Decizie finală

Am constatat că pentru mulți cititori grăbiți ai acestui blog faptul că am dat găzduire opiniilor exprimate de mulți „daciști” a fost considerat ca un semn că aș fi de acord cu aceste opinii.

Pe de altă parte, „daciștii” au înțeles și ei greșit transparența acestui blog. În loc să se producă cu argumente judicioase sau măcar cât de cât gândite înainte de a fi puse pe blog, au invadat spațiul cu absurdități care jignesc bunul simț și minima informare obligatorie pentru cine iese în public cu păreri și idei.

Culmea inadecvării imbecile mi s-a părut părerea, repetată la mai mulți „autori”, cum ccă nu există nicio deosebire între Stalin și Traian, între imperialismul țarist/sovietic și cel roman. La început am reacționat ca între oameni de bună credință și am cerut lista țarilor de origine cecenă, uigură sau româneasă! Apoi am început să le dau dreptate celor care văd în brusca pasiune pentru daci o manevră anti-românească.

Cum eu însumi, de când mă știu, am avut un plus de simpatie pentru daci, nu cad în greșeala de a-i eticheta pe toți „daciștii” că ar fi KGBiști sau agenți ai anti-românismului „fără frontiere”! Cei mai mulți sunt victime ale propriei ignoranțe, ale faptului că niciodată nu au studiat temeinic istoria noastră… Un om serios, când se află în această situație – ignoranța!, stă deoparte și este atent la părerea specialiștilor. Și așa procedează sute și mii de internauți! Nu toți însă!

O mână de activi forumiști chitiți pe ideea anti-latină, din motive variate probabil, la unii nelipsind motivarea ticăloasă, au dat năvală pe blog! Am constatat că nu-i interesează argumentele preopinenților, că se întrec în invective și scenarii tembele, fără niciun control!

Nu mai putem co-abita! Au refuzat co-laborarea, con-lucrarea! Nu au nevoie de părerea mea, de părerea altor specialiști, a unor persoane care au scris cărți serioase despre daci, despre antichitatea noastră geto-dacică, chiar și mai veche! Punem punct ideii de a respecta necondiționat vechiul dicton latin AUDIATUR ET ALTERA PARS… Altera Pars nu e dispusă să asculte și să ia în seamă pe nimeni! Își este sieși suficientă! Drept care nu mai au nicio nevoie de găzduirea noastră.

Vom oferi în continuare spațiul nostru pentru corecta și normala, fireasca nevoie de valorificare și cinstire a moștenirii pe care ne-au lăsat-o „părinții din părinți”! Dezbaterea, disputa de idei rămâne la ea acasă în continuare, dar numai între persoane care prin intervența lor dovedesc că sunt la ei acasă pe terenul istoriei și culturii noastre.

Nu voi mai găzdui nici intervenții anonime cu caracter defetist, critic la adresa neamului românesc. Bunul simț te obligă să nu cârtești față de Patrie și Neam dacă nu ai făcut nimic pentru ai tăi! A confunda clasa politică cu neamul românesc, și guvernul cu statul român, este un semn de imbecilitate, de puținătate a minții și fragilitate a conștiinței civice. Unor astfel de com-patrioți infantili nu le mai oferim ocazia de a se simți importanți! De a și-o lua în cap!, mai simplu spus.

Lipsa de respect pentru cel care știe mai multe decât tine este deplorabilă la orice persoană. Este inadmisibilă în lumea românească la care au visat Petre Țuțea și Nae Ionescu. De ce n-am visa și noi?

Doamne, ajută!

 

ion coja