Populația albă din America s-a micșorat pentru prima dată în istoria SUA, arată datele recensământului

12 august 2021 Actualizat: 13 august 2021
mai mare mai mic

Rezultatele recensământului din 2020 arată că populația albă totală din Statele Unite a scăzut pentru prima dată în istoria SUA, potrivit datelor publicate de Biroul de recensământ pe 12 august.

Ponderea populației albe a scăzut la 57,8% (191,697,647) în 2020 de la 63,7% (196,817,552) cu un deceniu înainte, arată datele. În California, hispanicii au devenit cel mai mare grup rasial sau etnic, crescând la 39,4 la sută de la 37,6 la sută în deceniul precedent, în timp ce populația albă a scăzut la 34,7 la sută de la 40,1 la sută.

Au existat, de asemenea, creșteri semnificative în rândul persoanelor care se identifică ca multiracial, hispanic și asiatic, determinând o mare parte a creșterii populației de-a lungul deceniului. Persoanele care se identifică ca multiraciale au crescut cu 276 la sută, la 33,8 milioane în 2020 de la 9 milioane în 2010.

Cele mai mari câștiguri au fost în rândul hispanilor, care acum reprezintă 18,7% din populație, arată datele.

În general, populația SUA a crescut cu doar 7,4% în deceniul precedent, care este a doua cea mai lentă creștere înregistrată, potrivit datelor recensământului. Populația a crescut la 331,4 milioane în 2020 de la aproximativ 308,7 milioane în 2010. Numai decada care a cuprins anii 1930 – când s-a produs Marea Depresiune – a avut o rată de creștere mai lentă.

Epidemia de opioide și ratele mai scăzute ale natalității printre milenii albi au accelerat declinul populației albe, a declarat William Frey, de la Brookings Institution, într-un interviu acordat de Washington Post .

Biroul a menționat, de asemenea, că pe măsură ce suburbiile și orașele au continuat să crească, depopularea rurală a crescut în deceniul respectiv.

New York a rămas cel mai mare oraș din SUA, înregistrând un câștig de populație de 7,7%. Printre cele mai mari 10 orașe ale țării, Phoenix a înregistrat cel mai mare câștig procentual – 11,2% – în deceniul trecut.

În ansamblu, datele arată că New York, Los Angeles, Chicago, Houston și Phoenix sunt cele mai mari cinci orașe din Statele Unite.

Buckeye, o suburbie a orașului Phoenix, și-a văzut creșterea populației cu aproape 80% pentru a conduce națiunea. Și The Villages, o comunitate de pensionari din Florida, este zona de metrou cu cea mai rapidă creștere din țară, arată datele recensământului.

„Creșterea populației în acest deceniu a fost aproape în întregime în zonele metropolitane”, a declarat Marc Perry, demograf senior la Biroul de recensământ al SUA, într-o declarație adresată presei. „Texasul este un bun exemplu în acest sens, în care părți din zonele metropolitane Houston, San Antonio, Austin, Dallas – Fort Worth, Midland și Odessa au înregistrat o creștere a populației, în timp ce multe dintre celelalte județe ale statului au înregistrat scăderi ale populației”.

Datele, care oferă detalii demografice și rasiale ale fiecărei comunități până la nivelul blocului, au sosit luni mai târziu decât se aștepta inițial, după ce recensământul a durat mai mult pentru a fi finalizat din cauza pandemiei COVID-19. Întârzierea a forțat unele state să meargă în instanță pentru a amâna termenele de redistribuire.

Statele folosesc datele pentru a redesena liniile de district pentru Camera Reprezentanților SUA după fiecare recensământ decenal, pe baza locului în care locuiesc acum oamenii.

Reuters a contribuit la acest raport.

Jack Phillips

Jack Phillips
REPORTER SENIOR
Jack Phillips este reporter la The Epoch Times cu sediul în New York.