caroline gunderode
627 aprobate

google.bex
caroline.gunderode@gmail.com
109.133.42.42
Despre Sergiu Cellak de la un analist stiintific de cea mai inalta factura :

„Sergiu Cellak a fost translatorul lui Ceaușescu, băgat pe gât de Securitate, iar Ceaușescu (de prea multe ori fentat de această instituție) l-a acceptat, în loc să-și ia un etnic român ca translator, persoană care cunoștea toate discuțiile foarte secrete pe care Ceaușescu le avea cu spațiul de limbă engleză, mai ales cu conducătorii SUA și Marii Britanii, cu care a avut colaborări potrivnice URSS-ului. În 1974, Ceaușescu a încheiat un acord secret cu SUA, prin care România demonta și livra în foarte mare secret, prin doi frați ai lui Ceaușescu, armamentul pe care îl primea de la sovietici.
Desecretizarea acestei informații a făcut-o marele istoric Larry L. Watts în cartea „Ferește-mă doamne de prieteni… Războiul ascuns al blocului sovietic împotriva României”. Larry L. Watts a fost consilier al SUA în România (1992-2009), șef al comisiei de reformarea serviciilor secrete românești, col. în CIA.

Ceaușescu l-a schimbat, dar târziu, când a simțit că nu este loial, iar Cellak a îngroșat rândurile grupului opoziționist ocrotit de Securitate, condus de Vasile Patilineț, iar după asasinarea acestuia de către KGB, de Ion Iliescu. În 22 decembrie 1989 a fost numit ministru de Externe în primul guvern Petre Roman. După divorțul temporar al lui Iliescu de Securitate, fiind omul Securității, Cellak a fost schimbat.”