Fundațiile lui George Soroș au instruit jurnaliștii care au intrat în casa Dianei Șoșoacă
Cornel-Dan Niculae
Incorect Politic
Decembrie 16, 2021

Fundațiile lui George Soroș au instruit jurnaliștii care au intrat în casa Dianei Șoșoacă

Iar neoprogresista Andra Matzal, şefa editorială de la Scena9, publicaţia la care presteaza activista de burse americane Delia Marinescu, aranjatoarea interviului scandal cu senatoarea Diana Şoşoacă, este din 2015 şi până în prezent şi coordonator „social media activity“ la un pui al Fundaţiei Soros în România, binecunoscut ca „Centrul de Resurse Juridice“, „înfiinţat în anul 1998 de către Fundaţia pentru o Societate Deschisă (Soros)“, cum se autodescrie.

Ţintele articolelor din Scena9 sunt denigrarea subtilă a susţinătorilor lui Donald Trump şi a anti-pandemiştilor (anti-vaccinistilor), sau pro aducerea de refugiaţi afgani în România (articol chiar de Delia Marinescu, care a convins ministerul de Externe sa-i aduca pe anumiti afgani in Romania), în timp ce jurnalista italiană de la RAI1, Lucia Goracci, care s-a bătut cu familia Şoşoacă, a stat corespondent în Afganistan şi după retragerea armatei SUA. Aducerea afganilor şi a altor refugiaţi din Orient în Europa este un deziderat major al fundaţiei Soros.

După ce Joe Biden „a fost ales“ preşedinte al SUA, jurnalista combinatoare Delia Marinescu a primit o bursă de la guvernul SUA, stând astfel vreo 6 luni în America, unde a pătruns şi a cercetat comunitatea română pro Trump (şi anti Biden), în cadrul unui proiect care încă nu s-a încheiat.

A sărit şi organizaţia soroşistă românească ActiveWatch (fondată de neomarxistul Mircea Toma şi condusă acum de soroşista Irina Zamfirescu) să ceară pedepsirea poliţiştilor care s-au ocupat de caz la faţa locului si la sectie şi „un răspuns ferm şi proporţionat al autorităţilor judiciare în ceea ce priveşte actele senatoarei Diana Şoşoacă şi ale soţului acesteia, Silviu Şoşoacă, [ce] ar confirma faptul că România este membru deplin al comunităţii UE, comunitate în care siguranţa jurnaliştilor este o prioritate…“.

ActiveWatch = Mircea Toma = mişcările rezist, neomarxistă şi anarhistă din România = imense fonduri Soros şi de la alte mari fundaţii de peste ocean, venite prin CEE Trust, ce a fost înfiinţată în SUA în 2001 cu scopul de a susţine „societatea civilă“ din estul Europei, având ca principali fondatori German Marshall Fund (organizaţie a Statelor Unite), Open Society Institute a lui Soros şi Rockefeller Brothers Fund, a familiei bancherilor susţinători ai noii ordini mondiale, plus Charles Stewart Mott Foundation (Mott fiind unul din fondatorii americani ai General Motors, companie gigant ce finanţează think-tank-urile „noii ordini“ globale).

Când Mircea Toma ironiza rânjind presa naţională, spunând că primeşte bani de la o organizaţie finanţată de „mari fundaţii internaţionale înfiinţate şi finanţate de George Soros, şi acestea sunt, la rândul lor, finanţatorii noştri“, spunea de fapt adevărul.

*

Cea care face comunicate acum în numele ActiveWatch, Irina Zamfirescu, în februarie 2012, când pregăteau mişcarea rezist sub numele „Restart Romania“ (prin grija ambasadorului evreu al SUA Mark Gitenstein, care şi acum face multe din jocurile de la Bucureşti), chema tineretul român la „Şcoala de Activism – şcoala unde inveţi participarea publică. Şcoala de Activism este un proiect al Centrului Public al Fundatiei Soros Romania“ (citat din anunţul ei de atunci).

Iar în 2017, Zamfireasca făcea propaganda rezist pe grupul Rezistenţa de pe Facebook.