. Comentariu primit pe site
Iata cum Boc continuă să dea ungurilor terenurile Clujului bucată cu bucată. E de notorietate ca in spatele lui Boc este Paszkany Arpad. Pe lăngă terenurile primite cu generozitate si imobilele retrocedate de Boc lui Paszkany, Primaria a concesionat unor firme off shore evreo-unguresti imense suprafete de teren sub pretextul constuirii unor cartiere, contracte din care cum e cazul preconizatului cartier al Tineretului s-a ales praful. Miza acestor infratirii ale Primariei lui Boc cu ungurii a avut ca miza obtinerea pe sistem moriscă a terenurilor atatat de vanate fara ca asa-zisii investitorii sa facă ceva.
Proiectul numit Cartierul Tineretului SRL a inceput in 2006, pe vremea in Boc era primar, cu o asociere intre municipalitate si firma Polus Real Estate, aflata in administrarea omului de afaceri Arpad Paszkany. Se vorbea nu nu mai putin de 6.000 de locuinte noi, in zona Bulevardului Muncii.
Mai exact Cartierul Tineretului ar fi trebuit sa cuprinda 2.894 apartamente la standard mediu, 1.132 apartamente la standard superior, 196 apartamente penthouse, 363 apartamente în locuinte cu terasa, 71 de case insiruite, 300 de case cuplate, 358 de case detasate, 162 de vile pe terenuri individuale si 384 de apartamente in regim de locuinte sociale. In plus, cartierul ar fi avut cresa, gradinite, o scoala medie si un liceu, centre medicale, un spital, patru biserici, politie, posta, banca, pompieri sai centru comunitar, precum si magazine, galerii, centre comerciale si chiar un hypermarket.
primaria a pus la bataie 207 de hectare, iar partenerul ar fi venit cu o investitie de 200 de milioane de euro. Au trecut noua ani, timp in care asocierea a “produs” doar un numar mare de procese intre parti, pe de o parte intre primarie si Polus Real Estate, pe de alta intre Arpad Paszkany si asociatii din companie.
Un alt episod din aceasta “epopee” a avut loc in 2009, cand proiectul s-a convertit, la dorinta Consiliului Local Cluj, intr-unul de producere de energie verde. Hotararea nu a fost aprobata de Iris Ventures Limited, actionarul majoritar de la Polus, asa incat a demarat o alta serie de procese.
Dincolo de acestea se mai intrevede un pericol: potrivit sursei citate, reprezentantii Iris Ventures Ltd sustin ca firma Cartierul Tineretului SRL trebuie lichidata, si ca primaria clujeana trebuie sa le dea inapoi investitiile realizate pe terenul unde ar fi urmat sa se inalte cartierul de locuinte. In acest caz, compania ar putea sa se aleaga cu jumatate din terenul oferit de municipalitate in contract, in jur de 100 de hectare. Numai contractul pentru serviciile juridice necesare in acest context poate scoate din buzunarul clujenilor 15.000 de euro.
Unul dintre cele mai mai proiecte imobiliare ale Clujului a fost construirea de catre firmaImpact Developer&Contractor a unui cartier de locuinte pe 267 de hectare pe Dealul Lomb. Firma era controlata de omul de afaceri Dan Ioan Popp care a semnat cu municipalitatea clujeana in 2007 un contract de asociere, in acest sens fiind infiintata firma Lomb S.A. Conform contractului, Impact trebuia sa construiasca 6.000 de unitati locative cu o investitie de 650 de milioane de euro. Primaria trebuia sa puna la dispozitia investitorului terenul, iar acesta, in urma contractului semnat, s-a angajat sa il viabilizeze, urmand sa predea administratiei locale 89 de hectare cu utilitati, plus un numar de 75 de locuinte sociale in termen de un an de la obtinerea autorizatiei de constructie.
Ulterior Impact, a intrat in insolventa si a dorit sa scoata din actionariatul firmei Lomb SA Primaria, pe motiv ca municipalitatea nu a facut dovada aportului la capitalul social cu terenul. In prezent, pe langa faptul ca nu s-a facut nimic din proiect, Primaria Cluj-Napoca are doua procese pe rol cu firma Impact. Primul este cu Impact Developer & Contractor SA, proces in care Impact SA, fostul asociat al administratiei clujene in Proiectul Lomb, cere rezilierea contractului de asociere dintre cele doua parti si daune de 61 de milioane lei pentru nerealizarea conditiilor impuse de contractul initial si profitul nerealizat din asocierea cu Primaria. Un alt proces este intre Clearline Development & Management SRL (fosta SC Lomb SA) si Primaria Municipiului Cluj Napoca, proces in care Impact SA, care detine Clearline, cere daune de 17 milioane lei. In cazul in care va pierde cele doua procese Primaria ar urma sa plateasca firmei Impact peste 1,7 milioane de euro.
Buna comparatia, minionul Boc este intr-adevar exact ca un dihor, pare mic si inofensiv, dar se dovedeste a fi mortal … pentru bugetul Romaniei!
nemtii spun ca exista posibilitatea juridica de daramare a acestor guverne de criminali si sistarea tuturor consecintelor devastatoare pentru diversele tari ocupate si distruse de ei.
Criminalii care trebuiesc pedepsiti in piata publica , unul dupa altul si DOAR DUPA REINTRODUCEREA PEDEPSEI CU MOARTEA PENTRU TRADATORII DE TARA!
CEASUL VA VENI SIGUR!
GONGUL VA BATE SI FARA NOI, CACI vorba grecilor, citata emfatic si de Vincent Reynouard, obligat azi sa se autoexileze fiind haituit in Franta printr-o condamnare la inchisoare pentru delict de opinie:
« La meule des dieux moud lentement, mais elle n’en moud que plus fin. »
MOARA ZEILOR MACINA INCET, DAR EA MACINA CU ATAT MAI FIN!!!!!!!!!
fratilor sa va fie clar ca pe langa 5 la suta din vinovatii distrugerii noastre restul executatilor, la reinstaurarea pedepsei cu moartea, vor fii de’ai nostri (nu ca nu m’ar multumii disparitia lui ilicovici si ai lui) , amintiti’va de Robespierre „teroristul” si de sutele de mii de morti nevinovati ai „revolutiei franceze”, inainte de pedeapsa cu moartea , io as propune instaurarea unor organe de ancheta incoruptibile si verificate sa fie mai presus de orice suspiciune, prima masura sa fie confiscarea averilor pana la ultimul fir de ata si trimitelea lor la munca silnica … nu 1 an de puscarie si imi pastrez sutele de milioane furate … asta e bataie de joc nu justitie …