.Text preluat de pe site, unde a apărut la Comentarii

 

*

Explicații complete privind negoțul cu copii al Johannului

religia ortodoxă n-a fost creată de ei, ci ei s-au folosit de creștinism pentru a demola imperiul roman, și a pune mîna pe putere.

una din marile minciuni cu care am fost îndoctrinați este că Iisus a fost evreu. Fals total. Nici Maria n-a fost evreică și nici apostolii lui n-au fost evrei. Au fost aramiți, descendenții fenicienilor cananiți. Numele lor nu sînt nume evreiești. Nu apar în vechiul testament ci doar brusc în noul testament. Evreii sadea nu-l recunosc pe Iisus și nici cartea de căpătîi a creștinilor, Noul Testament.

am atras de multe ori atenția că numele Maria nu are nici-o legătură cu evreii. Nu există în vechiul testament. El apare la cananiți, Mariamne, care sînt alceva decît evreii. Numele are legătură cu cuvîntul mare, atît ca substantiv cît și ca adjectiv. ”De la marea cea mare”.

iar dacă au fost și evrei care s-au convertit la creștism, cum ar fi exemplul clasic al Sf Paul sau Pavel, care s-a numit Saul, și că mai tîrziu aceștia au pus mîna pe imperiul roman cu ajutorul creștinismului, este cu totul altceva, dar nu ei au creat religia creștină. Ea a aparținut cananiților, descendenții tracilor fenicieni, care n-au fost decît coloniști în Fenicia, plecați din Focia, astăzi Grecia. Tot lor le-a aprținut și scrierea care a stat la baza scrierilor: grecească și latină de mai tîrziu. Scrierea lor nu are nici-o legătură cu scrierile semite, mai mult evreii au preluat scrierea feniciană a cananiților, numită aramaic, și au adaptat-o în limba lor. Mai tîrziu au modificat grafemele ajungînd la scrierea pătrățoasă pe care o cunoaștem în zilele noastre. Limba și scrierea aramamică a fost lingua franca și limba de cancelarie în Orientul Mijlociu pentru o perioadă foarte lungă de timp, din nordul Africii pînă la porțile Indiei. Inclusiv imperiul persan a adoptat-o ca limbă de cancelarie.

dacă limbile aramaică și ebraică ar fi surori așa cum susține lumea academică controlată de ei, textele antice ar trebui să reprezinte o singură limbă. Din păcate e vorba de două limbi diferite care au folosit același alfabet pentru scriere. Textele aramaice se citesc în limba aramaică, iar textele evreiești se citesc în limba ebraică. E cum la noi s-a folosit scrierea chirilică la texte românești, la fel ca la bulgari, sîrbi și ruși, dar limbile sînt diferite, scrierile folosind doar un singur alfabet, dar asta nu înseamnă că limbile pomenite ar fi surori.

evreii numai au furat de peste tot și au adaptat la cerințele și intențiile lor pentru a pune mîna pe putere. Ei au fost sclavi în antichitate la egipteni, babilonieni, asirieni, perși, romani, mii de ani. Ce fac ei de-o vreme-ncoace nu fac decît să se răzbune pentru sclavia pe care au trăit-o în vremuri antice în Irac, Siria, Libia, Palestina, Afganistan și desigur împotriva creștinilor, pentru persecuțiile și genocidurile provocate de creștini, lucrînd puternic la Europa așa cum vede toată lumea deja, folosindu-se de implantul mulsuman care e în conflict cu lumea creștină, pentru a o distruge. Scopul lor e de a distruge atît lumea musulmană cît și lumea creștină. Cînd doi se bat al treilea cîștigă. În rest vor să amestece rasele între ele ca-n eprubetă și numai ei să rămînă rasă pură și-aleasă, aleasă ca viță și aleasă de Dumnezeu, iar împărăția să fie numai a lor.

istoria evreilor e mult mai complicată decît vrem noi s-o simplificăm.

un iudeu afirma că: omul fără religie e ca peștele fără bicicletă, adică n-ar avea nevoie de religie, precum peștele n-are nevoie de bicicletă. Nu știu dacă religia e tot una cu bicicleta, iar omul fără credință înoată precum peștele la-ntîmplare în toate direcțiile. Iar aici nu trebuie să uităm că-ntre religie și credință e o mare diferență. Din cauza asta Mircea Eliade și-a intitulat, nu întîmplător, cartea lui: Istoria credințelor și ideilor religioase. Altfel i-ar fi spus simplu doar Istoria Religiilor. Și una de-a mea: omul are nevoie de credință precum peștele de apă. N-ar putea trăi fără ea așa cum peștele nu poate trăi fără apă.

nu știu dacă trebuia sau nu să trimit comentariul ăsta și nici cît vei fi de acord cu mine sau nu, dar asta e altă problemă! De obicei produce multe conflicte.

less