Intr-un articol semnat de Valentin Mândrășescu se afirmă că scenariul autonomiei este deja făcut și se derulează conform planului.
Vocea Rusiei scrie că atitudinea analiștilor de a nu recunoaște câteva “aspecte evidente, dar foarte incomode” referitor la subiectul autonomiei este interesantă pentru cei care au fost niște “propagandiști fideli” ai “idealurilor euroatlantice”.
În articolul intitulat “
Dezintegrarea teritorială în contextul Statelor Unite ale Americii“, se notează că ideea unei probleme româno-
maghiare ca fundal al conflictul din Harghita și Covasna este aberantă.
“Contextul actual al procesului de creare a structurii supranaționale și federative a Statelor Unite ale Europei presupune atomizarea statelor europene existente. Independența Cataloniei, care în curând se va separa de Spania și referendumul pentru independența Scoției nu sunt altceva decât proiecte-pilot de dezintegrare a statelor europene în vederea creării unei organizări administrative uniforme”, scrie Valentin Mândrășescu.
Autorul articolului spune că Uniunea Europeană în forma federalizată va avea o structură de 150 de landuri și un singur centru de comandă la Bruxelles. “În aceste condiții, crearea unor structuri teritorial autonome în cadrul României este un proces care se înscrie perfect în trendul european”, explică Mândrășescu, adâugând că alte operațiuni de acest gen vor fi vizibile și în Țara Bascilor, Bohemia sau Moravia.
Potrivit Vocii Rusiei, “principalii susținători ai spargerii statelor sunt baronii locali, adică elitele regionale în care centrul de la Bruxelles găsește aliați fideli în lupta cu elitele naționale”. În acest context, autonomia teritorială nu are legătură cu relațiile dintre București și Budapesta, ci se referă la “legătura ombilicală de (…) obediență” pe care România o are față de Bruxelles.
“România și-a pierdut suveranitatea politică și economică. Suveranitatea politică a fost transferată la Washington și Bruxelles. Suveranitatea economică este în mâinile FMI care ia decizii în privința programelor de privatizare și a parametrilor bugetari”, adaugă autorul. Mândrășescu precizează că dezintegrarea teritorială este pasul următor și aproape inevitabil, deoarece la București nu există politicieni capabili să aplice “soluția Cameron”.
Mândrășescu își încheie articolul întrebându-se dacă România va recunoaște vreodată “că problema principală a țării pe care spuneți că o iubiți se află la Vest de București și nu la Est”.
Am ajuns bine; ne apără rușii țara mai mult decât o facem noi. Nici în ziua de azi eu nu am înțeles prin ce mecanism au fost tâmpiți românii în halul acesta după lșovitura de stat din 89.
Cinste Moscovei că nu ne lasă de izbeliște. De fapt numai cu ajutorul rus am scăpat de pederaștii turci în 1878.
Se pare că iară ne vom împărți între ruși și americani.
natie de lasi ordinari si tradatori de neam si tara…
solutii concrete,eficiente,fapte nu prevestiri apocaliptice.gm
Stimate Domnule Profesor Ion COJA,
În „Ziarişti Online” de azi s-au publicat 20 de fotografii şi texte excelente despre „Opinca românească pe clădirea Parlamentului din Budapesta” (1919). Legat de articolul de mai sus – „Ce i-a promis …” -, vă rog să-mi îngăduiţi a reţine pentru cititorii Dv. următorul comentariu din „Ziarişti Online” pe tema „Opinca românească pe clădirea Parlamentului din Budapesta”:
Vilphelm Thell says:
Your comment is awaiting moderation.
17/02/2013 at 12:41
Care Nagy – care Schmyll – care Misha? Care PREMIU pentru fotografii? Unele le aflăm aici, pe blogul Dlui Victor Roncea, altele pe Internet, altele le-a pregătit Dl. George Roncea … Asta Victorie: Opinca Românească plasată de sergentul Iordan şi căprarul Bivolaru acolo UNDE TREBUIA: PE CLĂDIREA PARLAMENTULUI UNGARIEI, care, aceasta din urmă, se ceruse – adeseori, zgomotos şi cu emfază – MILENARĂ?! Totuşi s-a prăbuşit după ce trupele române au intrat în Budapesta la 3 august 1919, în urma unei operaţiuni ce se impusese pentru apărarea şi integritatea ROMÂNIEI MARI şi pentru eliberarea Ungariei înseşi de sub dictatura bolşevică a lui Kun Béla, aflat sub influenţa şi în înţelegere cu V. I. Lenin, în “marşul” lor criminal pentru extinderea comunismului în Europa. Campania din Vest, realizată cu acordul Regelui FERDINAND I, iar trecerea Tisei chiar în prezenţa lui şi a Reginei Maria, s-a înfăptuit sub comanda generalilor MĂRDĂRESCU, MOŞOIU, DUMITRESCU, RUSESCU, OLTEANU ş.a., fiind implicaţi şi generalul (viitorul Mareşal) C. PREZAN, şeful în exerciţiu al Marelui Cartier General Român, şi lt.col. (viitorul Mareşal) Ion ANTONESCU, delegat al MCC-ului şi autorul planului de operaţiuni. Pentru cine a înţeles, opinca românească reprezenta deopotrivă un avertisment: TRATATUL DE LA TRIANON (4 iunie 1920)! Aceeaşi opincă prevestea însă, la o distanţă în timp de 25 de ani, prăbuşirea unei alte megaconstrucţii statale programată tot pentru un mileniu, escaladată de … viteazul ostaş sovietic, care, deşi dotat cu două ceasuri, s-a cocoţat în mai 1945 cu steagul Victoriei tocmai acolo sus, pe CANCELARIA CELUI DE-AL III-LEA REICH GERMAN ajuns în stare de ruine!!! La 15 noiembrie 1940, fiind primit de Benito Mussolini, Generalul Ion Antonescu i-a declarat: “Suntem născuţi dintr-un vechi şi răsunător triumf peste veacuri, mărturie vie, indiscutabilă şi azi şi va fi de-a pururi – Columna lui Traian. De 20 de veacuri stăm înfipţi şi neclintiţi în stâncile Carpaţilor, după cum de două mii de ani stă Traian înfipt şi neclintit în stânca Romei. De atâta vreme şi nu de mai puţin, privim de pe culmile Carpaţilor, cu încredere şi mândrie, spre zările îndepărtate, după cum, tot de atâta timp, Traian priveşte peste Roma, peste zări îndepărtate, la opera lui. Nici o furtună, nici o invazie, nici un cutremur, nici o ocupaţie păgână, nici o lovitură, oricât de grea, de dureroasă, oricât de nemeritată a fost ea, nu l-a clintit pe Traian de pe columna pe care l-a aşezat opera lui. Nimic şi nimeni nu a putut să clintească pe Români din Dacia Traiană. Nimic şi nimeni nu ne va putea smulge din ea. Mulţi au trecut pe acolo de două mii de ani, noi am rămas. Ca şi Columna lui Traian – suntem, am fost şi rămânem unde suntem”.
Impresionanta credinta Dvs. in mai bine! Si…reconfortanta!
de o asemenea credinta avem nevoie mai mult decat de aer si de apa