Sus inima! Sus Țara!
Iaca explicatiile succinte ale unui expert economist pe numele sau Dan Tanasescu :
„Mitul 1: Creatorii de locuri de muncă sunt cei bogaţi.
Ni se spune mereu că locurile de muncă sunt create de corporaţii şi firme şi de aceea taxele pe care Statul le percepe de la acestea trebuie să fie cât mai mici.
FALS! Cei care creează cu adevărat locuri de muncă sunt cetăţenii din clasa de mijloc şi cei săraci, care prin consum stimulează afacerile să se dezvolte şi să înfiinţeze noi locuri de muncă. De aceea pentru a crea locuri de muncăStatul ar trebui să crească nivelul salariului minim, să extindă protecţia socială şi să reducă fiscalitatea pentru clasa de mijloc şi cea a săracilor. Acest lucru se poate face doar prin creşterea taxării corporaţiilor şi a capitalului speculativ.
Mitul 2: Trebuie să alegem între „piaţa liberă” şi „controlul guvernamental”.
MINCIUNI! „Piaţa liberă” nu există în natură, ea este creată de Stat şi este impusă de Stat. Statul este cel care stabileşte legislaţia legată de patente, de „legile pieţei”, de faliment, de legalitatea tranzacţiilor comerciale, creditele acordate de bănci etc. Statul este cel care garantează puterea şi dominaţia corporaţiilor pe aşa-zisa „piaţă liberă”.
Mitul 3: Trebuie să ne facem griji în legătură cu mărimea Statului (teoria Statului minimal).
Nu are importanţă cât de mare este aparatul de stat. În realitate ar trebui să ne intereseze pentru cine lucrează Statul, pentru cetăţeni sau pentru corporaţii/capital? Pentru cine adoptă legile, pentru cei mulţi sau pentru cei puţini şi bogaţi?”
Sau referitor la multinationale de catre un alt autor:
„Multinationalele de la noi practica un tip de evaziune si de drenaj similar celui din Africa.Din structura PIB-ului reiese însă că masa profitului este de vreo 65-70 miliarde de euro la nivelul actual al PIB-ului României. Unde sunt sau unde dispar anual 50-60 miliarde de euro până ca profitul să ajungă a fi impozitat?! Este vorba de aproape jumătate din PIB!
Singurul lucru cert este că sunt sume care nu ajung să fie fiscalizate ca profit şi deci nu sunt impozitate ca profit. Probabil, cea mai mare parte iau calea străinătăţii sub diferite forme dintre care grosul reprezintă transferuri camuflate de valori în reţelele internaţionale de producţie şi comercializare ale corporaţiilor multinaţionale. Produse şi servicii realizate de multinaţionale în România, în valoare de zeci de miliarde de euro, sunt subfacturate în proporţii de până la 50% când sunt scoase ca exporturi din România, în timp ce produse şi servicii realizate de multinaţionale în afara ţării sunt suprafacturate în proporţii tot până la 50% când sunt aduse ca importuri în România.
Cu această foarfecă neiertătoare a subfacturării la export şi suprafacturării la import, multinaţionalele execută transferuri masive de zeci de miliarde de euro spre străinătate de sevă economică – de valoare adăugată – realizată în România. Să nu ne amăgim că asemenea cifre ar fi propagandă, stigmatizată desigur ca naţionalistă sau comunistă! După studii efectuate chiar de investitorii străini din România, participarea acestora la cifra de afaceri totală ajunge spre 40%, în timp ce contribuţia la bugetul României este doar de 20%. Repetăm, sunt calcule făcute chiar de investitorii străini! O ţară care pierde controlul propriu asupra următoarelor trei sectoare – exploatarea resurselor minerale principale, distribuţiile de energie şi băncile – ajunge inevitabil o colonie. Si nu din alt motiv decât din acela că prin aceste sectoare se ruleasă banul, indiferent de ciclul politic sau economic. Este strict cazul românesc!” cu comentariu just al unui amic :”de ce trebuie sa platesc eu , cetatean roman , curentul electric, plata de care sa beneficieze statului italian? Curent electric produs in Romania de romani.”
Adrian
am uitat să-ți spun, cînd am vorbit de numele tău, că ADRIA a ajuns ATRIA în sanscrită, și HATRA în Orientul Mijlociu. Cuvîntul s-a născut în lumea traco-celto-șcită. De la el avem și Marea Adriatică. Dunărea se vărsa inițial în Marea Adriatică, cum o numim noi astăzi, lîngă peninsula Istria, unde mai trăiesc istro-români, nu istro-romani. Din cauza mișcării plăcilor tectonice, placa africană alunecă sub placa europeană. Asta ridică placa europeană. Alpii sînt munți care cresc și-n zilele noastre. Ridicarea lor a produs și înălțarea zonei de podiș și a obligat Dunărea, Istrus, să-și schimbe traiectoria. O perioadă de timp s-a revărsat în cîmpia Panonică, pînă și-a croit drum pe la Cazane prin Carpați, și a curs mai departe la vale prin Cîmpia Română. Dunărea apoi se vărsa la cca 100 de km în largul Mării Negre, deoarece Marea Neagră a fost un lac de apă dulce închis, care nu comunica cu oceanul planetar. În 5509 înainte de Cristos, placa asiatică s-a depărtat de placa europeană și a creat strîmtoarea Bosfor. Lacul de apă dulce avea un nivel scăzut față de oceanul planetar, iar apele Mării Mediterane s-au revărsat în lacul de apă dulce, care mai e numit și Marea Sarmației. Astăzi se vorbește foarte puțin de acest lac. Diferența de nivel a fost de cca 130 de metri. Revărsarea a fost cauza unui mare deluviu care a înnecat o civilizație mare, care trăia pe marginea acestul lac. Geologii au calculat că nivelul creștea cu cca 30 de cm pe zi, prin calcularea debitului la Bosfor. În trei zile și puțin apa creștea cu un metru. Pe săptămînă cu peste 2 metri. Populația a fost forțată să migreze, mai ales din zona Bulgaria, România și Ucraina spre interior. Atunci s-a format și Marea de Azov, care inițial a fost cîmpie. Partea din nordul Turciei și Caucaz a fost și a rămas abruptă. Litoralul acolo a fost și este foarte îngust. Sînt zone unde pădurile coboară pînă în mare. Populația forțată acolo să migreze a fost mică, în comparație cu estul și nordul Mării Negre. În zonă trăiesc și foarte mulți greci în zilele noastre, iar patriarhia ortodoxă se cheamă PONTOS, de la numele Mării Negre în grecește.
unii susțin că legenda potopului lui Noe ar fi inundarea Mării Sarmației. Alții spun că nu, pentru că a fost inspirată de Epopeea lui Ghilgameș. Eu am alt scenariu. Lumea din zona de Nord a Turciei, a litoralului anatolian, a fost forțată să treacă lanțul muntos din Turcia spre izvoarele rîului Eufrat, de unde e foarte posibil să fi coborît la vale pe Eufrat cu corăbi spre Sumer, unde s-a născut mai tîrziu legenda lui Ghilgameș, din care s-a născut și legenda lui Noe. Totodată nu trebuie să uităm că Eufratul are inundați anuale, care nu au legătură cu potopul din Marea Neagră. Ghilgameș se putea inspira și din astfel de inundații, care pe vremea aia tot prăpăd mare însemnau, din care s-a ajuns la legenda lui Noe, mai ales că evreii au trăit mai jos de Sumer pe Eufrat în Ur, la granița dintre Irac și Cuveit, astăzi zona Basra, unde americani au bază militară. Și BAS e aproape de BAZ.
https://en.wikipedia.org/wiki/Basra
Citat:
”Etymology
The city was called by many names throughout its history, Basrah being the most common. In Arabic the word basrah means ‘the overwatcher’, which might have been an allusion to the city’s origin as an Arab military base against the Sassanids. Some sources claim that the name is derived from the Persian word Bas-rah, which means „where many paths meet”.[citation needed] Others have argued that the name is derived from the Aramaic word basratha, meaning ‘place of huts’ or ‘settlement’.[3]
During the pre-Islamic era, the area was known to the Arabs as
al-Khariba due to the existence of an ancient city called al-Kharba.
After the present city was built, it was called by many names, including
„the mother of Iraq”,[citation needed] „the reservoir of Arabs”,[citation needed] „the prosperous city”,[citation needed] and „al-Faiha”.[citation needed]”
Cam de-aici a apărut în istorie poporul evreu, dus în sclavie la Babilon din Ur, pe vremea lui Avram:
https://en.wikipedia.org/wiki/Ur
Basra se află în zona petrolieră RUMAILA unde apare lema RUM. Arabii numeau zona Balcani-Anatolia, Al-Rum. Turcii cînd au ajuns în Anatolia și-au stabilit cortul la Rum, Iconium la romani, astăzi Konia la turci:
https://en.wikipedia.org/wiki/Rumaila_oil_field
https://en.wikipedia.org/wiki/Konya
prin Konia, Iconium, în 1190 trec și cruciații:
https://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Iconium_%281190%29
Iconium a fost capitala Capadociei. Patriarhia ortodoxă a Capadociei e subordonată Patriarhiei României.
poate înțelegi mai bine acum, de ce americanii au sărit pe irachieni cînd au invadat cuveitienii, al căror petrol are statut favorizat pe piața petrolului la prețuri mici, cu care au spart acordurile OPEC, în comparație cu petrolul irachian, de unde a ieșit conflictul, și cum lingvistic și istoricește au ajuns BAS – BAZ și ROM – RUM în zonă. Și de ce turcii s-au așezat prima dată în Anatolia la RUM. Adică, unde dai și unde crapă!
tot pe malul Eufratului mai există și un oraș antic, Duras Europus, cel mai sud-estic bastion al tracilor, unde au ajuns perșii, Alexandru Macedon și romanii. Există acolo ruine de templu mitraic, sinagogă, biserică creștină, etc., o mică babilonie istorică:
https://en.wikipedia.org/wiki/Dura-Europos
https://www.google.com.au/search?q=dura+europos&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiLrd6Xh5nKAhXlJqYKHRZHAAUQsAQILw&biw=1009&bih=626
http://www.tertullian.org/rpearse/mithras/display.php?page=cimrm40
ultima e foarte importantă pentru că apare scriere tracă pe bazorieful cu șcena tauroctomiei. Amestec între alfabet latin, grecesc și grafeme specific trace.
Eufrat în limba tracilor înseamnă FRATE BUN. Am să-i trimit o carte poștală lui Dec pe subiectul FRATE din indo-europeană, sau mai corect spus ARIO-EUROPEANĂ. Urmărește cînd o să apară.
cred că ți-am dat destul de lucru…
multam fain , f interesant nu stiam de Marea Sarmatiei…
Adrian
foarte bine că te preocupă și economia, pentru că o să ai nevoie de ea ca să te chivernisești mai bine cu turma de oi, după ce te pensionezi, așa cum faci acum cînd aduni bani de oi. Chiverniseală vine din limba tracă, pe care au preluat-o grecii, cu sensul de administrare. KI-VERN ajunge la greci și romani GU-VERN, iar la slavi GU-BERN. Grecii mai păstrează și forma KI-VERN-IS, din care cauză la noi se spune că vine din limba greacă. Fals total! Vine direct de la traci, chiar dacă astăzi folosim și noi forma greacă guvernare, pe care grecii au împrumutat-o de la traci.
KI-VERN vine de la HI-VERN, echinoxul VERN-al de primăvară, HIBERNAREA se sfîrșește la echinoxul vernal. Adică trebuie să aduni toamna ca să ai iarna, pînă vine primăvara și pleci din nou cu turmele la păscut și te apuci din nou de agricultură. Te KIVERNISEȘTI toamna ca să poți intra în HIBERNARE. HIBER – HIVER, KIBER – KIVER. Forma inițială a fost B, care mai apoi s-a vetacizat, B a alunecat în V. E ca la VERVEX din BERBEC. Din cauza asta grecii scriu B-eta, dar pronunță V, BASILI se pronunță VASILI. BAZILICA – VASILICA. BAZILIKIA – VASILIKIA. Tot de la traci l-au luat și pe VASILE. SABAZIUS mai tîrziu SAVASIOS la greci, BAZ – VAS. BAZILEUS – VASILEUS și are de-a face cu noțiunea de rege.
prima zi din an e ziua regelui la traci, care se îmbrăca cu BASARĂ din blană de vulpe. Sf Vasile e prima zi din an, iar în Ardeal există tradiția, pe cale de a se stinge, ca pe întîi ianuarie să se meargă la vînătoare de vulpi. Dacă prinzi una, se spune că vei avea un an bun, adică o vei duce regește ca Vasile. BAZILEUS – VASILEUS. Tot de la BAZILEUS s-a născut și cuvîntul VASAL. BAZ – VAS. Și să nu uiți că SABAZIUS era regele zeilor, care apărea călare, călărețul trac. Lingviștii vorbesc invers de betacizare, adică B s-a născut din V, cu toate că grecii se dau de gol. Ei mai bine i-ar spune lui B-eta, V-eta, dacă tot îl pronunță V, dar scriu B. SABAZIUS a existat înaintea lui SAVASIUS. Mai avem și rîul SAVA, în latină SAVUS. Slavii nici nu veniseră încă în Balcani. Se spune că Sabazius s-a născut la izvoarele rîului SAVA, mai mult decît sigur SABA inițial. În zilele noastre avem Sf Sava, care susțin sîrbii că ar fi un sfînt de-al lor. Deci avem vetacizare, nu betacizare. Sabazius apare pe stele funerare la soldații traco-daci, care-l venerau pe Sabazius în perioada romană. Cultul a fost preluat și de romani.
http://atlanticreligion.com/tag/sabazius/
https://en.wikipedia.org/wiki/Sabazios#/media/File:Sabazios_MNIR_IMG_6299.JPG
și vezi și legătura cu evreii
https://en.wikipedia.org/wiki/Sabazios
și cum l-au asociat romanii pe Sabazius cu Jupiter mai tîrziu:
https://www.pinterest.com/pin/337418197059104018/
forma tracă inițială a fost SABAZIEUS, SABA-ZIEUS, zeul SABA, tatăl tuturor zeilor, zeul zeilor. Forma grecească SABAZIOS și mai tîrziu SABADIOS, iar forma latină SABAZIUS și mai tîrziu SABADEUS. Froma în care a rămas acum în greacă e SABAZIOS iar în latină SABAZIUS din forma tracă. Zeus în greacă e DIOS, nu ZEUS, așa cum crede lumea. Zeus e forma tracă. La tracii frigieni, în grai frigian, apărea în forma SABADIEUS (Z – D), de unde grecii au preluat DIOS, iar romanii DEUS. La romani s-a păstrat forma tracă, fără vetacizare, deoarece l-au preluat direct de la traci, nu prin intermediul grecilor. La traci existau trei graiuri majore: SABAZIEUS, SABADIEUS și SABADZIEUS.
Mircea Eliade ne-a atras atenția despre Sabazius, călărețul trac, dar noi nu avem urechi s-auzim.
Nu știu cînd e ziua ta, dar poți să consideri comentariul meu un cadou de ziua ta, din partea mea.
In orice tip de economie statul este cel care creaza premisele dezvoltarii economice fie indirect , fie direct. Tot statul este cel mai mare consumator de bunuri si servicii. Ce nu spune distinsul economist este ca ponderea salariilor in PIB determina nivelul de trai. In tari precum Germania, SUA ori Japonia aceasta sare de 60% in timp ce in Romania scade constant de la 40% in 2008 la <30% in 2015 si asta se datoreaza atat transnationalelor cat si patronatului privat roman.
In Romania exista multe anomalii, astfel Petrom plateste impozite cam cat plateste JTT pe tutun, deci este evident ca petrolistii fac evaziune in dauna tigaretelor. Apoi numarul mare de masini de lux denota ca patronatul roman isi exploateaza crunt salariatii si fura cat poate de la stat.
Romania aloca vreo 18 mld de euro pentru sanatate, o suma imensa, dar banii intra in " cercul de aur" al distribuitorilor si producatorilor de medicamente in timp ce spitalele sunt " conectate la aparate". Gurile rele spun ca si serviciile sunt implicate in distributie.
Un alt lucru care este omis de economisti este faptul ca BNR este un FED made Romania, nu se mai subordoneaza nimanui si prin politica monetara antagonica politicii economice a guvernului poate sa duca in derizoriu orice dezvoltare economica. E ca si cum la un car unul trage intr- o directie, altul in alta. Apoi BNR jongleaza cursul dupa interesul ei si nu al exportatorilor, credeti ca acest lucru se intampla in Japonia cu Banca Centrala?
Cu privire la politica BNR singurul profesor care s- a luat de Isarescu a fost Puiu A. in rest liniste si pace. Deasemenea, cand s- a pus in discutie privatizarile din domeniul bancar, petrolier, siderurgic si al distributiei vreo 2-3 economisti au protestat si au atras atentia asupra pericolului monopolului privat.
Demersul economistului Tanasescu este unul laudabil intrucat atrage atentia asupra preturilor de transfer, asupra redeventelor mici platite la resurse, asupra modului de impozitare, dar acesta analiza trebuie sa aiba in vedere si supraimpozitarea unor salarii de mizerie ori independenta nociva a BNR precum si lipsa politicii keynesiene a statului roman.