CARTE ROMÂNEASCĂ pentru CREŞTEREA NEAMULUI ŞI A PATRIEI CINSTIRE
Chestiunea de căpetenie pentru istoria şi continuitatea de dezvoltare a acestei ţări este ca elementul românesc să rămâie cel determinant, ca el să dea tiparul acestei forme de stat, ca limba lui, înclinările lui oneste şi generoase, bunul lui simţ, c-un cuvînt geniul lui să rămâie şi pe viitor norma de dezvoltare a ţării şi să pătrundă pururea această dezvoltare. (Mihai Eminescu)
1.1. (1) Prin voia lui Dumnezeu şi prin jertfa părinţilor noştri, România este o ţară liberă, locuită şi stăpânită de oameni liberi.
(2) România este un stat naţional creştin, unitar, independent şi suveran, întemeiat pe respectul legilor şi al demnităţii umane.
(3) Teritoriul de stat al României este proprietatea inalienabilă şi indivizibilă a poporului român.
(4) Frontierele de stat ale României nu se pot modifica decât pentru a cuprinde un număr mai mare de etnici români.
(5) La data redactării şi însuşirii acestui text, teritoriul pe care se întinde România reprezintă numai o parte din teritoriul de stat la care are tot dreptul naţiunea română şi poporul român.
1.2. (1) Constituirea noastră, a românilor, într-un stat naţional, creştin, unitar, independent şi suveran, se justifică dinaintea lui Dumnezeu şi a întregii omeniri prin:
a. limba română, distinctă de toate celelalte graiuri, pe care o vorbim noi, cei ce ne numim români, iar unii străini ne numesc şi vlahi sau moldoveni;
b. teritoriul naţional, ce se întinde între valea Nistrului, valea Tisei, valea Dunării şi Marea Neagră, unde vieţuim din vremuri imemoriale ca unici autohtoni, mulţi români trăind însă şi în vecinătatea acestui spaţiu, tot ca autohtoni, noi românii fiind poporul cel mai vechi şi mai numeros din această parte a lumii;
c. istoria neamului nostru, istorie însufleţită de nădejdea şi nevoia de independenţă şi unitate naţională, pentru a căror dobândire şi salvgardare jertfa de sine nu a fost niciodată precupeţită;
d. cultura română, spirituală şi materială, expresie a capacităţii noastre creatoare;
e. religia creştină, împărtăşită de toţi românii, al cărei duh de iubire şi toleranţă a fost întotdeauna viu printre noi;
f. stilul de viaţă specific, felul nostru propriu, inconfundabil de a trăi atât solicitările istoriei, cât şi viaţa cotidiană, în societate şi în familie;
g. mentalitatea românească, a cărei păstrare şi specificare mai adâncă va fi hotărîtoare pentru viitorul neamului nostru ca neam distinct de toate celelalte, ca entitate etnică de sine stătătoare, demnă de a se constitui într-un stat naţional creştin unitar, independent şi suveran, întemeiat pe respectul legilor şi al demnităţii umane.
1.3. (1) Constituţia de faţă are menirea să ofere cetăţenilor României acele reguli, norme, instituţii şi structuri social-politice prin al căror respect statornic să-i fie asigurat României locul în lume de stat naţional, creştin, unitar, independent şi suveran, întemeiat pe respectul legilor şi al demnităţii umane.
1.4.(1) Constituţionalitatea textului de faţă este determinată de măsura în care legile, instituţiile, normele şi moravurile ce vor decurge din acest text nu aduc nici o scădere sau atingere României ca stat naţional creştin unitar, independent şi suveran, întemeiat pe respectul legilor şi al demnităţii umane.
1.5. (1) La acest text nu se vor admite, sub nici un motiv, modificări care slăbesc sau pun în discuţie ori în primejdie consacrarea, funcţionarea şi dăinuirea României ca stat naţional, creştin, unitar, independent şi suveran, întemeiat pe respectul legilor şi al demnităţii umane.
[…] Pentru Constituție: Constituția Creștină a României – Ion Coja […]
[…] Dl. Coja a purces la o continuare a demersului predecesorilor, singurul dupa stiinta mea limitata: Constituţia Creştină a României 1 – Ion Coja Text de Adrian.G. (sursa foto AICI) Emilian, 19 oct 2014, ceicunoi.wordpress.com. Facebook: […]
[…] Publicat de Ion Coja in Constituţia Creştină a României pe 09.07.2009 | 1 comentariu […]
diferentele mari de opini tonul arogant minia crestina a religiosilor care jicnesc pe toti cei care au alte opini limbajul si saracia argumentelor prezentate arata clar lipsa de informati si documentare temeinica ptr a evita aceste controverse care nu duc nicaeri Eminescu ne este de mare ajutor el spune ca totul tr Dacizat Romania tr sa revina la valorile si traditiile noastre originale ancestrale cultura dacica inseamna nu doar conectia cu trecutul indepartat al neamului nostru care inseamnalibertate demnitate mindrie curaj noblete sufleteasca bunatate blindete generozitate spirit de intrajutorare si sacrificiu ptr binele neamului caractere puternice o stare morala si spirituala inalta asemanatoare stramosilor nostri asa vedea Eminescu intoarcerea la neamul nostru Avem doua cai crestinismul si aservirea noastra ocupantilor vremelnici si valorilor religiei lor caarora ne inchinam azi ereziilor iudeo grecesti care ne inrobesc de sute de anii sau stamosii pe cine sacrificam…..
Si eu as vrea sa fim un popor crestin…dar..Iisus ii spune unui tanar bogat:”vinde averea ta,da o saracilor..dupa aceea vino si urmeaza-Mi”Matei 19-21
E conditia esentiala ca sa fii crestin…sa renunti la avere..
Numarul celor care au inteles acest lucru e infim..in intreaga crestinatate..ca si in randul romanilor…
Si nici nu putem prin constitutie sa-i obligam pe toti sau o majoritate din romani sa renunte la bunurile materiale.
Eu as pune in constitutia statul.ui crestin roman urmatorul paragraf:
Averea creatorilor si producatorilor de bunuri materiale si spirituale e binecuvantare divina;
= Averea vamesilor, fie ei bancheri,comercianti sau bugetari e furt;
= Averea juristilor si preotilor e blasfemie.
O observatie constructiva..Legea doar dispune ,fara sa justifice…sau sa comenteze..
E mai sus unul care delireaza despre Romania stat laic, despre ca sa ia masina timpului cui nu-i convine etc. etc. Sa imi spuna flecarul respectiv unde in Constitutia Romaniei scrie ca statul roman este laic?
Vreau si eu un paragraf din constitutie unde se scrie asta. Atrag atentia ca in Constitutia franceza scrie clar in preambul, articolul 2: la republique est un etat laique… Asta vreau sa vad si eu in Constitutia Romaniei actuale.
M-am saturat de toti trancaii care delireaza in tara asta pe orice tema. Ce-ar fi sa ia ei „masina timpului” si sa mearga inapoi sa traiasca cu „stramosul” lor pitecantrop si sa ne lase pe noi cu Dumnezeul nostru si cu Constitutia noastra crestina, care e o idee minunata.
Eu nu sunt adeptul ideii ca cel destept cedeaza, deoarece corolarul logic al acestei idei e ca tampiti ca ala de mai sus castiga mereu. Ceea ce in Romania se vede de la o posta. Cred ca a sosit momentul sa punem la punct toti mancatorii de ciuperci. In orice societate civilizata din istorie cel ce are ceva de spus se asigura mai intai ca stie ce spune, nu delireaza ca un idiot cum se intampla in aceasta tara devenita din nefericire o casa imensa de nebuni. Astept definitia statului laic din constitutia romaneasca actuala.
Unii nu vor sa admita ca toate sarbatorile crestine sint sarbatori pagane (paganus=taran) furate…”sa nu furi!” Biserica, poate mai putin cea ortodoxa, ar trebui mai intii sa’si recunoasca vinile.
Anul Nou a fost din totdeauna pe 1 martie si marca (re)invierea naturii. Fiind prea popular si astfel eclipsind o sarbatoare crestina l’au mutat la mama dracului pe 1 ianuarie, data ce nu inseamna nimic.
In jurul a ceea ce azi este Sf Ilie se mai tin, de cind pamintu’, nedei (ne deie) mai ales pe virful muntilor: Gaina, Cehlau, etc. Cf lui Gabriel Gheorghe νή Δία (Ne Dia), in elina a ajuns sa’nsemne; pe Zeus, in numele lui Zeus.
pt xyz: eu nu stiu cine ti-a cerut parerea! dar sa-ti spun niste lucruri care pt tine pot reprezenta noutati: daca ai sa mergi in timp (asa cum ne recomanzi de parca am fi in minoritate)ai sa descoperi ca toate lucrurile pozitive care au cristalizat constiinta noastra de neam au aparut in minastiri sau in biserici (primele tiparituri/manuscrise/opere de arta). mai mult, oamenii/romanii din trecut se stringeau in jurul Bisericii si al Credintei in vremuri de restriste. asa zisa inrobire despre care vorbesti nu exista dar pot spune ca va caracterizeaza pe voi ateii. nu stiu vre-un Domnitor Roman care sa nu fie si Crestin! bunul simt, harnicia, cumpaterea, dragostea de semeni si toate celelalte atribute ale Poporului Roman s-au nascut la sate ca baza a ivataturii Crestine. Ce poti sa ne spui despre omul asa zis modern si liber? are aceste calitati? eu cred ca nu, asa ca lasa-ne in „fanatismul” nostru si mergi in pace.
Romania trebuie sa ramina un stat laic. Punct. Cui nu-i convine, sa ia masina timpului si sa se duca unde vrea el. Religia este un alt mijloc de inrobire a fiintei umane. Daca inca nu v-ati dat seama de asta, cu atit mai rau pentru voi. Cit despre asa-zisa mintuire, va las sa va aberati pina nu mai puteti… Cu fanaticii nu ai si nu am ce sa discut.
Gigele, Vasilico – nu te supăra că face rău la irimă :)!
Ioane , nu trebuie să-ţi ceri scuze;este permis să te amesteci şi chiar de dorit, aşa încît scuzele nu îşi au rostul.
Albanezii,aromânii,megleno-românii şi curzii sînt şi ei urmaşii tracilor.Lista cu cei deznaţionalizaţi, cum îi numeşti tu, ar fi mult mai lungă.
Ştiu că ortodoxia a fost declarată religie de stat în România.Şi eu zic că acest lucru poate fi înscris în constituţie.
Imi cer scuze ca ma amestec, dar…
Art 1.1. (4) sau (3)..Ar trebui specificat si ceva restrictii pentru fluxuri migratoare;
Art 12(1) b..Practic noi suntem ultima ramasita a civilizatiei trace..Restul a fost inghitit si deznationalizat..
e. La acest punct n-ar fi rau sa se sublinieze importanta ortodoxiei, ca cult crestin majoritar, dar si ca ultima sansa la mantuire in lumea crestina..