|
19:58 (acum 3 ore)
|
|||
|
MIRACOLUL CÂNEPEI !
Canabisul industrial nu este doar o plantă agricolă unică! Acesta este chiar poate fi un antidot împotriva petrolului și al dolarului! Acest Canabis industrial este un antidot împotriva petrolului și al dolarului ?
CUM A FOST eliminata treptat din productia mondiala o extraordinara planta care este banala
cânepa? Iata cateva dintre motivele de care cei „pricopsiti” industrial au stiut sa tzina seama iar cei interesati au actionat ca atare!
1. Un singur hectar de cânepă produce tot la fel de mult oxigen , cât 5 ha de pădure.
2. Dar acelasi ha de cânepă poate produce si o cantitate de hârtie , cât 4 ha. de pădure…De stiut,se stie!
3. În timp ce cânepa poate fi transformată în hârtie de 8 ori, lemnul poate fi transformat în hârtie doar de 3 ori.
4. Cânepa crește în 4 luni, copacul în 20-50 de ani.
5. Canabisul industrial este un adevărat captator de radiații…de tot felul !
6. Canabisul poate fi cultivat oriunde în lume și -important – are nevoie de foarte puțină apă. În plus, deoarece se poate proteja singur de insecte, nu are nevoie nici de insecticide toxice.
7. Dacă textilele ieftine din cânepă se răspândesc, o ramura din industria chimică ar putea dispărea cu totul.
8. Primii blugi au fost din cânepă; chiar și cuvântul „KANVAS” este numele dat produselor din cânepă. Cânepa este, de asemenea, o plantă ideală pentru a face frânghii, șnururi, genți, pantofi, pălării.
9. Reducerea efectelor nocive ale chimioterapiei și radiațiilor în tratamentul cu canabis a SIDA și cancerului,etc.; Este utilizat în cel puțin 250 de boli precum reumatism, inimă, epilepsie, astm, stomac, insomnie, psihologie și boli ale coloanei vertebrale.
10. Valoarea proteică a semințelor de cânepă este foarte mare, iar cei doi acizi grași din ea nu se găsesc nicăieri în natură.
11. Cânepa este chiar mai ieftina de produs decât soia…
12. Animalele hrănite cu canabis nu au nevoie de suplimente hormonale.
13. Toate produsele din plastic , se stie , pot fi făcute si din cânepă , iar plasticul din cânepă este ușor biodegradabil.Ceea ce echilibreaza cumva costurile suplimentare .
14. Dacă caroseria mașinii este din cânepă, va fi de 10 ori mai rezistentă decât oțelul.
15. Poate fi folosit si pentru izolarea cladirilor; Este durabil, ieftin și flexibil.
16. Săpunurile și produsele cosmetice din cânepă nu poluează apa; Deci este complet prietenos cu mediul. În America, în secolul al XVIII-lea, producția sa era obligatorie, iar fermierii neproducători au fost opriți. Dar acum situația este inversă. DE UNDE?
W. R. Hearst , în anii 1900 era principalul proprietar al ziarelor, revistelor și mass-media în America . Grupul sau industrial in primul rand tzinea in mana si manevra taierea masiva a marilor paduri si jungle .Dar avand păduri, inclusiv in Europa, care erau taiate …la ras pentru producerea de hartie de ziare cu tiraje de milioane . Dacă hârtia ar fi fost făcută doar din cânepă,marii producatori forestieri ar fi putut pierde milioane…dar ar fi cstigat aprecierea europenilor ,mari consumatori de presa…
Se crede si se afirma ca Rockefeller a fost cel mai bogat om din lume. Afacerea lui principala era o companie petrolieră… Biocombustibilul, uleiul de cânepă, ar fi fost, desigur, cel mai mare dușman al afacerilor lui.Mellon era acționar majoritar la Dupont și avea inclusiv un brevet pentru producția de materiale plastice din produse petroliere. Iar industria canabisului orietata spre fabricarea hartieiîi amenința piața.
Pentru obtinerea producției de hârtie necesare oriunde de-atunci , pădurile , tot mai putine , inca mai sunt tăiate… Intoxicația și cu pesticide și cancerul generat de pesticide este în creștere. Și apoi ne-am umplut Planeta cu gunoi de plastic…Pana unde se va ajunge? (prelucrat d.d.r.)
Exact, „drog”, caci doar asa o puteau scoate legal de pe piata mare…
Cu 80 de ani în urmă, în copilărie în mediul rural, aproape fiecare familie de țărani munteni cultivau cânepă pe un teren minim 100 m. pătrați. Femeile o recoltau, făceau snopi pe care-i introduceau în cursul unor râuri la așa zisa topire timp de 2-3 săptămâni. Era apoi scoasă din apă și trecută prin melință, de unde se transforma în fuior bun de tors în ață. Cu aceste ațe se confecționau cămăși,pe care le înălbeau printr-un proces de fierbere cu leșie.
Cămășile erau foarte rezistente. Bumbacul era puți pe piața românească. Se mai confecționau din cânepă desagii pentru cărat cu caii sau măgari,saci pentru grăunțe,sedile pentru strcurat laptele,etc.
Nimeni nu auzise că această plantă este drog.