Ucrainienii au doborât accidental atât MIG-ul Lancer cât și elicopterul PUMA
de Liviu Alexa
Atunci când jurnalist tânăr fiind am publicat cele mai tari dezvăluiri despre ”prăbușirea” elicopterului SMURD în lacul Siutghiol, o întreagă Românie mi-a sărit în cap, căci erau momentele în care Raed Arafat era divinizat de o țară întreagă și orice scotea pe gură era catalogat drept adevăr supra dumnezeiesc.
Dosarul Siutghiol a fost clasat de procurori în 2019, într-o zi de decembrie sordidă, la cinci ani de la accident. Pe o vreme însorită, cu vizibilitate perfectă, patru oameni aflați la bordul unui elicopter performant SMURD, au murit pe lacul Siutghiol prăbușindu-se la capătul de nord al stațiunii Mamaia. Salvatorii au murit, dar am văzut atunci un lung șir de bâlbe ale forțelor de intervenție, care au demonstrat lipsă de coordonare, lipsă de pregătire și de dotare funcțională.
La câteva zile de la izbucnirea conflictului militar din Ucraina, se întâmplă ceva incredibil de ciudat. O aeronavă MIG 21 Lancer dispare de pe radar în timpul unei misiuni de patrulare aeriană deasupra Dobrogei pierzând legătura radio cu turnul de control. Pentru că suntem un popor de proști, cu toții am acceptat ”duma” din comunicările oficiale ale Statului Român, potrivit cărora pilotul ”raportase condiții de vreme nefavorabile și primise ordin să se întoarcă la bază”. Nici vorbă de așa ceva!
Ce nu știe ”pulimea” este că acel MIG făcea parte dintr-o formație de două avioane. Și că, incredibil, să crezi și să accepți că un pilot cu 570 de ore de zbor la activ poate să piardă controlul subit al unui asemenea avion… e mult.
România e țara tuturor posibilităților, unele foarte triste. Așa că foarte puține minute mai târziu, șapte români aflați la bordul unui elicopter IAR 330 PUMA mor în căutarea MIG-ului, trimiși fiind de MApN ”să cerceteze împrejurările”.
România acceptă cele câteva sicrie ca și cum nu s-ar fi întâmplat mare lucru, plângând puțin pentru că au fost niște eroi și acceptând manipularea oficială a canalelor de comunicare formale și subterane ale Statului Român.
În fapt, iar asta o spunem în EXCLUSIVITATE pe STRICT SECRET, care a vorbit cu surse apropiate ale familiilor celor decedați în elicopterul PUMA, cei care au urcat în acel elicopter știau că merg să recupereze sau să investigheze un MIG doborât, nu un MIG prăbușit sau pierdut.
Singurul motiv pentru care nu publicăm informațiile și discuțiile pe care le avem este faptul că cei care ni s-au adresat, parte din familiile îndurerate, nu înțeleg că ar putea avea probleme reale sau probleme mari dacă am dezvălui și alte detalii, pentru că au fost ”debrifați” de structuri speciale ale Statului Român și li s-a pus în vedere să tacă.
Ce nu înțeleg unii deștepți din structurile de informații ale României este că un sicriu în care se află copilul tău mort este mai puternic decât Constituția, secretul militar sau starea de război.
Următoarele informații nu le veți găsi în media main-stream. Antena 3 preferă să citească în ochii lui Putin dacă a făcut caca azi dimineață sau dacă are cancer. De fapt, toată presa românească, cu mici excepții, este anesteziată de banii politici proveniți de la AEP.
MIG-ul românesc a fost doborât de o rachetă anti-aeriană de tip S-300PS aparținând forțelor armate ale UCRAINEI. Deși MIG-ul circula în spațiul aerian al României a fost doborât din greșeală de către ucrainieni, lucru care dovedește incompetența unor militari din acea armată.
Acesta este adevărul în ceea ce privește prăbușirea” MIG-ului.
Lucruri de acest gen au loc în multe teatre de război. De cele mai multe ori, presa controlată de statele respective alege să ascundă adevărul și să-l mascheze cu poze cu copii ținând ursuleți de pluș în brațe și, adeseori, deși sună cinic ce o să scriem aici, poate fi de înțeles o asemenea greșeală militară a unui stat precum Ucraina, aflat sub o presiune imensă. România este parte din NATO și poate să pună la ”și altele” moartea unor piloți, căci accidente se mai întâmplă.
Problema este că ucrainienii reușesc în maxim câteva zeci de minute după anihilarea accidentală a MIG-ului, o performanță tristă: să lovească, culmea, tot accidental, și elicopterul IAR.
Este vorba tot despre incompetența forțelor ucrainene, care credeau că se bat cu nave de luptă rusești din Marea Neagră, care atacaseră în trecutul recent Ucraina cu rachete de croazieră de tib Kalibr.
Pregătirea precară a militarilor ucraineni și lipsa de experiență în luptă au făcut ca un avion și un elicopter românești să fie distruse din greșeală, din confuzie.
Potrivit unor site-uri rusești, care rulează în general informații corecte, cu rare exagerări, dar și ele evidente, în data de 8 martie 2022, România ar fi solicitat de la Statul Major General al Ucrainei date privind utilizarea unui sistem de rachete antiaeriene de tip S-300PS.
Să zicem împreună că nu credem în site-urile rusești, deși n-ar avea de ce să existe o asemenea propagandă pe tema aeronavelor românești prăbușite, care e o temă deja închisă în România, căci nimănui nu îi mai pasă de ea: s-au pus poze cu militarii morți pe site-urile mari, au fost înmormântați, povestea s-a terminat.
Problema nasolă este că la locul prăbușirii investigatorii militari ai Statului Român au descoperit urme concrete de rachete, moment în care s-a declarat starea de urgență informativă.
Vis-a-vis de această dezvăluire a site-ului de investigații Strict Secret întotdeauna vom discuta despre ”cuvântul lor” care este împotriva cuvântului nostru. Niciodată un stat sănătos la cap nu va confirma morțile unor civili, dacă au fost accidentale. Niciodată un stat sănătos la cap nu va confirma deraierea unui spion acoperit care a trădat țara. Niciodată un stat sănătos la cap nu va confirma ”accidente” de genul celor întâmplate acum câteva zile.
Marile întrebări rămân în continuare nerăspunse. De ce a picat acel MIG? De ce a picat acel elicopter PUMA?
Atât oameni buni. Nu e nevoie de mai multe întrebări.
Sursa: strictsecret.ro, autor Liviu Alexa
Da mai, toata lumea crede ca Ra din S-300 si sau S-300PS(varianta mai noua) sunt nemaipomenite si pot lovi o aeronava deasupra Nigerului:
* Sistemul este capabil să intercepteze și să distrugă tipuri moderne și viitoare de aeronave, rachete de croazieră și balistice și alte ținte aeropurtate – zboară la 1.200 m/s, la distanțe de până la ******75 (90) kilometri și la altitudini de până la 25 de kilometri – în mai multe țintă și medii electromagnetice intense și în scenarii tactice complexe. S-300PS este un sistem rezistent la intemperii capabil să funcționeze într-o varietate de regiuni climatice.
Sistemul S-300PS/PMU SAM include:
Unitate cu senzor radar de detectare a țintei cu aspect general;
Iluminarea țintei cu mai multe roluri și radar de ghidare a rachetelor;
Sistem de detectare și ochire a țintei de scanare omnidirecțională autonomă atribuit;
Sisteme de lansare de rachete de apărare aeriană;
Rachete de apărare aeriană;
Facilități de control și ghidare a rachetelor.
****Daca deskideti
https://en.wikipedia.org/wiki/S-300_missile_system
veti constata ca cel mai modernizat sistem S-300 si Ra aferenta angajeaza tinte la maxim 200 Km, excat cum am consemnat eu in postarile anterioare, pe aceasta tema!
**Cred ca unii ziaristi fac confuzie intre posibilitatile radarului sistemului (foarte mari, asa este normal si benefic) si distanta maxima de angajare pt nimicirea tintei!
Gata….caci am obosit! Scenarita la cote maximale…..: imaginile de pe radar sunt vazute de cel putin 50 militari ROU. In situatia data cu atatia morti cine credeti ca si-ar inghiți limba, mai ales ca sunt protejati de Legea statutului militar!
DEZLEGAREA ADANCULUI MISTER DIN DOBROGEA
Cotidianul “Cotidianul” citeaza declaratiile ministrului apararii Dincu si relateeaza:
“Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat, citând un raport preliminar despre accidentele aviatice de la Constanţa, în urma cărora opt militari şi-au pierdut viaţa, că a fost o “conjuncţie nefericită de factori în care vremea a fost într-adevăr defavorabilă”.
Dîncu a fost întrebat, joi, la Antena 3, ce s-a întâmplat cu MIG-ul prăbuşit în judeţul Constanţa la începutul lunii martie şi apoi cu elicopterul PUMA plecat în căutarea aeronavei.
“Am văzut astăzi un raport preliminar, în câteva zile vom avea un raport public, un raport tehnic care arăta că…date prealabile, sigur că se va mai lucra pe probe, dar în faza asta preliminară s-au luat toţi parametri de meteo, parametri umani şi cei care ţin de interacţiunea între om şi aparatul de zbor. A fost conjuncţie nefericită de factori în care vremea a fost într-adevăr defavorabilă, s-au creat nişte curenţi descendenţi în care a intrat aparatul. Dacă vorbim despre elicopterul Puma este un aparat foarte bun, foarte flexibil în operaţiune, dar nu este pentru furtună, nu este pentru vreme grea”, a declarat ministrul.
Întrebat cine i-a trimis acolo pe cei din elicopterul PUMA, ministrul Apărării a răspuns: “I-a trimis cine trebuie să îi trimită, adică oamenii aceia s-au dus pentru că îşi căutau colegul, era o echipă de cercetare- salvare. (…) Parametrii erau buni când au plecat, erau funcţionali din perspectiva vitezei vântului, am văzut starea meteo. Au intrat într-o zonă de curenţi, era furtună, era ninsoare în care dintr-o dată pilotul care a plecat a anunţat baza că a intrat într-o zonă şi i s-a ordonat rapid să se întoarcă. Din păcate, în câteva minute probabil nu a mai avut comunicare radio şi….”.
Iarasi vremea bato vina.
Il astept pe iulianuss sa vina cu comentariile lui stiintifico”-swcuriste.
17.03.2022 – ”Ce-i în Gușă, și-n căpușă” – cu Cozmin Gușă
Cu adrian severin și Bogdan Comaroni.
https://www.youtube.com/watch?v=2aP8iVlSw0M
Aici sunt unele informații care nu se prea aud/văd pe mainstream.
Succes
daca nu ii incalem pe arahat si muniz acum o sa ne mai descalece ei niciodata
Ucrainenii sunt disperați să implice NATO în războiul lor împotriva rușilor, prin urmare de ce nu credem că aceste atacuri sunt făcute cu bună știință pentru a crea un ”cāsus bellī”? Poți să-l numești corect ”false flag” (steag fals), adică un incident provocat cu scopul de a justifice implicarea în război a unei tabere. Vedeți și acea dronă care a traversat România și Ungaria, prăbușindu-se în Croația, pe care unii s-au grăbit să o catalogheze drept un acccient.