Despărțirea de Monica Macovei!

În ordinea preferințelor mele, Monica Macovei ar fi fost pe locul 2-3. Textul de mai jos, dacă este adevărat, trimis pe blog de colegul TOADER, o scoate de pe lista mea pe d-na Macovei. Aștept confirmări sau infirmări din partea cititorilor.

D-na Macovei trebuie privita asa cum este acum – un exemplu de profesionalism – dar si asa cum a trecut prin viata, chiar daca ulterior si-a dat seama de greselile facute :

– La 30 iulie 1992, Monica Macovei a plecat la Budapesta cu o bursă a Fundaţiei Soroş pentru perfecţionarea pregătirii sale în specialitate profesională, se scrie în fişa de apreciere a anului 1992. A facut un master la Universitatea Central Europeană din Budapesta (1992-1993). – Iar asta spune multe.

– D-na Monica Macovei este cea care a deschis cutia Pandorei in viata politica romaneasca prin desfiintarea SIPA – dupa parerea mea singurul serviciu de informatii cu o activitate reala pentru societatea romaneasca pt ca spre deosebire de alte servicii acesta (SIPA) isi lua informatiile din mediul penitenciar – deci dintr-un mediu 100% infractional – cu efecte juridice imediate in demantelarea si desfiintarea retelelor de infractori prin folosirea datelor stranse de la puscariasi.

– D-na Macovei a sustinut prin APADOR-CH ca “drepturile omului” nu permit ascultarea infractiunilor pe care le initiau, pregateau si gestionau detinutii din penitenciare, ca nu este nevoie sa se cunoasca retelele pe care si le pregateau infractorii prin racolarea de noi membrii dintre colegii de camera, ca nu este necesar sa se valorifice o baza de date infractionala pe care justitia o avea direct de la sursa.

– D-na macovei a sustinut si obtinut ca detinutii au dreptul sa nu iasa la munca in folosul societatii si a desfiintat toate centrele de munca din penitenciare – de atunci detinutii fac ce vor cu muschii lor – noi insa platim “cazarea” lor in penitenciare in loc sa platim din impozite invatamantul, sanatatea, pensiile. Alta data la noi, dar si in tarile civilizate, detinutii se autointretineau, aveau gradina si zoo proprii, fabrici de mobila, prefabricate, construiau strazi, intretineau si lucrau la caile ferate etc etc.
– Multumita d-nei Macovei azi platim totul la costuri inzecite catre “firme specializate” – detinutii isi lucreaza “muschii” in penitenciar.

– Din momentul desfiintarii SIPA informatiile din penitenciare nu s-au mai folosit in scop juridic – ele au devenit subiect de troc politic (de aceea si “bataia” pe locul de ministru al Justitiei ) troc politic care functiona simplu – am aflat ca tu,politician, ai avut relatii cu clanul “Pacala” … de maine faci cum zic eu sau ajungi la zdup – iar partidu’ te apara in Parlament de orice atac al Parchetului (ceea ce se vede si acum…)

Astazi d-na Monica Macovei este un profesionist desavarsit – dar ce facem cu trecutul si cu problemele induse de atat timp in societate ?