Criza monetara a Turciei este o pedeapsa venita de la bankerii Koser pentru nesupunerea/nealinierea sa la politica de Globalizare.
Din punct de vedere economic Turcia face eforturi considerabile de a fi cat mai independenta si mai bine bazata, are chiar un traseu de invidiat, dar POLITICA MONETARA diktata de bankeri este cea care creaza probleme economiei turcesti. Aceleasi problem le avea si Romania, cat si celelalte tari socialiste, cand desi aveau economii solide si flexibile nu reuseau sa inscrie deloc pe plan MONETAR. De ce?
Pentru ca cele 3 Agentii de Evaluare/rating desi se pretind independente, de fapt sunt in slujba Marilor Finante si mereu DEPRECIAZA VALUTELE TARILOR care nu se supun orbeste liniei de insclavizare diktata de bankeri.
Interesant ca nu exista o literarura pe aceasta tema, doar cateva articole sporadice pe siteuri nesemnificative, fiind filtrate si ele.
SCLAVIA FINANCIARA, care este cea mai eficienta si mai greu de eliminat, se realizeaza simplu prin coborarea ratei de schimb in defavoarea tarii rebele si este realizata de cele 3 Agentii de Evaluare: S&P 500 – Standard and Poor 500, Moody si Fitch. Aceste agentii sunt in secret in slujba marilor familii bankare inca de la aparitia lor si reusesc sa discrediteze pe plan international orice economie li se ordona.
Desi pretend ca sunt independente ele mereu au lucrat in tandem si niciodata nu a fost una altfel dect celelalte doua in evaluarile de CREDIT.
Din articol reiese ca economia Turciei este inca 60% bazata pe dolari, deci incepe sa iasa de sub controlul bankerilor Kosher si ei se razbuna.
Cand tarile isi reduc depozitele monetare si imprumuturile in dollari la un coefficient sub 30% atunci ele nu mai pot fi controlate efectiv de bankeri.
China este una din tarile care au inteles acest mecanism si practica o politica monetara ce nu este pe placul bankerilor, mai ales ca ea incurajeaza si alte state sa-si promoveze valuta nationala si sa evite valutele otravite prin care sunt pedepsite si sclavizate.
Romania nu da semne ca a inteles acest joc financiar si nu face decat sa devina din zi in zi tot mai dependenta si mai servila bankerilor, chiar uimindu-i prin supusenia ei, platind plati in avans pentru o marfa ce va fi livrata intr-un viitor incert, vezi contractele de armament cu SUA ale lui CIUCA.
A se observa manevra generala Kosher, de a se pune oameni submediocri in functii mult peste posibilitatile lor, doar pentru a li se crea o aura/faima si apoi sa fie pusi in functii de executie in folosul bankerilor. Un exemplu edificator este CITU.

CD