Statul nostru cel umflat și ticălos
Pe măsură ce statul se umflă, viața noastră devine din ce în ce mai complicată, mai scumpă, mai apăsătoare, mai fără cap. Avem funcționari la pîndă la fiecare colț, funcționari la primărie, funcționari în control la restaurant și la firmă, ofițeri pe fir și ofițeri pe urma fiecărui suspect, agenți,inspectori și referenți, miniștrii transformați în ofițeri și ofițeri împinși ca miniștri, registratori și băgători de seamă, consilieri și experți, servicii secrete peste servicii secrete cu bani peste bani, directori și sub directori, o uriașă pletoră de mediocri înarmați cu legitimație, unii și cu arme, cu drepturi de control, de sancțiuni și de declanșat procedura de interdicție.
Statul nostru nu-i decît un mușuroi de pomanagii, care n-are coloană și n-are direcție, care este lipsit de suflet patriotic, de caracter și de logică și care vine peste noi de dimineața pînă noaptea tîrziu cu ordinul amenințător „să plătim”. Apoi, cu ordinul „să facem” și cu un purcoi de interdicții „să nu facem aia și aia”. El se apără și rezistă în mii de feluri. Cu poliții fiscale, cu poliții de net și de trecut strada, cu poliții de identitate și de circulația banilor, de primărie locală și de igienă, de animale și de disciplină în construcții. Mai nou, și cu un soi de poliția gîndirii. Suntem la un pas de a fi obligați să credem ce ni se comandă. Și cu sexul, și cu libertățile, și cu nația.
Statul nostru ineficient, burdușit de neamuri, pretenari și dame bine papă tot ce produce biata economie, tot ce împrumutăm și tot ce tipărim pentru acoperirea deficitului. Statul nostru obez trăiește din împrumuturi și este singurul stat cretin de pe planetă care pentru supraviețuirea clienților săi se împrumută cu dobînzi de 8,5% și nu dă afară pe nimeni! Unii sunt plătiți prost și obligați să fure, să ciupească sau să fie arțăgoși, alții sunt plătiți de pomană și se fac că există, iar cei mai mulți sunt plătiți regește față de bietul lucrător cu brațele. De cînd cu potopul de virusuri peste ministere, nu mai vin pe la instituții și nu se mai cunosc între ei. La primării, ce făcea comunismul cu douăzeci de oameni face acum democrația cu o mie.
Statul român elefantin și caracatițos se ocupă numai cu vămuirea cetățenilor și cu aducerea lor la același nivel de mediocritate. Numai un stat de proști poate cocoța un scîrța-scîrța pe hîrtie la Ministerul Apărării Naționale. Numai un stat necîrmuit poate pune cu insistență un ministru la Energie. Pe de o parte, omul este tăticul prețurilor la gaz și la combustibili și pe de alta, prin nevastă-sa, dirijează 50 de stații de benzină. Pe de o parte umflă prețurile, pe cealaltă le mulge. De ce să-i strice confortul?
Statul român este o mașină de tocat caractere și destine. Cum ridică unul capul, cum îl scurtează și îl împinge în cușca resemnaților. Orice idee salvatoare, orice proiect, orice ideal se clatină la întîlnirea cu „nu se poate” și toate mor sub marea presă a nepăsării și a mediocrității.
Toți conducătorii țării noastre se plîng de nenorocirea că statul român este umflat peste măsură. În loc să-l curețe, îl burdușesc mai departe ca să-și adauge neamurile și favoriții. Nimeni nu mai știe cîți sunt și nu se pot număra nici cînd toți vor fi statul. Și nici cînd nu mai rămîne nimeni!
În statul român, toți au merite, au sporuri, prime, vacanțe, toți au argumente pentru promovare și angajare nedeterminată. Fiecare zice și crede că ar vrea multe și mărețe, dar nu-l lasă sistemul, fiecare este deștept, dar îl prostește mașinăria, fiecare e pregătit temeinic, dar nu poate nimic. Fiecare pretinde creșteri salariale, compensări și premii, dar nimeni nu moare de dragul eficienței. Statul român democratic este un altoi de comunism cu lene fanariotă, de prostie cu nepăsare și cu hoție în forme care frizează genialitatea. Armata este statul și este importantă că ne apără. Serviciile secrete sunt importante că păzesc pe noi și armata, judecătorii și procurorii că veghează la împărțirea dreptății și la respectarea legilor. Toți sunt răsplătiți pentru simpla lor existență și pentru adormirea oricărei stări de nemulțumire.
Și pentru că statul are și o așa zisă a patra putere, a fost inventată și pentru ea o recompensă. Tot ce scriu ziariștii români este cotat ca fiind creație și, ca atare, ca și necitiții scriitori, dacă sunt membrii la o uniune, merită și ei măcar o jumătate de pensie în plus. Sunt creatori de realități sociale, economice și politice. Și dacă ziariștii cu creațiile lor (cel mai adesea, invenții pe seama nevoilor dureroase) sunt răsplătiți ca pictorii și ca poeții, de ce n-ar fi răsplătiți la fel și cîntăreții și dansatorii? Nu-s dansul și corul tot arte și creație, nu-i tot bucurie spirituală pentru săracul cu duhul stat român? Ce contează că toate se risipesc precum fumul și nu rămîne nimic?
Statul român nu-i decît mașinăria complicată și de neînțeles, menită să-l amețească pe badea Gheorghe care, la o adică, va fi obligat să meargă la război și să-l apere!
Doar nu s-or duce nepotul și fiul, beizadeaua și consiliera, expertul tont și doctorul în nenorociri!!!!
Autor: Cornel Nistorescu
Electricitate: intreprinderile(Frantei) sunt dezarmate în fața prețurilor din ce în ce mai mari
Autor(i)
France Soir cu AFP
Publicat pe 11 august 2022 – 11:00
Imagine
Energia electrică pentru livrare anul viitor se tranzacționa pe piețele futures la peste 550 de euro pe megawat oră, față de mai puțin de 100 de euro în urmă cu un an.
Energia electrică pentru livrare anul viitor se tranzacționa pe piețele futures la peste 550 de euro pe megawat oră, față de mai puțin de 100 de euro în urmă cu un an.
AFP/Arhive – DENIS CHARLET
Facturile s-au înmulțit cu două, chiar și cu șase: unele companii sunt îngrijorate, deoarece prețurile energiei electrice pentru această iarnă cresc la niveluri fără precedent din cauza unei combinații de cauze, inclusiv a problemelor flotei nucleare franceze.
Prețurile la energie electrică au continuat să crească, atingând niveluri record, în special în Franța, unde aproape s-au dublat în câteva săptămâni. Energia electrică pentru livrare anul viitor se tranzacționa pe piețele futures la peste 550 de euro pe megawat oră, față de mai puțin de 100 de euro în urmă cu un an.
Dacă indivizii sunt protejați de „scutul energetic” instituit de guvern, profesioniștii sunt din ce în ce mai îngrijorați.
Federația Națională a Lemnului (FNB) i-a scris astfel în iulie premierului Elisabeth Borne pentru a o alerta asupra unei situații „ dramatice ”.
„ Speculațiile care câștigă sectorul energiei electrice iau o asemenea amploare încât nu mai este garantată continuitatea activității companiilor noastre pentru această iarnă și nu numai ”, potrivit acesteia.
„ De la această scrisoare situația s-a deteriorat brusc, deoarece prețurile sunt doar în creștere ”, se îngrijorează Nicolas Douzain-Didier, delegatul general al federației. „ Suntem într-un impas fără nicio soluție ”.
„Toate IMM-urile mici cumpără zi de zi”
O spirală bine cunoscută lui Yannick Chopin, a cărui firmă de producție de paleți situată în Mayenne s-a confruntat cu criza de pe piețele energetice.
„ Toate IMM-urile mici cumpără zi de zi, nu avem o proiecție pe termen foarte lung și nu avem un manager de achiziții ”, subliniază șeful Palete 53.
Firma sa, care are o cifră de afaceri de 3 milioane de euro, cheltuiește de obicei 90.000 de euro pe an pe energie electrică. Dar odată cu criza, factura ar fi putut urca, conform estimărilor sale, la aproximativ 600.000 de euro. „ A fost complet incoerent ”, își amintește el.
Un focar care l-a condus pe antreprenor la o decizie radicală: închirierea unui generator pentru trei luni la începutul anului. Momentul de a subscrie la un contract fix de furnizare a energiei electrice pentru următorii trei ani, la un preț cu siguranță dublat (200.000 de euro pe an) dar care îi permite totuși să transmită creșterea costurilor către clienții săi.
Un reflex pe care nu l-au avut toți profesioniștii, care au adesea contracte la prețuri variabile, care continuă să urce. FNB oferă exemplul unei fabrici de cherestea pentru care costul energiei electrice va fi aproape înmulțit cu șase între 2021 și 2023.
Mai mulți factori din spatele creșterii prețurilor
Această tendință de pe piețe poate fi explicată prin mulți factori: este alimentată în special de prețurile mari ale gazelor din cauza războiului din Ucraina.
Prețurile cu ridicata ale energiei electrice urmează într-adevăr evoluția prețurilor la gaze datorită designului actual al pieței, pe baza regulii „prețului marginal”: acesta este costul ultimei centrale (în general la gaz) chemată pentru a satisface cererea care face ca pret pentru toata lumea.
Alți factori contribuie la creștere, începând din Franța cu numeroasele centrale nucleare aflate în întreținere, cu probleme de coroziune care au dus la oprirea a 12 din 56 de reactoare, stârnind temeri pentru aprovizionare în această iarnă.
În cele din urmă, căldura și seceta nu au ajutat lucrurile. Rezervoarele barajelor operate de EDF au atins joia trecută „ o rată de umplere în volum de 65%, sau cu 15 puncte sub media istorică ”, spune unul de la electrician.
Înainte de reforme fundamentale care vor dura timp, unele companii solicită un tarif reglementat de urgență, cum ar fi TaRTAM (tariful de ajustare a pieței reglementate de tranziție) instituit în timpul boom-ului anterior al pieței din 2007 .
De partea Uniunii industriilor consumatoare de energie (Uniden), care reunește companii foarte consumatoare (rafinare, chimie, oțel, produse farmaceutice etc.), există temeri că prețurile reglementate sunt prea mari.
„ Pleidăm pentru contracte pe termen lung, să zicem 15 ani, care să dea vizibilitate ”, avansează președintele Nicolas de Warren.
sursa:
https://www.francesoir.fr/societe-economie/electricite-des-entreprises-desemparees-face-des-prix-toujours-plus-hauts
Électricité: des entreprises désemparées face à des prix toujours plus hauts
Auteur(s)
FranceSoir avec AFP
Publié le 11 août 2022 – 11:00
Patriotismul si segmentul nationalist a inceput sa fie asediat de epave politice si de profiori fara pic de rusine doar pentru control si pentru influenta. Bubuie patriotismul in ei ! Dar bubuie doar pentru ei si pentru clanurile lor la nivel de Cosa Nostra pentru care patriotismul inseamna doar control si influenta la nivel de agentura mosadista. Pentru ei ,, patriotismul” se reduce la clanurile lor si la copiii lor , la viloaie de milioane de euro, la miii de hectare de pamanturi arabile, la viata de nababi si la aere de bulibasa national. In rest, abuzuri , politie politica pe origine , incurajarea discordiei si specularea istoriei in slugarnicie pentru strainatate pentru sarbi, unguri si ucrainieni, pentru evrei si pentru americani pentru oricine ii mangaie pe cap si le da o ciosvarta din ce a mai ramas din tara. Pentru ei un horthyst e zeu si un neamt american e sfant in teorii ale conspiratiei de toata jena.
Nu am pomenit nerusinare mai mare pentru un ,,patriot” decat sa-si arate ,,respectele” pentru un nazist sionist ca Basescu sau pentru un hortist ungur ca Viktor Orban. Se ridica mortii din morminte pentru asa ceva. Striga mortii din morminte dar nerusinarea nu mai are nici o limita.
decembrie 2001 : ,,Rusul a avut dreptate.”…
A avut dreptate rusul? Chiar ca a avut dreptate…. E tragic ca o generatie sa nu mai reuseasca sa scape de dinozaurii din CDR si de cei fesenisti.
https://www.capital.ro/vestea-momentului-despre-traian-basescu-anuntul-facut-chiar-acum-de-liviu-dragnea-o-sa-ma-injure-multi.html