Stimate domnule Profesor,

Ma adresez dumneavoastra, dar si Grupului 2016, ale carui propuneri le asteptam cu nerabdare. Pana ce vor veni, doresc sa postez pe blogul ioncoja.ro un articol care, cred eu, este plin de invataminte pentru orice actiune, miscare, grup, asociatie care doreste sa cunoasca succesul.

De ce a invins Claus Johannis?

Ultima mea carte aparuta de curand, este un roman istoric cu multe personaje reale, precum Parintele Arsenie, Corneliu Zelea Codreanu, Petrache Lupu sau Carol al II-lea. O asemena tentativa, care a avut ca rezultat o carte de 494 de pagini nu ai voie s-o scrii dupa ureche. A fost nevoie de o documentare pe masura, pe care am fost obligat s-o fac aproape exclusiv pe internet. Cercetand cam tot ce mi-a putut oferi internetul despre Miscarea Legionara, am avut o revelatie. Am descoperit de ce Miscarea Legionara a fost prigonita de toate fortele reactionare din jurul ei, precum camarila lui Carol al II-lea, comunistii, liberalii si taranistii, Germania, Uniunea Sovietica si Anglia, Hitler si Stalin, de vreo 20 de guverne perindate pe la putere in perioada dintre cele doua razboaie mondiale si inca de multi altii, in frunte cu Oculta Mondiala.

Cauza prigoanei neincetate, care continua si azi, a fost aceea ca Corneliu Zelea Codreanu a facut o exceptionala descoperire, care are azi o importanta capitala. El a conceput o doctrina si un sistem de organizare imbatabil, victorios in orice fel de confruntare, cu orice si cu oricine. Aceasta descoperire, pe care el a aplicat-o in organizarea cuiburilor, a cetatuilor legionare si a Fratiilor de Cruce, a facut ca din 1927 pana in 1938, anul in care Codreanu a fost asasinat miseleste de dusmanii sai, Legiunea sa ajunga la un milion de membri. Puterea lor insa nu a constat numai in numar, ci mai ales in spiritul de jertfa, in organizarea perfecta, in disciplina de fier, dar autoimpusa de fiecare legionar in parte. Aceasta organizare i-a facut galbeni de invidie pe rusi. Un prizonier roman legionar (Aurelian Gulan) povesteste in amintirile lui ca rusii au intocmit dosare fiecarui prizonier. La interogatoriile care au avut loc, la soldatii sau ofiterii obisnuiti, participau unul, doi sau trei comisari. Cand cel interogat era legionar, comisia de politruci, cu caiete si creioane bine ascutite ca sa ia notite, ajungea si la 120 de persoane. Rusii au dorit cu orice pret sa afle secretul prin care legiunea a educat asemenea caractere, dar n-au reusit. Daca-l aflau si mai ales, daca ar fi fost in stare sa-l aplice, ar fi devenit de departe puterea mondiala a lumii pentru totdeauna.

In carte am demonstrat amanuntit superioritatea doctrinei legionare asupra oricarei alte doctrine, pretinzand ca este o doctrina victorioasa, de neoprit. Nimeni nu i se poate opune, daca ea este aplicata consecvent si in spiritul pe care Codreanu l-a imprimat Legiunii sale.

Ca sa dovedesc adevarul celor de mai sus, fac o analiza a candidatilor Ponta si Claus Johannis, prin prisma doctrinei legionare. Ca sa nu ma intind pe vreo suta de pagini, voi lua din „Carticica sefului de cuib“ cateva reguli de comportare legionara, pe care Codreanu le numeste „Legi“ (Carticica se gaseste in internet gratuit pe mai multe site-uri legionare, nu ezitati s-o cititi, este foarte asemanatoare cu evanghelia si este baza doctrinei legionare):

1) Legea muncii: munceşte. Munceşte în fiecare zi. Munceşte cu drag. Răsplata muncii să-ţi fie nu câştigul, ci mulţumirea că ai pus o cărămidă la înălţarea Legiunii şi la înflorirea României.

Ponta: un smecheras de Bucuresti, care n-a fost in stare sa-si faca lucrarea de doctorat fara sa se infrupte cu nerusinare din munca altora, prezentata apoi ca efort propriu.

Johannis: Om muncitor, caruia ii place „lucrul bine facut“, adica dus pana la capat. A facut din Sibiu un oras infloritor, la nivel european, cu locuri de munca berechet, cu firme serioase, care au venit PENTRU EL la Sibiu, fiinca le-a garantat rezolvarea actelor fara birocratie si fara ciubucareala. Nu trebuie nici o alta dovada, afara de faptul ca sibienii au votat „Johannis“ in proportie covarsitoare.

2) Legea educaţiei: trebuie să devii altul. Un erou. În cuib fă-ţi toată şcoala. Cunoaşte bine legiunea.

Ponta: Ii lipsesc cei 7 ani de-acasa. Needucat, mojic, fudul, imatur. A dus o campanie josnica impotriva lui Johannis. Pana acolo a mers cu mojicia, incat a ajuns sa-i reproseze lui Johannis ca nu are copii. Deci, in conceptia lui Ponta, o familie de tigani care are 12 copii si-i trimite la furat pe strazile Parisului, e mai presus decat o familie cinstita, careia Dumnezeu nu i-a dat copii.

Johannis este un om educat, nu s-a coborat nici o clipa la nivelul submediocru al adversarului. Nu s-a amestecat in troaca porcilor, ramanand curat si demn.

3) Legea tăcerii: vorbeşte puţin. Vorbeşte ce trebuie. Vorbeşte cât trebuie. Oratoria ta este oratoria faptei. Tu făptuieşte; lasă pe alţii să vorbească.

Aici nu am de adaugat nici un cuvant!

4) Legea onoarei: mergi numai pe căile indicate de onoare. Luptă, nu fi niciodată mişel. Lasă pentru alţii căile infamiei. Decât să învingi printr-o infamie, mai bine să cazi luptând pe drumul onoarei.

Cand ziaristii l-au intrebat pe Johannis de ce nu raspunde josnicilor emanate din radurile adverse, Johannis a raspuns ca nu vrea sa fie la randul lui badaran (imi scapa acum cuvantul exact). „Mai bine pierd“, a spus el in incheiere.

5) Legea disciplinei: fii disciplinat legionar, căci numai aşa vei învinge. Urmează-ţi şeful şi la bine şi la greu.

De mic copil am fost fascinat in Sighisoara de ordinea care domnea la inmormatarile sasesti, total opuse debandadei si vaicarelilor de la romani. Sasii mergeau in tacere in urma sicriului, doi cate doi, in coloana, ca sa poata trece chiar si un autobuz pe langa ei. Johannis sas fiind, e clar ascendentul lui si din punct de vedere al disciplinei.

6) Legea ajutorului reciproc: ajută-ţi fratele căzut în nenorocire. Nu-l lăsa.

Aici nu mai sunt sigur daca Johannis e mai tare decat Ponta. La sasi, simtul proprietatii este extrem de dezvoltat. De asta faptul ca Johannis are 6 case nu ma mira de loc. Nu are copii si s-a gandit sa-si faca un capital pentru batranete. E in psihologia lor sa fie strangatori! Cand a raspuns la alt atac suburban, ca de pe Groapa lui Ouatu, de-al lui Ponta, ca nu conduce o Dacie ci merge cu un BMW, Johannis a spus ca BMW-ul este al unui prieten, care i l-a dat sa-l foloseasca. A economisit astfel banii primariei sibiene, care altfel trebuia sa-i cumpere o Dacie. Deci Johannis este econom nu numai pe plan personal, ci si cu banii publici.

Victor Ponta in schimb, mai ales in perioadele prelectorale, e tentat sa fie foarte darnic cu pomenile. Numai ca Zelea Codreanu se referea la ajutorul dat aproapelui din ceea ce avea legionarul, nu sa dai din bugetul statului! Deci si aici se pare ca Iohannis conduce.

Prieteni, aceasta comportare demna a omului Claus Johannis, care a aplicat cumva instinctiv si nu la modul constient doctrina legionara, i-a adus victoria.

Imaginati-va acum 10 milioane de romani care au adoptat si care aplica strict in viata doctrina legionara. Atunci am ajunge cu adevarat la capacitatea de a infaptui visul legionar, atat de fericit exprimat de Ion Mota in testamentul lui: “Capitane, sa faci o tara ca soarele sfant de pe cer!”

 

Călin Kasper