Iulian MARES
576 aprobate
iuliuss_m@yahoo.ca
86.34.175.10
Nici generalii de azi (marea majoritate) nu confunda tara, poporul/natiunea si interesul national!
Si DA, ROU si interesele ei de securitate sunt probate si în Irak sau Afganistan și, cu atât mai mult, la Kiev!
Eu cred ca doar va faceti ca nu intelegeti problema sprijinului pentru UKR, participarea in Irak, Afganistan, Bosnia-Hertegovina, Albania, Somalia, precum si locul si rolul ROU in aceasta Alianta sau viitoare Coalitii!
Nu cred ca ati formulat cu rautate, insa poate asa ganditi si pdv trebuie respectat mereu; privind Tratatul cu UKR, DA, aveti nemarginita dreptate: O tradare nationala!
Timpul, inegalabilul judecator, va da cuiva dreptate!
1- Averescu: … ”a urmat apoi cursurile Școlii Superioare de Război din Torino, Italia, al cărei absolvent devine în 1886, an în care obține și brevetul de ofițer de stat major.”
*Constantin Argetoianu îl considera pe Averescu o personalitate duplicitară, plină de calități, dar urmărind idealuri mărunte. În „Memoriile” sale, controversatul politician îi face mareșalului un portret sugestiv și subiectiv: „Ființă complexă mai mult în aparență decât în realitate, Averescu n-a avut pe lume decât două patimi: femeile și galoanele. Nu femeia, ci femeile – nu ambiția marilor înfăptuiri, ci galoanele. Pentru satisfacerea acestor două patimi, în serviciul cărora punea o inteligență, o șiretenie și o forță de voință incontestabile, era în stare să sacrifice orice, până și convingerile pe care le avea și pentru a ajunge la ținta zilei să apuce orice cale. Drumuri piezișe, poteci ascunse, cotituri neașteptate, nimic nu-l oprea.
Omul cel mai popular în țara sa din Europa n-a avut nici un moment gândul să clădească, n-a urmărit decât postul de prim-ministru! Toate planurile și programele pe care le debita erau numai paradă, după cum s-a văzut după ce a fost chemat la Guvern. Galoanele! Galoanele și nimic mai mult. Le pierduse în armată prin nedibăcie, și voia acum să le recâștige în politică, prin toate felurile de dibăcie! […] Averescu era în stare să primească puterea oricând, de la oricine și oricum.”
2-Generalul eremia Grigorescu: în anul 1919, cu puțin înaintea morții generalului, Elena (Negropontes=a 2a sotie, dupa divort) și Eremia Grigorescu au fost nași de căsătorie a căpitanului de artilerie Ion Tâmpeanu cu cea care avea să devină celebra Elena Lupescu.
reînhumat în sarcofagul central din Mausoleul de la Mărășești. Pe placa tombală este înscrisă inscripția: „Străjerii de la Poarta Moldovei, care au pus stavilă poporului vrăjmaș făcând stâncă împrejurul meu, am scris cu sânge pe crestele de la Slănic, Oituz și Cașin: «Pe aici nu se trece»
Orb sa fii si tot ”vezi” recunoasterea:
”*Prima Katana meteorică a fost înmânată de către Maiestatea Sa Imperială Niponă, Eroului Național al României, generalul Eremia Grigorescu, autorul celebrului avertisment adresat armatei germane: “Pe aici, nu se trece!”. La ordinul Împăratului Japoniei, sabia Katana înmânată lui Eremia Grigorescu a fost gravată astfel: ^“Voi sunteți cei care făuriți istoria Patriei!”.
**Cel de al doilea Român căruia Casa Imperială Niponă i-a decernat o Katana meteorică gravată, s-a bucurat de o cinstire mult mai mare! Katana purta inscripția: ^^“Făuritorul Națiunii”, a fost înmânată lui Nicolae Ceausescu.”
3-Ion Dragalina a studiat școala primară din orașul natal și școala de cadeți din Timișoara. Și-a continuat studiile militare la Academia Militară de la Viena (1884), fiind încadrat în armata austro-ungară.
În 1887 Ioan Dragalina ^a demisionat din armata austro-ungară, a trecut granița în România și a fost încadrat în Armata Română cu gradul de sublocotenent.
Fiica generalului, Viorica, a fost condamnată de autoritățile comuniste la cinci ani de închisoare pentru uneltire contra securității statului român, pentru simplul fapt că studia filozofia lui Rudolf Steiner.
4-În 1885 s-a înrolat ca soldat voluntar în Regimentul 11 Călărași din Botoșani. În 1888, pe când avea gradul de sergent, i s-a aprobat să meargă direct la examenul de absolvire la Școala Militară de Infanterie și Cavalerie din București, pe care l-a absolvit fiind clasificat primul din 100 de absolvenți, fiind avansat la gradul de sublocotenent, la 1 octombrie 1888.
Între 1889–1890 urmează Școala Specială de Cavalerie din București, pe care a absolvit-o tot ca șef de promoție. În 1894 este trimis la perfecționare la Școala de Echitație de la Samur (Franța), după care continuă cu un stagiu de pregătire la Regimentul 5 Dragoni din Compiegne. Întors în țară urmează cursurile Școlii Superioare de Război. Între 1902-1903, a fost trimis din nou peste hotare pentru un stagiu de pregătire în armata austro-ungară.
Exista probabilitatea, mereu asumata, ca un procent din cei trimisi la studii afara, pe banii tarii sau nu sa treaca in cealalta barca si ca o parere personala, cu atat mai mult cu cat legatura ombilicala cu tara se rupe prin acordarea unor burse generoase de studiu afara, aceasta contribuind la inducerea sentimentului ca tara nu l-a sprijinit in desavarsirea pregatirii profesionale, aproape la abandonat si devenirea lui este gratie lui X sau Y, carora trebuie sa le intoarca serviciile!
*”Personal nu văd o deosebire de motivație între formarea de ofițeri IMET, viitori generali NATO, și formarea de ofițeri străini la Academia Militară Frunze.” Nu stiu cat este de corecta afirmatia, insa analizand datele celorlalti generali din tarile NATO, afirmatia paleste in substanta indusa! Iata exemplul cel mai usor: toti coloneii si generalii turci isi definitivau studiile militare in US! Indepartarea si arestarea lor a scos si scoate Turcia de pe directia impregnata spre modernizare si laicizarea tarii de Mustafa Kemal Atatürk!
O fi bine?
Oare aceasta sau pe aici este filozofia gandirii si actiunii unora ce ocupa functii prin aparatul tehnico-administrativ de la Bruxelles? Ma tem ca da…si vina este a statului roman!
Ai facut studii pe keltuiala romaneasca, atunci macar 9 ani muncesti in ROU ca parte din plus valoarea muncii tale sa refinanteze si pe alti tineri merituosi!
Cunosc pe o tanara care inainte de BAC a accesat pentru studii de drept la Londra si a fost acceptata, pe keltuiala lor, insa a semnat un contract ca va lucra cel putin 9 ani in UK pt a-si plati studiile!
O fi rau?
Comenteaza