și să acceptăm cu toții verdictul cu loialitate. Zilele lorzilor feudali care decideau că acesta este al meu s-au încheiat. Să fim cu adevărat demni de valorile occidentale de libertate și suveranitate a poporului.
Trebuie, așadar, să susținem apelul la pace al administratorului PNUD , Achim Steiner, când a spus că: „ Războiul din Ucraina provoacă suferințe umane inimaginabile, cu pierderea tragică de vieți omenești și strămutarea a milioane de oameni. Și este indispensabil: „ Pentru a evita noi suferințe, noi distrugeri și mai multe sărăciri, este nevoie de pace acum ”. La mine, împărtășesc diagnosticul lui, care îi face vinovați pe liderii noștri, care ascund situația pentru a ne închide într-o logică a războiului mortal: „ Un declin economic alarmant, precum și suferința și greutățile pe care le va aduce unei populații deja traumatizate, trebuie acum scoase la lumină. Mai este timp pentru a rectifica această traiectorie întunecată ”.
Acesta este motivul pentru care nu sunt total de acord cu președintele Macron. În plus, Parlamentul nostru are o datorie de pace și un apel la ordine: națiunea franceză nu vrea război. Fără a consulta Parlamentul, președintele Macron devine foarte personal, zi de zi, solidar responsabil pentru martiriul ucrainenilor, din fanatism anti-rus, poate din interes economic, pentru că manevre sordide vor urma inevitabilul faliment al acestei țări în care prădătorii vor nu lipsește să împartă rămășițele. Da, valorile noastre sunt încălcate atunci când promovăm și menținem războiul aici în Europa. Acest cinism este nedemn și, din păcate, mulți dintre contemporanii noștri din Africa, America de Sud și Asia nu sunt păcăliți de această neglijență morală a Occidentului și a Franței, ceea ce explică şi respingerea actuală a ţărilor africane în treacăt. Da, liderii noștri devin călăii Ucrainei perpetuând un război absurd ai cărui lideri sunt acolo: liderii occidentali, oligarhiile ucrainene și rușii.
Eseist, cercetător și fondator al Institut de Recherches de Philosophie Contemporaine, Pierre-Antoine Pontoizeau a publicat în special lucrări despre teoria comunicării, teoria organizațiilor, teoria limbajului politic și filosofia matematicii.
sursa
https://www.francesoir.fr/opinions-tribunes/arretons-le-martyr-des-ukrainiens-l-urgence-d-une-conference-pour-la-paix
Arrêtons le martyr des Ukrainiens: l’urgence d’une conférence pour la paix en Europe
Auteur(s)
Pierre-Antoine Pontoizeau, pour FranceSoir
Publié le 03 septembre 2022 – 10:45
OK. Sunt de acord să părăsim UE dar după ce facem? Sunt convins că eventuale sancțiuni ale Occidentului ne vor canibaliza. Resurse avem slavă Domnului, dar nu mai avem români care să simtă și să trăiască românește.
Am fost adusi in situatia de a nu mai avea nimic de pierdut.
Cu exceptia unei paturi privilegiate de mafioti, ceilalti nu mai au nimic.
Aud mereu sloganul roexit .Concret care ar fi avantajele si dezavantajele unei asemenea decizii ipotetice ? Poate cineva sa faca o sinteza , sau vorbim sa ne aflam intreaba .
Ai dori o analiza a fantasmelor lui Miss Piggy?
Asa sa ne-ajute Dumnezeu !!!
caroline gunderodeSeptember 2, 2022 at 5:29 pm
BRAVOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!
ROMANI, IESITI IN STRADA SI URLATI ROEXIT, NUUUUUUU VA LASATI !!!
A VENIT MOMENTUL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reply
caroline gunderodeSeptember 2, 2022 at 7:29 pm
Asta ce-i ?
Nu pricepeti ca le tsatsaie curu de frica ca se rascoala lumea ???
Comisia Europeană avertizeaza: în lunile următoare, ar putea fi reintroduse masuri anti COVID-19
02/09/2022 GENERAL
https://www.nationalisti.ro/comisia-europeana-avertizeaza-in-lunile-urmatoare-ar-putea-fi-reintroduse-masuri-anti-covid-19/?utm_source=webpushr&utm_medium=push&utm_campaign=134327
Si dronele alea, pentru cine credeti ca le-au cumparat ????????????????????????????????????????????
Eu nu ma pricep cum , dar trebuie iesit ramburs din UE !!!