„Summit-ul BRICS a luat decizia lansării unei bănci de dezvoltare cu un capital care va ajunge la 100 miliarde dolari, anunţă Reuters India.

Liderii din  Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud, reuniţi în Brazilia pentru reuniunea grupului, au stabilit  ca sediul central al băncii să fie la Shanghai, iar preşedinţia în primul an să fie asigurată de India. Pentru început, capitalul subscris va fi de 50 de miliarde de dolari iar principalul contributor este China.

Banca este o instituţie financiară proiectată să protejeze ţările grupului faţă de presiunile speculative, dar şi o replică a ţărilor emergente la politicile discreţionare ale Fondului Monetar International, aprecia Russia Today. Banca de dezvoltare va permite accesul la credite preferenţiale pentru proiecte de investiţii şi va asigura şi un fond de protecţie de până la 200 miliarde dolari.

În 1989, Nicolae Ceauşescu lansa ideea înfiinţării unui fond de investiţii al ţărilor în curs de dezvoltare după ce a retras România din FMI şi a interzis prin lege îndatorarea externă a ţării. Pentru acest proiect avea sprijinul liderilor din mai multe ţări din Lumea a Treia şi suportul financiar al unor ţări arabe producătoare de petrol. ”

 

Textul de mai sus este o știre de importanță maximă, cu un scurt comentariu apărut în ”Jurnalul Național”, sub semnătura dlui Dan Constantin. Comentariul respectiv, oricât de succint ar fi fost – noi nu l-am redat în întregime, ar fi trebuit, după părerea noastră, să menționeze că această idee a fost mai mult decât o idee, că se trecuse la fapte, la organizarea acestui fond de investiții, a unei bănci propriu zise, cu capital românesc, libian și iranian – fiecare parte vărsa 5 miliarde de dolari la început! Vizita lui Ceaușescu în Iran, în acele zile fierbinți din decembrie 1989, denotă interesul maxim atătat d Ceaușescu acestui proiect, dedicat țărilor în curs de dezvoltare, care urmau să primească credite cu 3% dobândă și o mulțime de alte facilități în comparație cu jaful practicat de Banca Mondială și de Fondul Monetari Internațional.

Iar cea mai importantă mențiune care lipsește din „JN” este aceea că acest proiect financiar, care înscria România în oligarhia financiară mondială, a fost cauza principală a răsturnării lui Ceaușescu de la putere. Este „greșeala” pe care „asasinii economici” ai planetei nu i-au putut-o trece cu vederea. Intenția lui Ceaușescu de a orienta serviciile financiare internaționale spre o activitate benefică, de reală susținere a debitorilor, nu putea să nu stârnească FIARA apocaliptică, extrem de vigilentă cu făcătorii de bine, să nu rămână nepedepsiți, să nu devină un exemplu și pentru alții!

Dimpotrivă, felul cum a murit Ceaușescu și Gadafi, cei doi parteneri la proiectul financiar care ar fi revoluționat lumea finanțelor, ar fi „încreștinat”-o, conține un mesaj clar din partea autorilor, a asasinilor: cine va face ca ei, ca ei vă sfârși!

Noua bancă internațională constitută prin cooperarea țărilor din BRICS – Brazilia, Rusia, India, China, Sud-Africa, s-ar putea să marcheze începutul sfârșitului pentru hegemonia unor instituții bancare compromise irevocabil și a unei mentalități criminale care a generat două războaie mondiale și se pregătește deja pentru al treilea. S-ar putea să nu mai aibă fonduri suficiente și pentru un alt război mondial, iar menirea noii instituții bancare nu poate fi alta decât aceea de a schimba regulile jocului financiar internațional!

Mă rog, acestea sunt cel puțin speranțele noastre, ca români atât de dur loviți de politica FMI și a Băncii Mondiale. Ca români care am rămas să privim de pe marginea terenului ce se întâmplă… Nu ni s-a permis să intrăm și noi în joc!…

Măcar acum ar fi timpul să aflăm tot adevărul despre Ceaușescu, despre noi, în definitiv! Sunt convins că „Jurnalul Național” face abia acum prima mențiune despre cea mai îndrăzneață idee a lui Nicolae Ceaușescu! Un proiect despre care se fac eforturi ca românii să nu afle mare lucru.

Ion Coja