MCV sau independenta crocodilului
Sistemul prin care Romania este monitorizata de catre UE pe linie de justitie si intarirea statului de drept se numeste, prescurtat, MCV. Sistemul asta are multi dusmani. Penalii l-ar vrea desfiintat, fiindca MCV intareste justitia, ii da, cu alte cuvinte, apa la moara. Ori penalilor tocmai asta nu le place! Bineinteles ca nu pot recunoaste asta direct. Si atunci, prin tot soiul de slugi, unii ziaristi sau prin propriile lor televiziuni, vorbesc de independenta Romaniei. Independenta care ar fi lezata de MCV.
Sigur ca este lezata, fiindca atunci cand vine altul din afara si-ti spune ce sa faci, nu te mai poti numi independent. Dar, e oare asta rau pentru tara si pentru poporul roman? Pruncul, cat e micut si are picioare moi, are nevoie de sprijin. Parintii i-l acorda cu cel mai mare drag. Iar cand omul devine neputincios, da naibii independenta deoparte si se sprijina in baston, ca sa poata umbla. Chiar si crocodilul, spaima vertebratelor, dupa o masa copioasa, deschide botul si lasa o pasarica, mica cat un pumn, sa-i ciuguleasca resturile de carne ramase printre dinti. Nici lui nu-i pasa ca nu e independent, atunci cand e vorba sa-si ingrijeasca dantura.
Deci, concluzia este ca daca privim situatia prin prisma beneficilor pentru tara, o independenta goala de continut este nu numai nefolositoare, dar poate fi chiar daunatoare. Pentru ca daca romanii nu au curaj, nu au acea tarie morala ca sa sara in capul ticalosilor cand isi fac mendrele, daca nu au parghii de control ca sa tina in frau pe ticalosi, atunci e bine sa vina altii s-o faca.
Ieri am auzit la radio ca in Freiburg (Germania), a avut loc un referendum local. Municiplitatea ar fi vrut sa construiasca un stadion nou, dar o parte din cetateni s-au impotrivit. Orasul s-a impartit in doua tabere: pro si contra! Ca sa decida ce e de facut, primaria a pus decizia in mana cetatenilor. Au votat vreo 70.000 de locuitori. Rezultatul a fost pozitiv, dar nu asta este important, ci faptul ca n-a decis primarul, ci cetatenii. Asta inseamna sa existe respect pentru cetatean, iar politicienii sa fie in slujba comunitatii. Avem noi asemenea mecanisme? Nu prea cred! Asa ca lasa sa ne invete ce care au!
In raportul MCV pe 2014 este criticat avocatul poporului, care nu mai e al poporului ci e sluga preaplecata a Puterii. Ca lui Ciorbea ii place sa fie sluga, e trist, dar daca are suflet de sluga, ce poate face bietul om? Ciorbea insa si-a incalcat obligatiile de seriviciu. Eu as mai fi renuntat la inca o bucata de independenta, daca MCV ar fi avut dreptul sa-l destituie pe Ciorbea! Ar fi fost pentru noi si mai usor, si mai simplu. De ce Ciorbea mai ocupa functia de avocat al poporului daca nu si-a indeplinit sarcinile de serviciu si nu a reclamat la curtea constitutioala neconstitutionalitatea unor absurde ordonante de urgenta date de un guvern speriat si de un prim ministru cazut de pe cal? E acum randul nostru sa dovedim ca avem picioare tari, pe care sa le proptim in fundul incompetentilor care nu-si fac datoria.
Referitor la Victor Ponta, zilele lui sunt numarate. Ramas cu un picior agatat in scara seii, e tarait de acesta in fuga lui nebuna, pana din omul politic Ponta nu va mai ramanea decat amintirea. Fiindca asa e la romani: odata cazut, vin toti nechematii sa te loveasca. Si cei mai grabiti sunt tocmai aceia care au laudat cel mai mult persoana, cand statea inca tantos in sa. Eu, care-l critic pe Ponta de vreo 5 ani, mi-am mai domolit acum elanul, fiindca nu-mi place sa dau intr-un om terminat. Ii las pe laudatorii lui de pana mai ieri sa-l linseze. Ei vor sti s-o faca cu mult mai bine decat mine.
MCV-ul este un sistem care, oricat de mult s-ar infoia unii, e necesar si util. Ati vazut cum a fost atacata justitia de politicieni, de insusi Victor Ponta? E bine ca justitia sa primeasca macar de pe marginea terenului incurajari. Sa dea de pamant cu toti coruptii, hotii, ticalosii.
In ultimul raport MCV s-a recomandat alegerea magistratilor in functii importante pe criterii transparente si in functie de insusirile si calitatile profesionale ale candidatilor. Exista la noi criterii obiective de selectie? Dupa care sa poti decide cine este cel mai bine pregatit profesional, mai activ, mai constiincios, mai corect? Eu n-am auzit sa existe! Si nu exista fiindca nu este interes sa fie introduse in practica. Fiindca daca ar fi existat asemenea criterii, eu sunt sigur ca Victor Ciorbea nu ar mai fi ajuns niciodata pe postul nemeritat de avocat al poporului. Eu nu l-as lua avocat nici daca m-ar plati el pe mine!
In cartea mea ” De la inima spre cer” aparuta de 3 luni, intitulata cu mult umor de editura „roman” si incadrata pe portalul elefant.ro cu o deosebita grija la „Carti de fictiune”, am prezentat proiectul meu pentru Romania, in care la capitolul „Justitie” am propus un sistem, pe care il aplica mama mea, care educatoare fiind, dadea copiilor, in functie de cum se purtau, puncte rosii sau puncte negre. Nu va dati seama ce efect educativ aveau nenorocitele alea de puncte asupra pruncilor de cativa anisori. Constatand eu ca justitia romana are inca picioare moi si deseori face in pantaloni, era logic sa ma gandesc ca sistemul punctelor li s-ar potrivi si magistratilor inca mai bine ca soimilor patriei:
„Se bate prea multă monedă pe independenţa justiţiei, dar nu independenţa ei este cea mai importantă. Mult mai importantă este corectitudinea ei. Pentru că pe un judecător independent nu‑l poate opri nimeni de a da un verdict strâmb. Ori punând accentul prea mult pe independenţa lui, îl lăsăm să‑şi facă de cap. Dar el are răspundere faţă de actul de justiţie, faţă de care trebuie să fie absolut corect. Are şi el de respectat nişte reguli, nişte legi sau norme impuse prin codul deontologic al meseriei. Fiind un om retribuit de stat, se pot stabili reguli care să‑l ferească pe judecător de ispite.
Sistemul care‑l va stimula să fie corect va fi cel prin atribuirea de puncte. De exemplu, pentru un proces judecat şi rămas cu sentinţă definitivă, un punct. Dacă se ajunge la recurs şi instanţa superioară îi confirmă verdictul, încă un punct. Dacă însă îl infirmă, i se scad 20 de puncte din total. Dacă un judecător, militând pentru împăcare, reuşeşte să convingă părţile să se împace şi să renunţe la proces, punctajul primit de judecător va fi de 5 puncte. Dacă un judecător va fi dovedit că va încerca să obţină punctaje mari prin metode neloiale, va fi exclus definitiv din breasla judecătorilor şi a procurorilor prin pierderea încrederii. Statul român nu angajează şi nu ţine în rândurile angajaţilor săi decât oameni de mare încredere, pe care se poate baza. La sfârşitul fiecărui an se va da publicităţii pe adresa de web a ministerului justiţiei, lista cu punctajele tuturor judecătorilor din subordine, pe judecătorii, pe judeţe şi pe ţară. Astfel dacă se va pune problema alegerii unui judecător într‑o funcţie, precum preşedinte de judecătorie, sau judecător la Curtea Constituţională, va exista un criteriu de selecţie obiectiv, care nu va putea fi contestat de nimeni. Acest sistem va stimula concurenţa între judecători şi înclinarea lor de a fi corecţi. La judecătorii, atribuirea proceselor se va face fie prin înţelegere, sau dacă există obiecţii, prin tragere la sorţi sau prin alt sistem obiectiv. De exemplu, dacă doi judecători trebuie să‑şi împartă procesele, pot lua unul procesele cu numere pare iar celălalt pe cele impare, după numerele date de registratura judecătoriei.
Se va exclude astfel implicarea politicului în actul de justiţie, pentru că judecătorul nu‑şi va periclita situaţia lui pentru care a muncit o viaţă, pentru mofturile unui politician nenorocit, care‑i cere lucruri ilegale şi care şi aşa va ajunge curând în puşcărie, sau peste patru ani nu va mai auzi nimeni de el. Se va asana tot o dată şi mediul social, pentru că nu se va mai îmbulzi nimeni să meargă la un judecător să‑i ofere bani. Pentru o încercare de corupere a unui judecător, dacă acesta o reclamă, se va solda cu condamnarea corupătorului iar judecătorul va primi un bonus de 20 de puncte.
Iar meseria de judecător va primi recunoaşterea socială pe care o merită, prin respectul de care se va bucura printre cetăţeni şi prin respectul de sine pe care trebuie să‑l aibă orice om care are conştiinţa că‑şi face corect datoria. Sistemul acesta se poate extinde şi la alţi angajaţi ai statului, cu intenţia de a introduce criterii obiective de salarizare şi de promovare a cadrelor unor instituţii, precum primării, şcoli, poliţie, etc.
Pentru a construi o societate morala bazată pe egalitate şi transparenţă, pe performanţă şi competitivitate reală nu este suficient doar un act de justitie corect: trebuie spartă încrengătura dintre politic şi găştile mafiote ce devalizează ţara. Pentru asta vor fi necesare un set de legi care să pulverizeze sistemul mafiot din temelie. Vom propune poporului legi care să desfiinţeze imunitatea politicianului, care va fi obligat să se angajeze în scris că nu va minţi, nu va profita de funcţia lui, va fi cinstit şi corect. Va răspunde pentru asta cu toată averea lui! Iar în caz că şi‑a încălcat angajamentul, va fi automat demis, i se va confisca averea şi, dupa caz, va fi pedepsit de justiţie. Apoi, pentru toţi cei care au posibilităţi materiale suficiente, ajunşi la închisoare, vor trebui să‑şi plătească întreţinerea în puşcărie, nu să stea pe spinarea noastră, fiindcă nu contribuabilul l‑a pus să fie incorect, ci el însuşi, prin lipsa lui de caracter si verticalitate. Va fi necesară şi o lege a „pierderii încrederii“ prin care cei care atentează moral sau material la valorile noastre ca ţară sau naţiune, nu va mai avea dreptul niciodată să ocupe o funcţie plătită de statul român, nici chiar una de portar sau măturător de stradă.”
STOP UKRAINEI
Este regretabil faptul ca Romania este un stat esuat in care separarea puterilor in stat si controlul intre puteri este doar pe hartie.Vad ca multi considera o binecuvantare ca altii ne coordoneaza justitia,ne aleg presedintele,ne stabilesc politica economica si monetara,ne invata sa taiem pensii si salarii si sa traim mai prost ca in ’89.
D.Kasper nu bilutele albe si negre sau punctele ii fac pe judecatori sa judece corect,ci pedepsele .Condamna un judecator corupt la 20 de ani cu executare(20) si sa ii tai si pensia de magistrat sa vezi daca mai vezi judecatori corupti.D Kasper nu legile sunt proaste ci aplicarea lor,pentru ca daca condamni un corupt,un evazionist la 3-4 ani si un „Mizerabil” care fura o paine la 7 ani asta nu este justitie chiar daca se bifeaza cerintele MCV ului.Procesul cu jurati nu este o inventie americana,dateaza de pe timpul babilonienilor,verificarea judecatorilor dateaza inca de pe vremea romanilor,d.Kasper nu trebuie sa mai inventati dvs. roata…si mai usor ca e bine sa ne invete altii ca doar nu suntem un popor de senili
Surena, esti plina de informatii, dar nu stii sa le prelucrezi si mai ales sa le expui. Nici cu logica nu stai prea bine. Daca nu suntem un popor de senili, de ce a ajuns Romania un stat esuat? Si daca suntem un stat esuat, nu am eu dreptate cand „consider o binecuvantare” ca vin altii sa ne invete cum sa separam puterile in stat?
N-am inventat eu roata, te anunt, fiindca vad ca nu stii, ca sistemul punctelor se aplica in justitia germana actuala, exact asa cum l-am descris mai sus. Mama mea a fost intradevar educatoare si a aplicat sistemul de puncte rosii si negre de care am vorbit, dar eu am informatii ca sistemul se apica si in justitia germana. Sunt multi cititori pe acest blog care locuiesc in Germania. Poate ca cineva are informatii si imi va confirma spusele.
Sunt sigur ca acum o sa spui ca nu-ti place sistemul nu fiindca l-am inventat eu, ci fiindca vine de la nemti. Odata, in tinerete, un barbat trecut prin ciur si prin darmon, mi-a dat un sfat prietenesc: „Sa nu-ti pui niciodata mintea cu femeia!” Incep sa cred ca omul ala avea mare dreptate!
Am spus ca nu suntem un popor de senili,suntem un stat esuat pentru ca ne incadram in tiparul lui Noam Chomsky.Nu trebuie sa ” copiem” pe nimeni,noi avem institutii .Acestea nu functioneaza pentru ca fie nu se respecta legea,fie nu se aplica ori uneori aceasta este proasta.Daca chiar vreti sa copiati un sistem eficient atunci este cel di Singapore,nu german,nu francez pentru ca si aici avem coruptie- se poate vedea in raportul Eurostat.
Domnule Kasper, înțeleg că ați publicat o carte pe rețeaua on line. Nu vreți să faceți pe site-ul nostru o prezentare a cărții? O reclamă în sensul cel mai bun al cuvîntului?
Ca să afle lumea că se adună textele literare din care elevii să poată vreodată la bacalaureat să facă o lucrare pe subiectul ”Figura Căpitanului în romanul românesc”. Doamne, ajută!
Domnule Profesor, va multumesc mult pentru propunerea facuta. Am sa incerc sa fac o astfel de recenzie in zilele urmatoare.
STOP POROSHENKO TIRANY IN UKRAINE !!!!
https://www.youtube.com/watch?v=hR7BQRiH2XU
Tovarăşe Calin Kasper a visa e o pierdere de timp ! Dumneata crezi ca la abator casapii negociaza cu animalele sau crezi ca stapînii romani de sclavi negociau cu sclavii ? E clar ca se instaureaza un totalitarism feroce ,bazat pe control electronic orwellian .Fascism absolut .
Ce e de facut ?
Tovarăşul șef „zidar ” , Olimpian Ungherea , inainte de plecarea in marele necunoscut ,ne-a sfatuit ,ca punctul slab al noii ordini mondiale fasciste satanice , este mica comunitate ,adica individul ,nu conteaza a ca e ministru ,general ,sergent ,politist sau ţaran , sa nu aplice ordinele primite ,sa nu implementeze nimic samavolnic. Deci ,indiferent de ce „fara-de-legi fac ei ,noi sa facem numai ce consideram cinstit , iar românul stie ce este cinstit .Simplu .
Sa nu uitam ca nu Stalin a facut teroarea , ci oamenii de jos s-au terorizat intre ei .Cu mult respect !
Nick, sunt de acord cu tine, cu o mica precizare! Daca domnul Ungherea (de care inca nu am auzit) ne-a sfatuit sa ne opunem noii ordini mondiale prin mica comunitate, n-avea cum sa se refere la individ. Asta ar fi echivalent cu a spune ca cineva sta la taifas cu eul lui. Mica comunitate la care se referea acest om nu putea fi alta decat…CUIBUL.
Ascultati cu atentie ! Regretatul frate Olimpian Ungherea fostul sef al masoneriei romanesti si maestrul Francisc Toba ,au facut niste eforturi sa imprastie fasolea ,prin care ni se aduce la cunostiinta cam ce si cum !
https://www.youtube.com/watch?v=eUOtIwHQAaM
o emisiune toxica, plina de diversiuni masonice!
Trebuiesc cernute ! Se pare ca Olimpian Ungherea si-a pierdut viata din cauza ca a scapat citeva vorbe .
Apropo ,a sta de vorba cu eul ,cred ca este o realitate si o necesitate . Este o forma sublima de dialog .
Numai ca maestrul Olimpian se referea la capacitatea individului de procesa informatiile ,de a colabora in cerc restrins ,(poate fi numit si cuib ) si de a refuza sau sabota aplicarea regulilor sau „legilor” cu caracter criminal emise de guverne tradatoare ale libertatii si existentei natiunii ,care este forma superioara a familiei intr-o tara .
Bună propunere ! Un sistem simplu și correct. Ar trebui trimis la CSM. Sunt curios ce motive ar putea aduce împotriva implementării lui, Asta în ipoteza că se dorește îmbunătățirea sistemului. Dar dacă avem un system obiectiv de apreciere cum rămâne cu promovarea pilelor?
Buna chestia cu punctele…pt. gradinita! La astia mari, vezi tu, punctele pot fi cumparate. Cum ? Simplu. Cumperi cazul. Nu se poate ? Ba se poate. V-au dovedit-o astia din 1945 incoace.
Un sistem nu este niciodata infailibil. Orice arma are si o alta, care ii vine de hac. Un sistem este bun daca reueseste sa diminueze efectele pe care le combate. Si eu cred ca sistemul pe puncte ar avea un astfel de efect.
Doriti sa spune-ti ca orice cancer are tratament ,pentru ca sistemul actual este un cancer ?
Da , tratament exista ,dar ,doresc bolnavii ,cetatenii acestei tari , sa fie tratati ?
Eu am mai spus de citeva ori ca ,extirparea raului trebuie inceputa de la o margine .
Care este acea margine ?
Dieta ! Atit timp cit poporul roman va fi un popor carnivor ,consumator de cadavre de animale ,nu se va schimba nimic ,deoarece va continua sa hraneasca demonii care zboara deasupra Romaniei si care se hranesc din energie suferentiala .Carnivorii nu se pot ilumina spiritual .Punctum.
S-ar putea sa ziceti ,ce a patit asta ?
Fara cunostiinte ale realitatii ocultate nu vom putea sa ne eliberam neamul nostru din intunericul sclaviei sociale si spirituale .Alta sansa nu avem ,deoarece tehnologic inamicii sint prea avansati ,deci singura cale este elevarea spirituala ,care sa ne ofere posibilitatea accedarii in planul astral si care este permis numai indivizilor cu morala si etica superioara ,care pot da natiunii informatiile si invataturile care trebuiesc urmate pentru supravietuire intr-o forma de comportament biologig-sociala diferita de cea practicata in prezent si care sa dea putere de influenta in plan etheric ,pentru ca acolo se da o mare batalie .(Rudolf Steiner )
Sint curios sa vad daca a-ti inteles ceva din ceea ce am zis ?!
Vă înțeleg raționamentul și subscriu soluției propuse, cu precizarea că aceasta deși foarte importantă, foarte eficace, nu aduce decât parțial soluția unei schimbări a stării de fapt existente – un alt aspect foarte, foarte important fiind informația.
Statisticile arată că în vest (generalitate care desemnează rasa albă, inclusiv Rusia) intelectul unui copil este supus până la vârsta de 8 ani prin
difuziunile televizate, la nu mai puțin de 12 000 de crime simulate (filmele) sau nu (știrile). Dacă vegetarianismul ca mod de hrănire are ca prim efect purificarea omului prin eliminarea agresivității pe care acesta în schimb o dobândește datorită consumului cărnii animalelor care și ele sunt dotate de Creator cu sensibilitate, nu cred că poate înlătura total programarea agresivă a intelectului uman căreia ii suntem supuși zilnic via media de masă, victimele
cele mai vulnerabile fiind evident copii.
Motiv pentru care, consider eliminarea informatei abrutizante și înlocuirea sa cu-o informație spirituală pozitivă, cu-adevărat utilă; eficace, absolut necesară – tot atât de importantă precum vegetarianismul propus pe bună dreptate de dvs.
Văd mai peste tot în media occidentală mari site-uri propunând informație alternativă cu reportaje studiind diverse aspecte ale vieții, similare în onestitatea abordării informației,cu inclinația evidentă spre
adevărul didactic – mă rog al celui subiectiv de care suntem conștienți acum…
Aceste site-uri (incluzând evident un WebTV) au sute de mii de vizitatori zilnic și oferă informație alternativă de mare calitate, similară mediei oficiale – foarte utilă celor ce simt minciuna și manipularea din media oficială și caută alte surse de informare… Pentru România așa
ceva (nu există încă la cunoștințele mele) ar avea un succes garantat…
… Așteptând implementarea soluțiilor pe care dl Călin Kasper le propune, dar a căror punere în practică necesită o anumită creștere a nivelului conștiinței umane.
Ar fi un inceput .Putini oameni au auzit de faptul ca demonii sint reali ,ca paraziteaza energetic pe fiintele planetei si pe specia umana careia i-a impus propriul lor comportament si sistem de credinta .Razboaiele sint de fapt sacrificii in masa ,hrana energetica oferita acestor demoni A rupe acest lant vicios ar fi un inceput de intelegere a felului cum ar trebui sa se comporte o fiinta umana ,nobila , pe Terra .