Oameni ucişi pentru bani – American Journal of Transplantation confirmă industria de extragere forţată de organe a Chinei

Revista medicală de specialitate arată că, într-adevăr, China comunistă a implementat pe scară largă o „soluţie finală” în care dizidenţii sunt lichidaţi în masă, pentru profit
Spitalul Central Nr. 1 din Tianjin - unul dintre cele mai mari centre de transplant de organe din china comunistă
Spitalul Central Nr. 1 din Tianjin – unul dintre cele mai mari centre de transplant de organe din china comunistă (Saitul web al spitalului)

 

Sute de medici chinezi şi personal medical au acţionat pe post de „călăi” susţinând industria profitabilă a transplanturilor forţate de organe, a concluzionat un studiu publicat într-un jurnal medical de vârf din SUA.

Studiul, publicat în American Journal of Transplantation pe 4 aprilie, a analizat peste 120.000 de articole în limba chineză despre transplanturile de organe şi a identificat 71 de lucrări în care medicii au scos inimi şi plămâni de la oameni pentru transplant, fără a efectua mai întâi un test pentru a stabili dacă extragerea s-a făcut în condiţii de moarte cerebrală, dezvăluind că, practic, pacienţii au fost ucişi pentru organele lor.

Un total de 348 de oameni din domeniul medical, sau cercetători, inclusiv chirurgi, asistente şi anestezişti din 56 de spitale chineze răspândite la nivel naţional, au fost coautorii acestor 71 de lucrări.

Citiți și Yahoo News: Jaful de organe al Chinei comuniste ajunge în presa mainstream

Articolele problematice au apărut între 1980 şi 2015, perioadă în care nu exista un sistem oficial de donaţii voluntare în China şi existau extrem de puţini donatori voluntari. Regimul comunist susţinuse că majoritatea organelor pentru transplant la acea vreme proveneau de la prizonieri executaţi.

Dar la începutul anilor 2000, au apărut rapoarte şi cercetări conform cărora Partidul Comunist Chinez preleva cu forţa organele de la prizonierii de conştiinţă deţinuţi în lagăre de muncă şi închisori.

Aceste acuzaţii au fost confirmate „dincolo de orice îndoială rezonabilă” de un tribunal londonez independent, în 2019, care a stabilit că o astfel de atrocitate a avut loc de mult timp, s-a desfăşurat la o scară substanţială, sursa principală de organe fiind mişcarea spirituală Falun Gong, subiectul unei persecuţii politice a regimului din 1999.

Instanţa londoneză, cunoscută sub numele de „Tribunalul pentru China”, a respins afirmaţiile regimului chinez conform cărora din 2015 toate organele pentru transplant au fost obţinute dintr-un sistem oficial de donare de organe.

Mişcarea spirituală Falun Gong propune o morală bazată pe adevăr, compasiune şi toleranţă, şi are un set de exerciţii meditative. Din 1999, grupul a devenit ţinta unei campanii de persecuţie de o amploare cu totul ieşită din comun, în timpul căreia milioane de practicanţi au fost închişi în diferite centre de detenţie chineze.

Dovezi

Această nouă cercetare publicată în American Journal of Transplantation este prima de acest gen, care descoperă un „pistol fumegând” – probe care demonstrează că medicii ucideau oameni pentru organele lor, a declarat Jacob Lavee, coautor al raportului şi director al Unităţii de Transplant de Inimă de la Centrul Medical Sheba din Israel.

În publicaţiile chineze semnalate de studiu, medicii au declarat că prizonierii pe care i-au operat erau în moarte cerebrală, dar alte informaţii dezvăluite în ziare arătau că acest lucru nu era posibil.

Citiți și Dr. Jacob Lavee, preşedintele Societăţii de Transplant israeliene: „chirurgii chinezi ucid oameni pentru organe” (video)

Confirmarea morţii cerebrale este un proces îndelungat care durează de obicei ore şi un pas critic implică oprirea ventilatorului pentru a evalua dacă un pacient poate respira singur.

Cu toate acestea, lucrările publicate de chinezi detaliază că medicii chinezi încă mai intubau donatorii deşi pronunţaseră presupusa moarte cerebrală – sau erau imediat înainte de operaţie. În unele cazuri, donatorul era ventilat cu o mască facială, ceea ce indică faptul că nu avusese loc nicio evaluare a morţii cerebrale.

„Au extras organe de la oameni care nu erau declaraţi morţi, ceea ce înseamnă că făceau munca de călăi”, a atras Lavee atenţia, pentru Epoch Times.

Descoperirile par să fie cauzate de scurgeri accidentale de detalii, din partea medicilor chinezi, a punctat el.

„Într-un fel, atât autorii, cât şi editorii lor din revistele medicale respective au uitat să scoată aceste detalii incriminatoare, pe care noi le-am găsit”, a spus Lavee.

Dacă aceste lucrări ar fi fost trimise revistelor medicale occidentale, a remarcat acesta, „ar fi fost respinse definitiv din cauza acestor probleme, deoarece niciun editor al vreunei reviste decente nu ar fi publicat o lucrare care să incrimineze autorii în astfel de fapte”.

Astfel de recunoaşteri au încetat să apară în lucrările chineze publicate după 2015, dar abuzul, foarte probabil, nu a încetat, potrivit autorilor cercetării.

Există posibilitatea ca medicii chinezi să fi încetat să efectueze această practică. Dar este mult mai plauzibil că acestea au devenit mai ascunse, potrivit lui Matthew Robertson, un bursier la Victims of Communism Memorial Foundation, care a fost coautor al studiului.

El a subliniat un raport din 2014 al grupului de advocacy Organizaţia Mondială pentru Investigarea Persecuţiei Falun Gong (WOIPFG), care a evidenţiat pentru prima dată detalii alarmante dezvăluite în documentele medicale chineze, inclusiv numărul mare de donatori în stare excelentă de sănătate şi modul în care spitalele reuşeau să efectueze foarte bine volume de operaţii masive – de transplant de organe – într-o singură zi.

Citiți și Die Zeit: Occidentul complice la traficul de organe din China

Liderii medicali chinezi probabil au luat notă de acest raport şi au comunicat tuturor revistelor să nu mai publice astfel de detalii, a sugerat Robertson, care a lucrat anterior ca reporter la Epoch Times.

„Ei urmăresc ceea ce spun dizidenţii în special pe această temă, care este foarte sensibilă”, a spus el. „Şi ar fi nevoie doar de un e-mail sau de nişte apeluri telefonice” pentru ca aceste urme să fie şterse, a mai adăugat acesta.

Oameni sacrificaţi pentru profit

În urmă cu doi ani, Robertson şi Lavee au descoperit că seturile de date oficiale chineze privind donaţiile se potrivesc aproape exact cu o formulă matematică, semn că, probabil, regimul chinez şi-a falsificat în mod sistemic datele despre donarea de organe.

WOIPFG a făcut sute de apeluri telefonice sub acoperire către spitalele chineze în timpul pandemiei din 2020, iar în cadrul acestora, unii medici de transplant au promis organe într-o săptămână. Timpul de răspuns neobişnuit de rapid – nemaiauzit în ţări cu sisteme de donare de organe consacrate – a sugerat că Beijingul continuă această practică înspăimântătoare, a precizat grupul.

De-a lungul anilor, WOIPFG a efectuat zeci de apeluri sub acoperire către spitale chinezeşti în cadrul anchetei în curs de desfăşurare privitoare la practicile de recoltare forţată de organe ale regimului de la Beijing.

Citiți și Patru inimi primite în zece zile. Industria jafului de organe al Chinei comuniste merge înainte

Robertson a spus că a făcut anterior un studiu asupra unora dintre înregistrările apelurilor WOIPFG şi a ajuns la concluzia că acestea sunt autentice.

„Au un model foarte distinct de-a lungul multor ani. Aşa că înclin să cred şi conţinutul apelurilor”, a spus el.

„Este o industrie foarte profitabilă”, a afirmat Lavee. „Iar dacă pot obţine profit din asta, în timp ce – după cum a arătat Tribunalul pentru China – îndeplinesc şi dorinţele Partidului Comunist, aceasta este o situaţie în care se câştiga pe două planuri” [se scapă de dizidenţi şi se fac bani din lichidarea lor, n.r.] a declarat Jacob Lavee.

Citiți și „Mortul era viu” – chirurg chinez evocă istorii de groază din industria extragerii forţate de organe a Chinei [film documentar]