Claudiu Târziu (AUR), la Iași, de Ziua Unirii Principatelor Române: Idealul național este să ne recăpătăm SUVERANITATEA
24 ianuarie 2024 de Raluca Oanță
Idealul național este să ne recăpătăm suveranitatea, însă, pentru ca acest lucru să fie posibil, România trebuie să aibă o economie puternică, care să asigure mijloacele pentru construirea unui sistem de apărare puternic, a spus, miercuri, la Iași, Claudiu Târziu.
În cadrul unei conferințe organizate de AUR de Ziua Unirii Principatelor Române, Claudiu Târziu a subliniat că trebuie să onorăm jertfa strămoșilor printr-un prezent de demnitate națională și printr-o luptă continuăm pentru afirmarea noastră ca neam și ca stat.
„2024 este o șansă istorică pentru poporul român. Nu este vorba de o ocazie bună pentru un partid de a lua puterea. Puterea sau guvernarea trebuie luate pentru a sluji idealul național. Idealul național este să ne recăpătăm suveranitatea, care astăzi este delegată unor alianțe internaționale, ca să nu spunem cedată, pentru că atunci nu am mai putea să vorbim de un stat național”, a spus Claudiu Târziu.
Însă, a subliniat liderul AUR, în cadrul acestor alianțe, putem să avem o poziție de demnitate națională și putem să ne afirmăm ideea de suveranitate, negociind și fiind fermi pe poziție, așa cum și alte popoare o fac. Dacă ungurii și polonezii pot, putem și noi, a explicat Claudiu Târziu.
Potrivit acestuia, până la afirmarea și apărarea suveranității, până la căpătarea ei în integralitate, avem câțiva pași de parcurs.
„Ca să fii suveran trebuie să ai o gândire ca atare, una care să te țină în poziție bipedă, trebuie să ai o economie puternică, menita să-ți dea mijloacele pentru construirea unui sistem de apărare puternic, pentru că fără o armată puternică nu putem să vorbim despre independență și securitate națională, deci nu putem să vorbim nici de suveranitate.
Atâta vreme cât noi nu ne putem apăra singuri, nu suntem suverani.
Atâta vreme cât din punct de vedere economic stăm cu mâna întinsă, la bani la care noi avem dreptul sau la investițiile unor străini, noi nu suntem suverani.
Atâta vreme cât armata română, simbol esențial al suveranității naționale, a fost redusă numeric, este slab înzestrată, nu putem vorbi de suveranitate.
Așadar, pentru recăpătarea suveranității avem nevoie de: gândire, care pornește din cunoaștere, bani, care vin dintr-o economie sănătoasă, armată, care este finanțată de această economie sănătoasă, și o politică externă făcută pe liniile interesului național și cu forța pe care ți-o dă economia ta și armata ta”, a spus Claudiu Târziu.
Reunificare
„Noi nu vom fi suverani cu adevărat decât după ce vom reîntregi statul român în granițele lui firești. Basarabia trebuie să vină acasă, Bucovina de Nord nu poate fi uitată, Ținutul Herța- tot ce a fost și este al națiunii române trebuie să se întoarcă în granițele statului”, a subliniat Claudiu Târziu, președintele CNC AUR și candidat la alegerile europarlamentare din acest an.
Sa ma scuzati domnule profesor Coja, dar asa ,,labe triste,, cum se exprima direct Paul Goma, nici nu mai apuc sa citesc.
Petarde patriotarde fara consistenta si continut, se zbierau pe vremea lui caragiale, dar nu acum!!
Patriotismul il faci din fapte, nu din aiureli ! o caravana medicala AUR, care aduce vaccinuri criminale pentru romani la sate, face si marea ,,regina,, principesa de carton ,,margareta,, si marle ,, printipe,, duda de gagauzia.
Fiti seriosi oameni buni ! traim in 2024, si va ocupati de prostii. Il luati ca model pe dan diaconescu, dar asta avea priza la public, voi sunteti pe nicaieri.
El facea audienta dintr-un bec si o camera video, voi nu faceti nimic, nu pentru ca nu aveti charisma, asta e talent dat de Dumnezeu, sau nu.
Voi faceati audienta daca faceati fapte!!
Faptele voastre sunt zero. Absolut zero, pentru ca nu sunteti capabili sa faceti nimic!
O drona nu ati inventat, nu ati condus. Militar, zero, in spionaj ,zero. Dat din gura, de tip tiganescu ca la OTV elodia.
Va folositi de poza lui Zelea codreanu si altii ca sa mai scoateti doua voturi.
Va bociti la Chisinau cu patriotism ratat, si nu va baga nimeni in seama nici acolo.
Pierdere de vreme.
Voi nu sunteti nici Orban Viktor, nici Lukasenko, nici Erdogan, nici Vucici. Voi nu sunteti nici macar igor smirnov la pensie!
Nu pentru ca ati fi prosti, ci pentru ca nu sunteti capabili. Nu aveti spioni, consilieri, nu aveti informatii, nu stiti cu cine va bateti macar.
Ce spune Dimitrie Cantemir
Evreii s-au stabilit, în general, în mediul citadin, date fiind îndeletnicirile îmbrățișate și restricțiile privind posesia de pământ și imobile la sate. Dimitrie Cantemir, ultimul domn pământean înainte de fanarioți, îi descrie în lucrarea Descrierea Moldovei, apărută în 1717, la Amsterdam, dar referindu-se la realități anterioare anului 1711: „Sunt socotiți supuși și sunt obligați să plătească o dajdie anuală deosebită, mai mare decât cea obișnuită; ei nu practică nici o meserie în afară de negoț și crâșmărit și pot avea sinagogi, dar din lemn, nu din piatră”. Referindu-se la străinii de pe teritoriul Moldovei, remarca: „Nu au altă îndeletnicire decât neguțătoria și să țină hanuri. Căci neguțătorii străini – turci, evrei, armeni, greci – pe care noi avem obicei a-i numi gelepi, au apucat în mână, din pricina trândăviei alor noștri, toată neguțătoria Moldovei […] Evreii nu practică nici o meserie în afară de negoț și crâșmărit” [73].
Nu ti se pare logic ca s-au axat pe o nișă a economiei: comert și servicii? In fapt si Cantemir recunoaste viciul „alor noștri”.
Am o dubla întrebare și poate ma ajuta cineva cu un răspuns logic!
1-De ce s-au depus coroane azi, de Ziua Unirii Principatelor Române?
2-Si de ce kiar și la Mausoleul Eroului Necunoscut?
*Oare kiar sunt primii analfabeți funcționali ai țării, primii căzuți cu brio la Testul Pisa?!
De obicei prin coroane se comemorează eroii, deci mortii neamului! Sa depui coroane azi și mai ales la Mausoleul Eroului Necunoscut, cand noi, nefericiți urmași, cunoaștem nominal marii eroi ai Unirii Mici, mi se pare lipsit de formă și de conținut!
**Iarăși moftul insuportabil oana la grețos al grofului alogen! În toată tara s-au început activitatile de sarbatorire la ora 10.00, numai in Bucuresti, #Ștersul nu s-a trezit decât la 12.00!
” În cadrul unei conferințe organizate de AUR de Ziua Unirii Principatelor Române, Claudiu Târziu a subliniat că trebuie să onorăm jertfa strămoșilor printr-un prezent de demnitate națională și printr-o luptă continuăm pentru afirmarea noastră ca neam și ca stat.” Iar au inceput cu jertfe si lupte care servesc imperialistilor . Asta e propaganda de razboi.
„Secretarul britanic al Apărării: Lumea este în faza de pre-război. ”
https://monitorulapararii.ro/nato-incepe-astazi-cel-mai-mare-exercitiu-de-aparare-dupa-razboiul-rece-cu-90-000-de-militari-1-53984?fbclid=IwAR2-7pvCfbpt2eoInGbKB6ukNiCMf3N9WZsOy7BQgpsCtz7qTmjcZ4BOQzo
Pregatirea pentru razboi este una si agresiunea altei tari este altceva!
Cu ce garantezi ca dupa UKR nu va/vor urma o alta(e) tari, foste sub hegemonia URSS sau in compunerea ei?
*Si vis pacem, para bellum!
”..Cu ce garantezi ca dupa UKR nu va/vor urma o alta(e) tari, foste sub hegemonia URSS sau in compunerea ei?…”
”…Cu ce garantezi că după UKR nu va/vor urma o altă(e) {țară}/țări, foste sub hegemonia URSS sau în compunerea ei?”
https://diacritice.ro/
Off, diacriticile :(
Iulian
Na, poftim îți răspund io:
Cu tot aurul românesc Împrumutat tuturor europenilor, și nu numai, că Federația Rusă NU ESTE INTERESATĂ DE RĂZBOI, CU ROMÂNIA. Ar putea exista lovituri ”chirurgicale” pentru anihilarea armelor, neromânești, aflate pe teritoriul țării și îndreptate-n împotriva teritoriului rusesc.
Iar la întrebarea ta directă, alte țări din fosta componență a urss-ului este Riscul(asumat) al lor de a devenii ținte ale armatei Fed. Ruse DACĂ au pe teritoriul lor baze(echipamente) străine ostile poporului rus.
Întreabă cu, dacă ai uitat când în tinerețea gospodarilor, de la țară, când cineva voia să vândă casa/terenul/gospodăria i se punea în vedere de către vecini/consăteni, să nu vândă la…țigani.
Ai grave probleme(plătite!?!) de caracter. Urât din partea ta/voastră care ”băgați bățul prin gard” :(
Păcat
Mosu, ai niste dublu-standarde de scufunzi un vapor cu ele.
„Tintele alea legitime” sunt scuturi defensive, scuturi cu interceptori antibalistici, deci nu sunt instrumente de atac. Culmea naibii, unii filorusi mai sustin si ca n-ar fi eficiente, ca rachetele rusesti sunt miezu’. Pai atunci de ce mai storci argumetul cu ele?
Cum poate fi „ostil” un echipament defensiv? Cineva mai demult imi spunea „pai si un echipament defensiv poate deveni ofensiv”. Aaaa….”poate” deveni…in timp ce departea rusilor au devenit. Adica, daca ceva ofensiv pe teritoriul Poloniei, Romaniei etc. ar fi la 5 minute durata de Moscova, la ce distanta sunt rachetele ofensive din Kaliningrad de niste capitale din Europa? Dar cele niste focoase nucleare de pe acolo..aaa,stai, ei au voie cu ofensive, ceilalti insa nu cu defensive. Cate S-200, apoi S-300, ulterior chiar S-400 au plasat rusii in Belarus sau in Ucraina, pe vremea lui Ianukovici? Folosesc rusii acum S-300 din Belarus in scop ofensiv, adica sa le trimita sol-sol pe teritoriu ucrainean? Da! Deci in vreme ce la unii „ar putea deveni”, la ei au devenit. Hotul care striga „hotii!” sau gangsterul deranjat ca populatia din zona are arme.
Mosu, ai niște dublu-standarde de scufunzi un vapor cu ele.
„Țintele alea legitime” sunt scuturi defensive, scuturi cu interceptori antibalistici, deci nu sunt instrumente de atac. Culmea naibii, unii filoruși mai susțin și că n-ar fi eficiente, că rachetele rusești sunt miezu’. Pai atunci de ce mai storci argumetul cu ele?
Cum poate fi „ostil” un echipament defensiv? Cineva mai demult îmi spunea „păi și un echipament defensiv poate deveni ofensiv”. Aaaa….”poate” deveni…în timp ce de partea rușilor au devenit. Adică, dacă ceva ofensiv pe teritoriul Poloniei, României etc. ar fi la 5 minute durată de Moscova, la ce distanță sunt rachetele ofensive din Kaliningrad de niște capitale din Europa? Dar cele niște focoase nucleare de pe acolo..aaa,stai, ei au voie cu ofensive, ceilalți însă nu cu defensive. Câte S-200, apoi S-300, ulterior chiar S-400 au plasat rușii în Belarus sau în Ucraina, pe vremea lui Ianukovici? Folosesc rușii acum S-300 din Belarus în scop ofensiv, adică să le trimită sol-sol pe teritoriu ucrainean? Da! Deci în vreme ce la unii „ar putea deveni”, la ei au devenit. Hoțul care strigă „hoții!” sau gangsterul deranjat că populația din zonă are arme.
Sorin 26 ianuarie 2024 la 5:32 pm – Raspunde
Ah, uitai…poate știi că rușii au mutat niște nucleare în Belarus. Într-un alt stat decât Rusia, declarat suveran în 1991 și recunoscut și de Rusia ca atare…în fine, un vecin. Ăștia au graniță cu Letonia, Lituania și Polonia. Câte arme nucleare NATO sunt pe teritoriul acestor țări ca să fie, așa, o oglindă? Dar chestie, deranjează scutul din România.
Poate data viitoare ai/AVEȚI și…DIACRITICE.
https://diacritice.ro/
La comentariile tale este ”mi-e egal” să răspund:
Dacă Tratatul de la Varșovia ”oglinda” aia a ta, NU MAI EXISTĂ, de ce natoiștii sunt prezenți pe lângă ruși !!!???!!!
Indivizii din guvernele din România și alte țări, susțin bugetul(de război al) ălora iar ”industria un morman de fiare vechi” autohtonă e…sublimă, dar lipsește cu….desăvârșire.
Plătite-s avioanele(ș-alte gioarse) alaltăieri și le primim la s’ântul așteaptă.
Trist, că-s mulți …inutili :(
Comentariu retrimis spre publicare:
”Mosu, ai niște dublu-standarde de scufunzi un vapor cu ele.
„Țintele alea legitime” sunt scuturi defensive, scuturi cu interceptori antibalistici, deci nu sunt instrumente de atac. Culmea naibii, unii filoruși mai susțin și că n-ar fi eficiente, că rachetele rusești sunt miezu’. Pai atunci de ce mai storci argumetul cu ele?
Cum poate fi „ostil” un echipament defensiv? Cineva mai demult îmi spunea „păi și un echipament defensiv poate deveni ofensiv”. Aaaa….”poate” deveni…în timp ce de partea rușilor au devenit. Adică, dacă ceva ofensiv pe teritoriul Poloniei, României etc. ar fi la 5 minute durată de Moscova, la ce distanță sunt rachetele ofensive din Kaliningrad de niște capitale din Europa? Dar cele niște focoase nucleare de pe acolo..aaa,stai, ei au voie cu ofensive, ceilalți însă nu cu defensive. Câte S-200, apoi S-300, ulterior chiar S-400 au plasat rușii în Belarus sau în Ucraina, pe vremea lui Ianukovici? Folosesc rușii acum S-300 din Belarus în scop ofensiv, adică să le trimită sol-sol pe teritoriu ucrainean? Da! Deci în vreme ce la unii „ar putea deveni”, la ei au devenit. Hoțul care strigă „hoții!” sau gangsterul deranjat că populația din zonă are arme.
Sorin 26 ianuarie 2024 la 5:32 pm – Raspunde
Ah, uitai…poate știi că rușii au mutat niște nucleare în Belarus. Într-un alt stat decât Rusia, declarat suveran în 1991 și recunoscut și de Rusia ca atare…în fine, un vecin. Ăștia au graniță cu Letonia, Lituania și Polonia. Câte arme nucleare NATO sunt pe teritoriul acestor țări ca să fie, așa, o oglindă? Dar chestie, deranjează scutul din România.”
Poate data viitoare ai/AVEȚI și…DIACRITICE.
https://diacritice.ro/
Multă…perfidie la unii :(
La comentariile tale este ”mi-e egal” să răspund:
Dacă Tratatul de la Varșovia ”oglinda” aia a ta, NU MAI EXISTĂ, de ce natoiștii sunt prezenți pe lângă ruși !!!???!!!
Indivizii din guvernele din România și alte țări, susțin bugetul(de război al) ălora iar ”industria un morman de fiare vechi” autohtonă e…sublimă, dar lipsește cu….desăvârșire:(
Plătite-s avioanele(ș-alte gioarse) alaltăieri și le primim la s’ântul așteaptă, eventual în mileniul…cinci.
Trist, că-s mulți …inutili :(
De ce ne-am dat cu NATO?
Asta e prost la cap? Simplu: din vocatie europeana!
Rusia a fost mereu agresiva fata de noi, in orice epoca istorica! Cea mai buna miscare politica a ROU dupa 89: intrarea in NATO!!!
*Adevarat ca sunt unii politicieni, kiar din palierul 1 al condicerii de stat care, prosti fiind, considerau ca ne apara NATO si noi sa stam precum vasluienii betivi in birt cand pompierii le scot apa din curti!
In NATO e precum in casnicie: trebuie sa si pui ceva ca sa primesti!
*Priveste la Turcia lui Erdogan, care se indreapta spre fundamentalism musulman: pentru prostiile facute a primit o infkatie de 80%! O alta afacere buna: li s-au vandut F-16 ca sa nu boicoteze Suedia la intrarea in NATO!
https://www.hotnews.ro/stiri-international-26846559-parlamentul-din-turcia-aprobat-aderarea-suediei-nato.htm
Urmeaza Pișta/HUNGARIA! Sa te tii :))
Ah, uitai…poate stii ca rusii au mutat niste nucleare in Belarus. Intr-un alt stat decat Rusia, declarat suveran in 1991 si recunoscut si de Rusia ca atare…in fine, un vecin. Astia au granita cu Letonia, Lituania si Polonia. Cate arme nucleare NATO sunt pe teritoriul acestor tari ca sa fie, asa, o oglinda? Dar chestie, deranjeaza scutul din Romania.
https://media1.tenor.com/m/BqEEq9iABD8AAAAd/oh-yeah-i-think-you-should-leave-with-tim-robinson.gif
Moșule sau Mosul/Irak?
Mata devii avocatul diavolului si ne insulti inteligenta!
Ieri, aveam oareșce pretentii de la dumneata, azi le-ai risipit!
Da am fost paltit si sunt pentru a-mi apara tara, inclusiv de fraieri….
Ca sa te lamuresc putin…
*Nu este problema falsilor Suveraniști ce baza militare au altii, atat timp cat respecta legislatia internationala! eu sunt satul de cretinismele lui Putin & Co, care mai are putin si va clama ca tancurile din ROU si POL pot trage prin okire directa asupra Moscovei, fara sa se apropie sub 600 Km!
Cand iti alegi nume Mosul, eu ma gandeam ca ai avut in vedere maturitatea, experienta de viata, stiinta…etc! Rahat cu perje!
Tine minte pana la final: RuSSia vrea teritoriile cel putin ale urSS, iar Erdogan se viseaza sultan, peste o lume musulmana!
Caracterul meu este robust, calit in mii de momente critice la care tu nici nu visezi, de naiv ce esti!
*Americanii beau whisky si nu vin, iar rușii beau votca si nu pleaca!
Ce inseamna URSS?
Raspuns: ultimile ramasite SS!
(#Vorbe de duh din inalta societate a PCR!)
Mosule, de egal ce ti-e sa-mi raspunzi, ai citat toata postarea mea.
„Dacă Tratatul de la Varșovia ”oglinda” aia a ta, NU MAI EXISTĂ, de ce natoiștii sunt prezenți pe lângă ruși !!!???!!!”
Ce cauta natoistii langa rusi, nu e treaba lor. Cauta pentru ca o serie de tari suverane au aplicat pentru aderare la NATO, si au revenit cu aplicatiile, daca n-au fost primite imediat. Pur benevol, nu calcate cu tancul, pe model rusesc, daca vrei sa iesi din siajul lor. Alte intrebari de-astea mai ai?
PS: n-am diacritice, fa bine si traieste cu asta…daca poti. Astea-s smecherii, mesajul l-ai priceput tu de fiecare data, dovada reactia.
Romania se poate apara sub umbrela aliantei. Singuri,cum viseaza unii „neutri”, oricat am incerca, nu ar merge. Populatie prea mica in raport cu acel potential agresor, nu mai vorbim ca Putin continua o traditie inceputa cel putin (cel mai devreme) pe vremea lui Stalin: anume ca nu conteaza cati oameni sacrifica pentru un scop anume, mai ales unul politic. In razboiul de iarna (unul de agresiune), au pierdut de 4 ori mai multi oameni decat finlandezii, in WW2 de peste 3 ori mai multi decat nemtii, victoriile le plateau cu 1,5 pina la 2:1 pierderi (batalia pentru Moscova, Stalingrad, Kursk, Operatiunea Bagration), infrangerile 6-8:1 (Smolensk, Kiev, Harkov) …ok, asta insa a fost razboi de aparare…pina si in primul razboi cecen au pierut mai multi oameni. Atata timp cat balta are peste (mai mult decat celalalt), scopurile sunt prioritatre, pierderile pentru indeplinirea lui au mult mai putina relevanta.
Ideea de baza e ca din pozitia de „neutri” si singuri, oricat am incerca sa ne inarmam conventional, sansele de a face fata in razboi cu asemenea inamic sunt minime.
Iar la baza, vrei intr-adevar garantii de securitate, indiferent cum se schimba vremurile, aliantele, interesele samd? Obtine arma nucleara.
deja Criminalul Mileniului III imparte teritoriul UKR cand el nici nu stapaneste ceea ce a emis in Decretul Prezidential de Anexare, caz singular prin lume! Sa detii ceea ce nu ai cucerit, este rasul curcilor bete si al fraierilor care cred ca ăsta este SUVERANISM!!
Sus nația română! De la Focșani primiți un călduros LA MULȚI ANI!
Cu aleasă prețuire și bucurie, v-am ataşat Revista de creație și cultură Bogdania, Anul XII, Nr. 115-116, ianuarie-februarie 2024. Vă mulțumim pentru colaborarea rodnică din anul trecut și vă rog ca și în acest Nou An, să continuăm efortul de a scrie, răspândi și promova valorile literare contemporane și ale culturii române. Dumnezeu să ne ocrotească pe toți, să alunge războiul din viața societății…Prin unire și iubire să ne menținem libertatea, viața demnă și liniștită, în pace și armonie, cu nestinsă binecuvântare.
Vă doresc multă sănătate, inspiraţie divină, spor în toate şi numai bine domniilor voastre și tuturor românilor. Dumnezeu să binecuvânteze România și pe toți locuitorii planetei Pământ!
Cu prețuire şi sufletești îmbrăţişări,
Scriitor Ionel MARIN și redacția revistei Bogdania