Codrin S
79 aprobate

csarbu@gmail.com
66.71.243.136
DINTR-O PRIVIRE
Organizația de Cooperare din Shanghai (SCO) din orașul uzbec Samarkand în perioada 16-17 septembrie 2022, o „alternativă” pentru lumea occidentală.
Președintele Putin urmează să se întâlnească cu liderii Chinei și Indiei, în timp ce cele trei state puternice se deplasează decis pentru a construi un bloc economic independent de hegemonia occidentală.
Iranul urmează să participe la Organizația de Cooperare de la Shanghai din 2023 ca al 9-lea membru al grupului de state independente în creștere. De asemenea, raportorul ONU a cerut eliminarea sancțiunilor unilaterale împotriva puterii persane.
UE se împarte pe chestiunea Ucrainei, deoarece problemele energetice subliniază relația dintre liderii politici și circumscripția lor.
Casa Albă se pregătește pentru o posibilă grevă feroviară.
Josep Borrell compară sancțiunile rusești cu o dietă pentru UE, în timp ce cetățenii se opun stilului de viață auster care le-a fost impus.
Congresul SUA are în vedere aplicarea de sancțiuni suplimentare Chinei, argumentând că acestea sunt necesare pentru a o descuraja să atace Taiwan.
Sondajele de la Okinawa arată că japonezii din zonă nu doresc o prezență sporită a trupelor americane.
Armata SUA încurajează soldații să se înscrie pentru bonuri de mâncare, pe măsură ce inflația este în plină expansiune.