Constantin DOBRE revine
Trimis în 19 Dec 2013 la 10:24 pm | În răspuns la gabi.

@ gabi

Nicolae Ceausescu n-a avut habar ce mi sa intamplat mie; nici macar n-a stiut c-am fost deportat din Valea Jiului. Am dovezi!
Important e de retinut ce a facut Ceausecu pentru minerii Vaii Jiului dupa greva din 1977, in acordanta cu cererile minerilor: a construit peste 11000 de apartamente, a construit cinematografe, case de cultura, a suplimentat Valea Jiului cu numeroase magazine alimentare si nu numai, gradinite pentru copii, construit noi spitate si modernizate cele existente, 90% din reteaua de drumuri ale V. J. a fost asfaltata, au fost date in folosinta fabrici de mobila si de confectii pentru sotiile minerilor, a fost aprobat sistemul de lucru in subteran de 6 ore pe patru schimburi, a fost masiv tehnologizat mineritul Vaii Jiului cu tehnica adusa din Germania si nu numai paralel cu tehnologia pur-romaneasca a grinzilor pasitoare si a stalpilor hidraulici de sustinere a tavanelor de la punctele de lucru in subteran, au fost facute angajari masive in toate minele V. J.a peste 10000 de oameni veniti din toate colturile Tarii (in special din zona Moldovei), sa extins in toata V.J. reteaua de termoficare si incalzire cu gaze, a fost modernizat transportul public, a fost introdusa masa calda pentru toti minerii Tarii si nu numai pentru cei din Valea Jiului, in fiecare mina a Vaii Jiului a fost constrita cate o cantina unde se servea masa calda la intrarea minerilor in subteran (in acele cantine erau agajate exclusiv sotiile minerilor decedati in urma accidentelor din minele de carbune ale Vaii Jiului), a fost extinsa reteaua minelor Vaii Jiului cu cea de la Campu-lui-Neagetc. Statistic vorbind, 65% din totalul investitiilor la nivelul intregului judet Hunedoara pentru ultimile 4 luni ale anului 1977 au fost canalizate in Valea Jiului.
Comparati cu ce-au facut conducatorii Romaniei(Iliescu, Masescu, Constantinescu, Berceanu etc) dupa ’89 pentru minerii Vaii Jiului si nu numai: somaj, inchiderea minelor, saracie lucie in toata Valea Jiului (de, zona defavorizata acum), investitii zero etc.

Nu a fost Ceausescu un adevarat patriot prin tot ce-a facut pentru Valea Jiului si intreaga Tara?

Apropo, aici nu e vorba de mine si ce-am patit eu. E vorba de Nicolae Ceausescu si ce-a facut el pentru Tara si implicit pentru toti minerii Romaniei, nu numai pentru cei din Valea Jiului.

Daca eu nu ma plang si-i iau apararea lui Nicolae Ceausescu, ma-ntreb ce va facut Dvs Ceausescu de-l detestati atat prin diminutivul “ceasca” si nu numai? Sau avem de-a face cu aceeasi spalare pe creier urmare a indoctrinarii de catre toti tradatorii neo-bolsevici si criminali nu numai ai cuplului Ceausescu dar si aiRomaniei si romanilor?

 

Nota Redacției: Dl Constantin DOBRE s-a decis să-și scrie amintirile și  gândurile. Acest site se pune la dispoziția domniei sale, e de mare interes pentru noi să știm ce are de sșpus un personaj istoric ca dl DOBRE.

Succes, domnule Costică!