PNDC, partidul pe ale cărui liste se află o bună parte dintre candidații selecționați prin proiectul LISTA NAȚIONALĂ, nu va depune liste de candidați în Transilvania, adică în județele în care UDMR are candidați. Actuala lege electorală, care prevede desemnarea din primul tur a câștigătorilor, a fost modificată în acest sens pentru a spori șansele de succes ale UDMR, ale candidaților maghiari. Există pericolul ca UDMR să câștige chiar și acolo unde maghiarii reprezintă doar 10-15% din populația localității sau a județului! Cu atât mai mult acolo unde sunt mai mulți de 15%!

      Șansele oricărui candidat udemerist, maghiar, cresc cu cât sunt mai mulți candidații români pentru aceeași funcție. Alegătorii români vor vota fiecare cu un partid sau altul, voturile românești se vor disipa, se vor împărți la 6-7 candidați, în timp ce voturile maghiarilor vor merge în bloc pentru candidatul maghiar! Este foarte probabil ca un candidat care va întruni 15% din voturi să câștige alegerile! Atât este de tembelă legea electorală!

Numai că nu este vorba de tembelismul partidelor parlamentare care au acceptat această modificare a legii electorale. Ci este vorba de un act de trădare a intereselor elementare românești! Trădare evidentă! Săvârșită prin șantajarea sau cumpărarea parlamentarilor români, a guvernanților, a președintelui Țării.

Facem apel la partidele politice, la organizațiile județene ale acestor partide, să analizeze cu toată maturitatea situația existentă acolo unde UDMR are candidați și șanse de a obține 10-15% din voturi: oameni buni, înțelegeți-vă între voi pe plan local, indiferent din ce partid sunteți, orientați-vă și decideți-vă la o singură candidatură din partea tuturor partidelor ne-maghiare. Veniți dinaintea alegătorilor cu un singur candidat la funcția de primar sau de președinte al Consiliului județean. Depuneți câte liste vreți pentru funcția de consilieri, locuri care se atribuie după procentul obținut de fiecare partid. La consilieri nu există riscul ca majoritatea să piardă, iar minoritatea maghiară să-și impună mai mulți consilieri decât cei la care au dreptul prin respectarea principiului reprezentării proporționale. Numai așa poate fi dejucată manevra ticăloasă a UDMR-ului!

Fac apel la liderii locali ai partidelor să explice năucilor de la centru de ce este nevoie ca în Transilvania să colaboreze toate partidele pentru a stopa diversiunea udemeristă care, dacă reușește, riscă să transforme Transilvania într-un teritoriu administrat de primari udemeriști, maghiari șovini, înrăiți împotriva a tot ce este românesc! Așa cum au dovedit-o deja până acum acolo unde au fost aleși primari maghiari!

PNDC a propus candidați proprii numai la Sibiu, pentru primăria municipiului, considerând că pentru Sibiu avem un candidat care, dintre toți candidații anunțați, este singurul capabil să-l înfrunte și să-l învingă pe actualul primar, Johannes. Minoritarul Johannes, votat de români cu speranța că va călca pe urmele sașilor care au edificat și au administrat cândva Sibiul, s-a dovedit că nu mai este sas decât cu numele! Atât el, cât și președintele Consiliului județean, au făcut de rușine numele de sas, de german, de neamț! Au dezamăgit electoratul din Sibiu, au înșelat așteptările românilor care, cu generozitate, au uitat de orice alt considerent și au crezut că prin votul lor promovează în fruntea comunității sibiene valoarea și meritul. Au acceptat să-și dea votul unor minoritari, gândind că este vorba de o minoritate, cea germană, care a adus multe servicii pentru România!

Din păcate, Johannes și ai săi au învățat mult prea repede cum să mintă, cum să fure, cum să se constituie într-o echipă de mafioți, după modelul udemerist, al partidelor parlamentare.

Așadar, dacă partidele ne-maghiare, majoritar românești, nu vor adopta o tactică electorală potrivită, care să zădărnicească diversiunea udemeristă, la alegerile din iunie se va produce un veritabil cataclism politic în Transilvania. Încă mai poate fi evitat!

 

 

Ion Coja

 București, 27 aprilie 2012