Radu
186 aprobate
radu.g@yahoo.com
23.227.148.108
Ca răspuns la adevar.
Adevarul e departe de tine oricat vrei tu sa ti-l asumi prin pseudonimul ales.
Ceausescu nu ne-a infometat cum aiurea zici tu. El atrebuit sa achite cu demnitate si cu buna socoteala datoriile tarii cu care importase masini si aregate din tarile capitaliste pe dolari.
Dar a venit Petrica bolsevicul taiat imprejur sa distruga intreaga industrie de varf romaneasca. Asta ar fi trebuit sa remarci tu neadevaratule caci tot ce a proiectat si realizat Ceausescu pentru tara asta, ca un adevarat patriot, a distrus jidanul mineriad Petre Roman fiul lui Ernő Neuländer ce isi luase si el nume fals, ca tot jidanul, de Valter Roman si al jidovcutei spaniol internationale – ca tot jidanul, Hortensia Vallejo.
Ar fi bine sa nu mai latri la luna caci cititorii acestui blog sunt bine informati si nu poti sa-i duci tu cu goangele tale propagandistice, iti pierzi timpul de pomana.
Felicitari domnului Dorel Bîrsan pentru excelentul articol.
Domnu Radu,
scrieti de lucruri si epoci diferite: ce legatura are Ceausescu cu Roman, in afara faptului ca a dat impuls distrugerii „industriei energofage„!
Un pic de adevar exista, intrucat nu se mai modernizase cam nimic, nu intru in detalii, insa cu bani poti face multe!
Cel mai grav este ca a fost inlaturat esalonul 1 si 2 din conducerea PCR, iar esalonul 3 avea o foame asa de mare, kit ca era scolit bine! Luati ca element central pe Nastase…
Ca element clar al neputintei manageriale va dau un simplu exemplu: cladirea ce avea sa devina Casa Radio de pe Stirbei, zona Izvor!
Bine mah…nu mai faci Casa Radio, inteleg, insa cate nu se puteau construi/dezvolta/amenaja pe acea constructie 75% terminata? Muzeu, biblioteca, magazine, spital, universitate…ministere comasate, ca avem arhitecti si ingineri buni!
Si ca sa spunem lucrurilor pe nume:
*Nu a contat pe cat se vinde un obiectiv/sediu etc, ci cat este șpaga la semnatura!
**Nu Ceausescu a facut ci oamenii din tara asta, calariti si munciti si in wek, fara drepturi respectate, fara alimentatie corespunzatoare, cu femeile puse la nascut plozi …!
***Cumva țările „pretene”, RDG, Cehoslovacia, Polonia, Hungaria erau la coada noastra?
A fost o vreme când veniseră restricția tăierii de viței,sau vite mari de către crescători.
Aceste animale se nînmulțeau și omul crescător nu mai ave nutreț pentru a hrăni un număr mare de vite.
Au fost cazuri când oamenii omorau vițeii dela naștere, alții ajutați în surdino de către un grup de securiști, le duceau primăvara la munte și pînă toamna vitele nu mai veneau din munți, iar crescătorii erau bucuroși. Securiști le luau și le tăiau, profitând și ei de o mai bună hrană pentru ei. Iar oficial vitele pierdute la munte erau bdelarate ca fiind răpite de urs.
Au existat și procese publice în căminele culturale prin comuni unde erau anchetați și condamnați crescători care au tăiat vițeii fără acordul medicului veterina.
Sigur că această restricție venită de sus, a creat multe necazuri popolațiilor dela sate.
O altă restricție impusă cadrelor didactice și altor salariați dela sate să crească obligatoriu câte un porc pe care să-l predea statului.
Sigur că au nfost multe asemenea restricții obligatorii,care a dus la ura împotriva lui Ceaușescu și celor din comitetul central.
Daca Z a mai explicat o data, atunci arat si eu iar situatia reala, fara pretentia de a detine adevarul absolut:
*Voi incerca si daca am incercat si tot se keama ca am facut ceva!
1-Restrictiile interne au fost opera conducatorilor numiti Ceaușescu, sustinuti de camarila lor politica si vizau exportul excesiv pt plata datoriei externe;
2-Sesizand situatia grea prin care trece poporul vesticii si americanii au stabilit un standard de import si anume o anumita cantitate pe cap de locuitor; ceva de genul: nu import oua dintr-o tara care nu are o productie de minim 2 oua/saptamana/locuitor;
3-miscarea „înteleapta” a conducerii politice se materializeaza prin export masiv si ^sub pretul pietei in tari africane si asiatice; exportul sub pretul pietei pentru a lua fata concuretei produce pe termen mediu si lung un dezekilibru;
4-renuntarea la Clauza Natiunii celei mai favorizate, acordata de US a fost iar o picatura in galeata cu greseli; si atunci ca si acum dobanzile practicate de FMI sunt mici comparativ cu alte posibilitati, insa ingerinta FMIla nivel macroeconomic, pt a-si prezerva posibilitatea de a recupera datoria, devine iritanta intrucat stirbeste din suveranitate;
5-depozitele centrale erau in iarna 89-90 pline intrucat nu apucasera sa fie exportate;
6-incapacitatea lui si a ei, precum a intregului CPS de a vedea realitatile si de a actiona in ceasul 23.59 la Congresul 14, in sensul îmbunatatirii rapide a aprovizionarii populatiei, iar asta demonstreaza stilul de conducere dictatorial, si autarhic;
7-Sunt prostii antologice expresiile de genul: „Nu se gasea dar toata lumea avea!” „Marfurile erau ieftine!”, „Îti dadea de munca si un apartament!”
8-Intrebari pentru cei care sustin epoca: ROU avea sau nu șomeri?
9-Am mai scris: DEMOCRATIE NU ESTE NUMAI LIBERTATEA DE EXPRIMARE CI, MAI ALES, LIBERTATEA DE DUPA EXPRIMARE!
10-Daca era iubit de popor muncitorii faceau zid in jurul lui! Este exclus sa credem ca toata muncitorimea a fost manipulata!
sa nu ajungem la concluzia ca dl. coja e internat la azil
si nu primeste supa zile daca nu-si da acordul pt. publicarea mizeriilor de genu asta.
Tot Ceausescu a facut datoriile din elan iresponsabil.
Cand zici altora ca latra iti arati caracterul personal mizerabil.
Datoria externă a Republicii Socialiste România a fost compusă din împrumuturi acordate R.S.R. sub Nicolae Ceaușescu de la creditori internaționali denominate în valută.
Datoriile României față de creditorii occidentali au crescut de la doar 1,2 miliarde de dolari în 1971 la un vârf de 13 miliarde de dolari în 1982.
Capricios si „genial”, Ceaușescu a decis brusc ca România să-și plătească toate datoriile, fara a le mai esalona, ducând la politica de austeritate din anii 1980 din România, caci el si „burghezia rosie” nu sufereau la fel ca cei mai multi, nedandu-se inapoi nici de la a ordona sa sa traga in populatie in decembrie 1989.
Zetule, am o intrebare dupa toate tampeniile pe care le ai expus mai sus?
De ce nu incearca si acum guvernul sa esaloneze datoriile?
Si daca nu iti place intrebarea asta, am alta pentru tine:
De ce au ajuns guvernele post ’89 sa faca atatea datorii, daca sunt atat de democrate – deci bine cotate in lume si de ce nu se mai opresc din a imprumuta?
Cei aia elan iresponsabil?
Pai daca era doar elan nu mai avea Petrica nici un rost cu demolarea industriala cu care s-a lansat.
Ataci la persoana, te dai la caracterul omului, fara a avea curajul sa-i ataci ideile, obicei kosher, jegos.
Esti dus! Ce fumezi crizatu-le? Nu prezentul e alternativa pozitiva la comunism, ci nationalismul si crestinismul luminat, fostule activist comunist. Raul de acum nu inseamna ca voi erati de partea „Binelui”, cand o lafaiai futecist-comunist. Nimeni n-a inlocuit raul cu binele pana acum. Sunteti aceiasi, majoritatea, adaptati doar.